Bungalov nebo patrový dům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8558
10.4.21 12:15
@Hanka1 píše:
Mame bungalov, zastavena plocha 160 m2 tusim a k tomu jeste 800 m2 zahrady a bohate to staci, zahrada by mohla byt i mensi.
Patrovy barak bych nechtela, zbytecne vytapene prostory schodiste a vzhledem k nasim lyzovacim a fotbalovym urazum proc zbytecne lezt do patra…
Dvougeneracni bydleni rozhodne neplanujeme, takze argument, ze stari pujdou dolu a mladi pujdou nahoru je mimo…

Absolutně s Vámi souhlasím. Bungalov kritizuje jenom ten, komu zatím nevržou kolena, když denně musí několikrát vyjít schody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15925
10.4.21 12:16
@Cimada píše:
A kolik toho denně naběháte do patra, když potřebujete vzít na zahradu kafe, když chcete v zahradě pohostit návštěvu…???
Pro bungalovy jsem všema dvaceti. Až budete žít v 60 letech v patře, ale spížky, mrazáky atd. v přízemí, i jak budete utíkat přes půl domu a po schodišti dolů, když zazvoní pošťák a vy zrovna marodíte a máte teploty, pak sem napište, jak je to skvělé.

Mezi námi - já chcípák nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
10.4.21 12:18
@Zumpa píše:

Ale budes…vsichni budem…

• Citovat
  • Upravit
8558
10.4.21 12:19
@topazio píše:
Přečetla jsem si článek. Bungalovy jsou rozhodně hezčí než ty hnusné moderní patrové kostky. Když se to tak vezme, ani ty sem nepatří. Patrová kostka o obytné ploše 90 m2. Pozemek okolo skoro žádný. :zed: U nás teď ty kostky stojí a ceny jsou nehorázné.

Přesně tak. A majitelé patráků po čase stejně (neradi) přiznají, že schody jim vadí - což je normální. Pravda je, že na bungalov je potřeba obvykle větší pozemek, aby to nepůsobilo po zastavění tak stísněně, ale schodiště do domácnosti fakt ne. Vím, o čem mluvím, žiju v patře a denně mě to vytáčí. :D :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
10.4.21 12:20
@Zumpa píše:

Taky se tak necítím, ale denně 10× vyjít schodiště je v 60 letech opravdu otravné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
10.4.21 12:21
@Hanka1 píše:
Ale budes…vsichni budem…

V první chvíli jsem chtěla napsat jen, že souhlasím, ale po nádechu ještě dodám, že někdo se toho ani dožít nemusí, že? ;-) Z nějakého žumpy si nedělám nic, protože už dávno vím, že mnozí kecají, kecají, a sami by ty schody denně několikrát vybíhat nechtěli. Takže jeho hloupá poznámka hodná špatně vychovaného fracka nemůže zkušené lidi rozhodit. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
10.4.21 12:24
@Cimada píše:
Přesně tak. A majitelé patráků po čase stejně (neradi) přiznají, že schody jim vadí - což je normální. Pravda je, že na bungalov je potřeba obvykle větší pozemek, aby to nepůsobilo po zastavění tak stísněně, ale schodiště do domácnosti fakt ne. Vím, o čem mluvím, žiju v patře a denně mě to vytáčí. :D :zed:

Pocházím z vesnice. Z rodinného patrového domu a co jsem se nachodila po schodech sem a tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
10.4.21 12:30
@topazio píše:
Pocházím z vesnice. Z rodinného patrového domu a co jsem se nachodila po schodech sem a tam.

Já jsem se do patrového baráku nastěhovala až v pozdní dospělosti :-) a nemůžu si zvyknout. Takovou únavu (když člověk fakt maká i v zahradě atd.) a pak lítání do patra, jsem nezažila. Zvažuji změnu bydlení.
Když někdy cestou kamkoliv míjím patrové hausy, vždycky si říkám, panebože, ti lidé nevědí, co činí :-( :-) :-). Děcka stejně s nikým pak bydlet nechtějí, tak proč si schodištěm ztěžovat aktivní život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
10.4.21 12:33
@bse.pedro píše:
Na starý kolena můžou starý kolena vegetit v přízemí a do patra umístit mladý kolena… :nevim: 8)

Mladý kolena s vámi chtít bydlet nebudou. A taky se dožijí 40ky, kdy už je to patro bude štvát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
10.4.21 12:35

@Cimada co je na tom? Kuchyne se dela v prizemi se vstupem na zahradu a jedna obytna mistnost je v prizemi taky. Nebo aspon my to tak mame. Prizemi je plnohodnotne 85m 2kk + satna, pradelna, koupelna 2× wc :nevim: v klidu se muzem v pozdejsim veku prestehovat dolu, nebo v pripade, ze si nekdo zlomi haxnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
10.4.21 12:36
@Monika0912 píše:
Z vlastní zkušenosti vím, že bydlet s kýmkoliv z rodiny už nikdy nechci. Momentálně bydlíme v dvougeneračním domě s mojí babičkou a věčné spory nás dohnali k vlastnímu bydlení. Před lety tu bydleli s ní i moje rodiče, který od tuď prchli také, takže za mě už nikdy víc. Znám plno lidí, kteří takto bydleli a ještě jsem se nesetkala s nikým, kdo by neměl problém, tím samozřejmě nechci říct, že neexistují rodiny, které jsou takto spokojený

Já Vás chápu a nedivím se Vám. Pro mě je také normální nebydlet s jinou generací. Nikdy to ve společném bydlení neklapne tak, aby všechny strany byly spokojeny.
Postavte bungalov, však nemusíte mít obývák 40 m2 :-) a budete mít klid. V zahradě taky nemusíte pěstovat brambory, malá zahrádka na trochu zeleně při dnešní přezaměstnanosti, kdy je člověk většinu dne v práci, bohatě stačí. Ať se vám daří.

Příspěvek upraven 10.04.21 v 12:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
10.4.21 12:37
@Šarlota4 píše:
@Cimada co je na tom? Kuchyne se dela v prizemi se vstupem na zahradu a jedna obytna mistnost je v prizemi taky. Nebo aspon my to tak mame. Prizemi je plnohodnotne 85m 2kk + satna, pradelna, koupelna 2× wc :nevim: v klidu se muzem v pozdejsim veku prestehovat dolu, nebo v pripade, ze si nekdo zlomi haxnu.

Ale vidíte, že přes obhajobu patra stejně uvažujete o výhodách přízemí.
My to tak nemáme, jsme v patře, dole bydlí rodina. Opravdu mi to schodiště vadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5814
10.4.21 12:38
@Cimada píše:
Přesně tak. A majitelé patráků po čase stejně (neradi) přiznají, že schody jim vadí - což je normální. Pravda je, že na bungalov je potřeba obvykle větší pozemek, aby to nepůsobilo po zastavění tak stísněně, ale schodiště do domácnosti fakt ne. Vím, o čem mluvím, žiju v patře a denně mě to vytáčí. :D :zed:
… já nevím, ale mě ten argument se stářím připadá trochu mimo - proč bych se měla celý život bát a starat, to a to nedělat, protože přece jednou mi bude 65 a nedoběhnu za pošťákem? Proč se tedy třeba vůbec učit řídit auto, vždyť jednou mi bude 65, budu mít klouby a oči v pr…li a ten řidičák mi stejně seberou? Chápu argument „bungalov se nám líbí, jsme spokojení, hotovo“, ale argumentovat stářím? Já jsem třeba za náš velkej patrovej dům velmi vděčná, jsem šťastná za ty prostory i za to, že se moje děcka mají kde proběhnout na zahradě, a tak nějak mě nezajímá, jestli mne za 40 nebo 50 let budou nebo nebudou bolet klouby :) Pokud ano, fajn, barák necháme dětem a s mužem se odstehujem na chalupu, například - navíc, upřímně, kdybych se opravdu měla řídit touhle tvou logikou - tak až tě v 65 letech budou tak bolet klouby, že ti schody budou dělat takovou obtíž, tak stejně - budeš-li v tom tvým bungalovu zrovna v místnosti nejdál od vchodových dveří, když u tebe pošťák zazvoní, nedoběhneš ho stejně :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
10.4.21 12:43
@Krissttie píše: … já nevím, ale mě ten argument se stářím připadá trochu mimo -

Já Vám rozumím, ale mimo to není. Jednak zbytečně utratíte jako mladá za dvoupatrák, energie levné opravdu nejsou, jednak už jako mladá pochopíte, že je zbytečné a otravné lézt pořád nahoru a dolů, jednak většina potomků nechce bydlet s rodiči, a pak teda ten věk přijde. Zmiňuji sice 60ku, ale mně ty schody prostě vadily už dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5814
10.4.21 12:43
@Cimada píše:
Ale vidíte, že přes obhajobu patra stejně uvažujete o výhodách přízemí.
My to tak nemáme, jsme v patře, dole bydlí rodina. Opravdu mi to schodiště vadí.
… s tím souhlasím - vicegenerační bydlení je vždycky na pytel - taky bych s našimi nebydlela ani za nic - máme dům jen čistě pro sebe a opravdu si to nemůžeme vynachválit :) Mě se bungalovi prostě designově nelíbí, ale chápu, že v nich někdo může být spokojený :) Já bych ale nebyla :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí