Bungalov nebo patrový dům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13955
10.4.21 12:43

@Cimada ano samozrejme nam bylo jasne, ze nebudem mlady navzdy :D. Ale nebyl to pro me duvod stavet bungalov. Ja mam rada, ze vlastne to patro je fakt soukroma cast domu, kde je proste nase osobni zazemi. Navstevy spi v prizemnim pokoji. Nam to patro proste nevadi. Taky zalezi jake to schodiste je, kolik ma schodu, jak casto ho musis vylezt apod.
Kamaradka to ma zase opacne v patre, ktere je mensi maji pracovnu, pokoj pro hosty, koupelnu a vse potrebne dole.
A nekde proste nejde stavet bungalov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
10.4.21 12:45
@Krissttie píše: , fajn, barák necháme dětem a s mužem se odstehujem na chalupu,

To je sice pěkná představa, ale za ta desetiletí si v domě zvykneš a jen tak ho nebudeš chtít opustit. Starý strom se přesazuje těžko. To mi můžeš věřit. Obzvlášť, když se na tom s chlapem nadřete, budete tam vidět spoustu čas a energie, kterou jste tomu dali… a - většinou jsou brzdami chlapi, ti nechtějí nic budovat znovu někdy v 60ti. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
10.4.21 12:47
@Šarlota4 píše:

Určitě, rozumím Ti. Jsou různé situace, ale já prostě bungalovy nezavrhuji a naopak jim fandím. jak vypadají, to se přece dá napravit jak stavebně, tak potom úpravou okolí - v začátku teda pořízením dostatečně velkého pozemku.
Já když třeba vidím u známých, jak jsou věčně vystresovaní, že jim první, druhé, třetí dítě slítne se schodů - sice děcka vyrostou, ale - proč si život cíleně komplikovat.
Prostě když to jde, raději bungalov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5814
10.4.21 12:47
@Cimada píše:
Já Vám rozumím, ale mimo to není. Jednak zbytečně utratíte jako mladá za dvoupatrák, energie levné opravdu nejsou, jednak už jako mladá pochopíte, že je zbytečné a otravné lézt pořád nahoru a dolů, jednak většina potomků nechce bydlet s rodiči, a pak teda ten věk přijde. Zmiňuji sice 60ku, ale mně ty schody prostě vadily už dřív.
… teď je mi lehce nad 30 - v patrovým domě jsem vyrůstala jako malá a pominuli asi tři roky, co jsme s mým mužem a nejstarší dcerou bydleli v bytě, než jsme koupili dům, tak vlastně můžu říct, že v patrovým domě žiji celý život - a ani jedna z těch věcí, co zmiňujete mi za těch 32 let vadit ještě nezačali - náš dům nás stál poměrně malý peníz, energie sice nejsou levné, ale nic, co by nás ždímalo na krev, schody mne neobtěžují, jsem šťastná, že každý z nás má své soukromí a prostor a upřímně, když koukám na své děti z okna, jak lítají po zahradě se psem, vím jistě, že bych neměnila :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15879
10.4.21 12:48
@Cimada píše:
Taky se tak necítím, ale denně 10× vyjít schodiště je v 60 letech opravdu otravné.

Možná, na stáří půjdu buď do bungalovu 3+1, nebo do pečovateláku. Ale stavět 5a více +1 bungalovy je prostě zrůdnost. Stejně jako barák bez sklepu.
Krom toho, pokud jde o únavu - problém 10× denně vyjít pár schodů je chcípáctví i v 60 letech.

Příspěvek upraven 10.04.21 v 12:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
10.4.21 12:48
@Krissttie píše:
jsem šťastná,

To je jedině dobře ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
10.4.21 12:49
@Zumpa píše:
Možná, na stáří půjdu buď do bungalovu 3+1, nebo do pečovateláku. Ale stavět 5a více +1 bungalovy je prostě zrůdnost. Stejně jako barák bez sklepu.

Jsme v baráku, sklep máme, ale nevyužíváme ho. Není důvod. Ani garáže. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5814
10.4.21 12:50
@Cimada píše:
To je sice pěkná představa, ale za ta desetiletí si v domě zvykneš a jen tak ho nebudeš chtít opustit. Starý strom se přesazuje těžko. To mi můžeš věřit. Obzvlášť, když se na tom s chlapem nadřete, budete tam vidět spoustu čas a energie, kterou jste tomu dali… a - většinou jsou brzdami chlapi, ti nechtějí nic budovat znovu někdy v 60ti. :-)
… nevím, my třeba už teď s mužem víme, že na stáří ten dům necháme dětem - máme ještě jeden v zahraničí a můj muž by na penzi chtěl tam :) Nebo na chalupu :) Neříkám, že se situace za těch X desítek let třeba nezmění, ale teď v tuto chvíli vím, že na penzi se oba vidíme mimo ČR :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
10.4.21 12:50
@Zumpa píše:
Možná, na stáří půjdu buď do bungalovu 3+1, nebo do pečovateláku.

Tak v 60 Tě ještě do DD nevezmou :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
10.4.21 12:51

@Cimada jednodusse protoze ho nekde proste nechce. My jsme ho nechteli, dite ze schodu nikdy nespadlo ( manzel ano :D ).
Pozemek je vec druha nekde hraje vyznamnou roli cena u nas zas hralo roli, ze jsme chteli cilene malou zahradu. Nejsme moc zahradnici :D a jsme tak spokojeny. Kazdy at se zaridi dle sveho no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
@Zumpa píše:

Sklep je v dnesni dobe uplne k nicemu…

• Citovat
  • Upravit
5814
@Šarlota4 píše:
@Cimada ano samozrejme nam bylo jasne, ze nebudem mlady navzdy :D. Ale nebyl to pro me duvod stavet bungalov. Ja mam rada, ze vlastne to patro je fakt soukroma cast domu, kde je proste nase osobni zazemi. Navstevy spi v prizemnim pokoji. Nam to patro proste nevadi. Taky zalezi jake to schodiste je, kolik ma schodu, jak casto ho musis vylezt apod.
Kamaradka to ma zase opacne v patre, ktere je mensi maji pracovnu, pokoj pro hosty, koupelnu a vse potrebne dole.
… souhlasím :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15879
10.4.21 12:54
@Cimada píše:
Tak v 60 Tě ještě do DD nevezmou :D.

Já vím, pokud budu zdravý, tak budu běhat, schody neschody. Jen si tak říkám, kam ten svět spěje, když vidím, jak lidé čekají i minuty na výtah, aby sjeli jedno patro… pro takové chcípáky je pak bungalov asi řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15879
10.4.21 12:55
@Hanka1 píše:
Sklep je v dnesni dobe uplne k nicemu…

Není. Vidím to u těch, co sklep nemají a brečí, že nemají ani kam složit nesezónní pneu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5814
10.4.21 12:56
@Šarlota4 píše:
@Cimada jednodusse protoze ho nekde proste nechce. My jsme ho nechteli, dite ze schodu nikdy nespadlo ( manzel ano :D ).
Pozemek je vec druha nekde hraje vyznamnou roli cena u nas zas hralo roli, ze jsme chteli cilene malou zahradu. Nejsme moc zahradnici :D a jsme tak spokojeny. Kazdy at se zaridi dle sveho no..
… jj, děti máme tři, schody máme troje (půda, patro, sklep) všechny bez branek, a žádný moje dítě - ťuk ťuk - ze schodů ještě nespadlo :) Se zahradou to máme opačně, my chtěli pozemek velkej, zahradu bereme oba jako takový duševní a fyzický relax od práce - lepší než chodit ke cvokařovi :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí