Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravíčko,
dnes byl ten MDŽ
a my byli v restauraci, trochu neplánovaně, ale místa jsme dostali a hned vedle nás “zaparkovaly” 2 rodiny s dětmi (stoly byly fakt blízko sebe, nešlo si jich nevšimnout a neslyšet hovor) - nejdřív tedy dorazil jeden pár s dětmi, o chvíli později dorazil pán s dalším dítětem a o chvíli později pánova žena s miminkem (vzhledem ke kojení dorazila tedy trochu později, což samotný pán trochu hlasitěji komentoval ještě než vůbec dorazila), měli rozdělené stoly (po čtyřech místech-jeden pro dospělé, druhý pro děti). Když ta paní s miminkem dorazila, stůl dospěláků byl obsazený - 3 dospělí a 1 dítě toho prvního páru, paní s miminkem čekala, že ji dítko pustí sednout nebo že jeho rodiče mu laskavě řeknou…když ani opravdu po 15ti minutách nic (měla mimčo v náruči), tak si sedla k druhému stolu, který byl určený těm dětem, a požádala svého muže, jestli by si k ní přisedl…odmítl a raději se věnoval svému pivu a rozhovoru s kamarády. Bylo mi paní hrozne líto, šlo úplně vidět, jak je z té cele situace smutná, po nějaké době si k ní přisedla ta paní z prvního páru, ale pak zase šla ke svému stolu. U toho dětského stolu se ty děti potom tak různě střídaly, to víte, děti jsou neposedné a nebudou neustále jen sedět. Co si o tom myslíte? Mě ji bylo fakt líto, dojde uondaná s mimčem a nakonec sedí celou dobu sama jako vyvrhel. Za mě fakt chlap buran.
@maty009 píše: Více
tak když už, tak za mně jsou burani ten druhý manželský pár, který měl poslat své dítko k dětskému stolu, když už to měli tak rozdělené,
a jinak paní je němá? nebo nesvéprávná? že si to neumí vykomunikovat?
Fakt to byl tak silný zážitek, že o tom musíš plodit příspěvek na diskuzní forum? ![]()
Chlap je ignorant, paní mohla říct tomu dítěti, ať jde ke stolu k dětem.
Neandrtálec to je. O tom žádná. Předpokládám, že byl její svobodná volba. Takže si musí srovnat sama v sobě, že se od své volby nechává ponižovat. Nebo si s ním vyříká, co se jí nelíbí. Když jeho hlava to nebere automaticky.
, hm to si ale musí komunikovat sama.
Nám jako párů se hodně často stává, že si každý sedmém jinam. Hlavně teda přítel si vždycky sedne o dvě židle dál. Nedělá to schválně. Ono, když jdeš s partou lidí někam, tak se taky chceš bavit s někým jiným než se svou polovičku. Blbí je, když jde člověk s partou lidí pouze jednoho partnera. To je pak divný no.
Třeba se ještě pořádně nezažili s tím, že mají dvě malé dítě. Tadá pokud šlo o novorozence ![]()
@stinga píše: Více
Třeba se bojí ozvat. Tihle machové se rádi vybírají za partnerky jemné, neprůbojné ženičky.
@Lily-of-the-valley píše: Více
no přesně, a když už je to teda tak jemná duše, že to dítěti nedokázala říct, tak to svému dítěti mohl říct někdo z toho druhého manželského páru
@stinga paní řekla tomu svému muži, jestli by si k ní sedl (k tomu jinému stolu, aby neseděla sama) a to ji odbyl…
@Kelsey1 ne
@stinga to jsem si taky říkala, když měli stoly rozdělené, že třeba dítko odešlou a ono ejhle nic
Já nevím, čekala jsem trochu jinou diskuzi na téma Buran u stolu, za mě je tohle celé nesmysl. Měla se paní ozvat a zařídit se tak, aby jí to vyhovovalo.
@maty009 píše: Více
takže má odpověď - ano, její muž je buran, ale větší burani jsou ti druzí manželé
@Yasmen píše: Více
Manžel jí měl pustit sednout a on si měl přisunout židli.
nemluvím o tom, že druhý pár měl své dítě požádat, ať pustí tetu sednout.
No, očividně tam buranů bude víc.