Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Cimada ano samozrejme nam bylo jasne, ze nebudem mlady navzdy
. Ale nebyl to pro me duvod stavet bungalov. Ja mam rada, ze vlastne to patro je fakt soukroma cast domu, kde je proste nase osobni zazemi. Navstevy spi v prizemnim pokoji. Nam to patro proste nevadi. Taky zalezi jake to schodiste je, kolik ma schodu, jak casto ho musis vylezt apod.
Kamaradka to ma zase opacne v patre, ktere je mensi maji pracovnu, pokoj pro hosty, koupelnu a vse potrebne dole.
A nekde proste nejde stavet bungalov.
@Krissttie píše: , fajn, barák necháme dětem a s mužem se odstehujem na chalupu,
To je sice pěkná představa, ale za ta desetiletí si v domě zvykneš a jen tak ho nebudeš chtít opustit. Starý strom se přesazuje těžko. To mi můžeš věřit. Obzvlášť, když se na tom s chlapem nadřete, budete tam vidět spoustu čas a energie, kterou jste tomu dali… a - většinou jsou brzdami chlapi, ti nechtějí nic budovat znovu někdy v 60ti. ![]()
@Šarlota4 píše:
Určitě, rozumím Ti. Jsou různé situace, ale já prostě bungalovy nezavrhuji a naopak jim fandím. jak vypadají, to se přece dá napravit jak stavebně, tak potom úpravou okolí - v začátku teda pořízením dostatečně velkého pozemku.
Já když třeba vidím u známých, jak jsou věčně vystresovaní, že jim první, druhé, třetí dítě slítne se schodů - sice děcka vyrostou, ale - proč si život cíleně komplikovat.
Prostě když to jde, raději bungalov.
@Cimada píše:… teď je mi lehce nad 30 - v patrovým domě jsem vyrůstala jako malá a pominuli asi tři roky, co jsme s mým mužem a nejstarší dcerou bydleli v bytě, než jsme koupili dům, tak vlastně můžu říct, že v patrovým domě žiji celý život - a ani jedna z těch věcí, co zmiňujete mi za těch 32 let vadit ještě nezačali - náš dům nás stál poměrně malý peníz, energie sice nejsou levné, ale nic, co by nás ždímalo na krev, schody mne neobtěžují, jsem šťastná, že každý z nás má své soukromí a prostor a upřímně, když koukám na své děti z okna, jak lítají po zahradě se psem, vím jistě, že bych neměnila
Já Vám rozumím, ale mimo to není. Jednak zbytečně utratíte jako mladá za dvoupatrák, energie levné opravdu nejsou, jednak už jako mladá pochopíte, že je zbytečné a otravné lézt pořád nahoru a dolů, jednak většina potomků nechce bydlet s rodiči, a pak teda ten věk přijde. Zmiňuji sice 60ku, ale mně ty schody prostě vadily už dřív.
@Cimada píše:
Taky se tak necítím, ale denně 10× vyjít schodiště je v 60 letech opravdu otravné.
Možná, na stáří půjdu buď do bungalovu 3+1, nebo do pečovateláku. Ale stavět 5a více +1 bungalovy je prostě zrůdnost. Stejně jako barák bez sklepu.
Krom toho, pokud jde o únavu - problém 10× denně vyjít pár schodů je chcípáctví i v 60 letech.
Příspěvek upraven 10.04.21 v 12:51
@Zumpa píše:
Možná, na stáří půjdu buď do bungalovu 3+1, nebo do pečovateláku. Ale stavět 5a více +1 bungalovy je prostě zrůdnost. Stejně jako barák bez sklepu.
Jsme v baráku, sklep máme, ale nevyužíváme ho. Není důvod. Ani garáže. ![]()
@Cimada píše:… nevím, my třeba už teď s mužem víme, že na stáří ten dům necháme dětem - máme ještě jeden v zahraničí a můj muž by na penzi chtěl tam
To je sice pěkná představa, ale za ta desetiletí si v domě zvykneš a jen tak ho nebudeš chtít opustit. Starý strom se přesazuje těžko. To mi můžeš věřit. Obzvlášť, když se na tom s chlapem nadřete, budete tam vidět spoustu čas a energie, kterou jste tomu dali… a - většinou jsou brzdami chlapi, ti nechtějí nic budovat znovu někdy v 60ti.
@Zumpa píše:
Možná, na stáří půjdu buď do bungalovu 3+1, nebo do pečovateláku.
Tak v 60 Tě ještě do DD nevezmou
.
@Cimada jednodusse protoze ho nekde proste nechce. My jsme ho nechteli, dite ze schodu nikdy nespadlo ( manzel ano
).
Pozemek je vec druha nekde hraje vyznamnou roli cena u nas zas hralo roli, ze jsme chteli cilene malou zahradu. Nejsme moc zahradnici
a jsme tak spokojeny. Kazdy at se zaridi dle sveho no..
@Zumpa píše:
Sklep je v dnesni dobe uplne k nicemu…
@Šarlota4 píše:… souhlasím
@Cimada ano samozrejme nam bylo jasne, ze nebudem mlady navzdy. Ale nebyl to pro me duvod stavet bungalov. Ja mam rada, ze vlastne to patro je fakt soukroma cast domu, kde je proste nase osobni zazemi. Navstevy spi v prizemnim pokoji. Nam to patro proste nevadi. Taky zalezi jake to schodiste je, kolik ma schodu, jak casto ho musis vylezt apod.
Kamaradka to ma zase opacne v patre, ktere je mensi maji pracovnu, pokoj pro hosty, koupelnu a vse potrebne dole.
@Cimada píše:
Tak v 60 Tě ještě do DD nevezmou.
Já vím, pokud budu zdravý, tak budu běhat, schody neschody. Jen si tak říkám, kam ten svět spěje, když vidím, jak lidé čekají i minuty na výtah, aby sjeli jedno patro… pro takové chcípáky je pak bungalov asi řešení.
@Hanka1 píše:
Sklep je v dnesni dobe uplne k nicemu…
Není. Vidím to u těch, co sklep nemají a brečí, že nemají ani kam složit nesezónní pneu…
@Šarlota4 píše:… jj, děti máme tři, schody máme troje (půda, patro, sklep) všechny bez branek, a žádný moje dítě - ťuk ťuk - ze schodů ještě nespadlo
@Cimada jednodusse protoze ho nekde proste nechce. My jsme ho nechteli, dite ze schodu nikdy nespadlo ( manzel ano).
Pozemek je vec druha nekde hraje vyznamnou roli cena u nas zas hralo roli, ze jsme chteli cilene malou zahradu. Nejsme moc zahradnicia jsme tak spokojeny. Kazdy at se zaridi dle sveho no..