Buzení na dudlík

1399
2.2.15 09:49

Buzení na dudlík

Mám 4,5 měsíční dceru. Od narození spí zavinutá-konkrétně ve spacím pytli, ruce stažený plínou a přes to zajištěná bokem klasické zavinovačky (takoové vé na mašličky). Po večerním kojení dostane dudlík a bez řečí hned usíná. A teď problém. Dřív když v noci dudlík vyplivla, tak se otočila hlavou na druhou stranu a spala v klidu dál. Teď se mi co hodinu, někdy častěji budí a brečí, že dudlík nemá. Když ho dostane, tak zase usíná. Jenže já jsem z toho vstávání jak mátoha :zed: Co s tím? Předesílám, že do postele si ji brát nemůžu, přítel se dost převaluje a občas nechtěně plácne ze spaní i mě, takže malou bych se tam bála vzít a jsem i ráda, že usíná v postýlce. Zkusit odnaučit dudlík, nebo spíš to zavinování, aby si časem dudlím nandala sama? A jak dudlík odnaučit? Nechat ji v noci vybrečet? To by asi musel s ní nocovat někdo jiný, já na to nemám nervy. Když jí po nočním kojení zkusím dudlík nedat, je schopná se tam třeba hodinu kroutit, až se vykope ze zavinutí a zase řev…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3931
2.2.15 09:56

@Marfuscha hele to mi ten starší dělával taky a vyřešila jsem to tak že jsem dala postýlku hned vedle postele tudíž když vypadl dudan tak jsem jen prostrčila ruku, dudan vrátila a spalo se dál… Jinak s odnaučováním neporadím náš mladík ho od měs. už nechtěl takže jsme neřešili ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1399
2.2.15 10:02

@klarushka S tou postýlkou mě to napadlo taky a bylo by to ideální, leč v našem 1+1 mám postýlku kus dál a jinak to nelze :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
2.2.15 10:04

@Marfuscha jaj tak to nevím jak poradit :( jedině nějak přesunout postel aby se postýlka vešla nebo dočasně spát třeba na gauči a postýlku dát vedle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
2.2.15 10:22

Z dlouhodobeho hlediska jedine sebrat uplne dudlik. Ja slysela spoustu zkusenosti, ze se dite casem nauci samo najit dudlik, ze ho ma mit na snurce, pet dudliku v posteli - ani jeden muj kluk se to nenaucil. oni kidyz se v noci vzbudi, jen rvou a jsou uplne mimo, nejsou schopni tak komplexni cinnosti, jako hledani dudliku. Ani v roce, ani ve dvou.

Nejstarsimu jsem otrocila do dvou, od roka uz jen 1-2× za noc. Prostredni se naucil davat si palec do pusy ve 4 meiscich a dokonale od te doby spi cele noci, pokud je zdrav. U nejmladsiho jsem to zkousela taky, ale nikdy se na palec nenaucil. Nejak jsem nemela silu poradne ho vyestivilovat, taky je casto nemocnej, takze tak neco napul. kdyz uz vstavam 10× za noc a je zdrav a uz nemuzu, tak ho necham vyrvat a nekolik dni pote spi vyrazne lepe. Trebas si v noci bekne a do minuty sam prestane a usne. pak je trebas nemocny nebo ja se chci vyspat a resim to dudlikem, on si navykne na servis a stupnuje pozadavky. Asi to ma i co delat s tim, ze taky semtam v noci kojim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4671
2.2.15 10:44

@Pudloslava taky bych řekla, že v tomhle případě je to špatný usínací návyk, ideální zbavit se dudlíku úplně. ale není to bezbolestná a tichá metoda…
já jsem třeba starší dcereu odnaučila na dudlík tak, že jsem počkala, až bude mít rýmu, nemohla pořádně dýchat a dudlík nepřícházel v úvahu, a pak už jsem jí ho prostě nevrátila… to jí teda ale bylo devět měsíců. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
2.2.15 13:09

A nemá nějaký jiný problém? Zuby nebo spurt? My dávali přes dudlík malé plenku a on ji tak často nevypadával

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí