Bydlení, jak ušetřit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10030
6.6.18 19:44
@PupuP píše:
@Wani : nooo, ručník peru 1× týdně, povlečení 1× měsíčně, tričko nosím 3-4× než ho dám do prádla (tj. týdně bych prala tak 2 trika a 1 kalhoty, nepočítám spodní prádlo, to měním samozřejmě denně), utěrky měním 2× týdně… takže ne, pračku bych za týden fakt nenaplnila a nemyslím si, že bych byla nějaká špindíra, chodím i spím v čistém a voňavém a skoro se nepotím :nevim:

Nedokáži si představit spát měsíc v nepraném povlečení. :nevim: To samé nosit jedno triko půl týdne, zvlášť pokud pod tím člověk nenosí aspoň tílko (jako se nosí pod košile). :think: Podle mě prostě po dvou týdnech už povlečení voňavé není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
6.6.18 19:44

@Everyone : co je pro tebe vršek a spodek - spodní prádlo nebo triko a kalhoty? spodní prádlo si samozřejmě měním každý den, ale kalhoty teda po jednom dni fakt neperu. jak jsem psala, triko nosím v zimě, v létě 2-3 dny a pak teprve peru, tj. v průměru 2 trika týdně. sukně, mikiny, svetry peru ještě méně. nebudu prát něco, co nesmrdí a není špinavé… :nevim: a ano, i třetí den mi triko prostě voní, i v podpaží… nikdy (ani v létě) se mi nestane, že bych se v podpaží potila… bohužel je to možná špatně, protože se mé tělo přehřívá a ve vedru kolabuju, tak třeba to s tím souvisí. jsem asi jako pes, ten se taky nepotí :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
6.6.18 19:46

@Wani : na víkendy jezdím pryč, takže reálně spím pod povlečením 5 nocí v týdnu. v létě teda měním po 3 týdnech ;) jinak ty trika - mám málo pohybu, celý den jen sedím, tak se to prostě nemá jak ušpinit a zasmradět :nevim:
jinak já těch trik ani tolik nemám, abych mohla často měnit. mám jich asi 15 dohromady… + 5 domácích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
6.6.18 20:26

@PupuP Sprcha obden?? 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
6.6.18 20:32

@Annabela11 : ja se sprchuji kazdy den, ale myslim ze v zime nebo pokud treba nekdo pracuje z domova, to opravdu neni kazdy den nutne. Myslim ze je spoustu chlapu, kteri to tak delaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
6.6.18 20:33

@PupuP Copak chlapi to jsou čunátka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
6.6.18 20:36

@Annabela11 : no dobre, ale znam jednoho, ktery cely tyden nevyjde z bytu, pracuje jako ajtak u pocitace, kde sedi cely den. Opravdu se takovy clovek musi kazdy den sprchovat jinak by byl cunatko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
6.6.18 20:37

Připravuj si svačiny a pití doma - zní to jako blbost, ale když se každý den člověk zastaví na svačinu někde v pekařství, koupí flašku vody, o nějakých kávách s sebou nemluvě, utratí za tohle „nic“ víc, než za elektřinu za celý měsíc… Pokud nemáš možnost výhodných obědů (dotovaných, v práci), vař si s sebou do krabičky.

Nenakupuj kraviny, zamysli se, než něco koupíš. Nekupuj velké zásoby jídla, které bys nestihla sníst, jen proto, že je to v akci - když jsi to jídlo vyhodila, tak jsi neušetřila, i když to bylo levné…

A obligátní rada - zapisuj si všechno, za co utratíš. Teď ti stejně všude cpou povinně účtenky, tak si je schovávej a jednou za 3-4 dny si to všechno zapiš do tabulky, ať máš přehled a vidíš, kam ty peníze tečou.

Ad prací prostředky - mýdlový sliz si vyrobíš za pár kaček, místo sprcháče klasické mýdlo - umyje tě úplně stejně dobře, stojí mnohem míň a ke kůži je taky šetrnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
6.6.18 20:40

@PupuP Tak alespoň ocáknout to základni… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
6.6.18 20:43

Povleceni menim 1× tydne, spi mi v posteli pes, ac je cistej, tak chlupy a tak. Denne si beru cisty triko a spodni pradlo, a stejne pracku za tejden nenaplnim ani nahodou (peru svetly a tmavy zvlast). Tak ji holt poustim poloprazdnou, kdyz je clovek sam, tak to jinak nejde, nemam tolik obleceni, abych cekala tri tydny, nez budu mit plnou pracku. Tydne vyperu tak tri pracky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
6.6.18 20:44

@Annabela11 : tak to kazdopadne, to plati i u zen. Ja pracuju pulku tydne z domova a fakt cely den nevytahnu paty a i kdyz se vecer sprchuji, tak si nemyslim ze by to bylo uplne nezbytne kdyz cely den sedim na p*deli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
6.6.18 20:58
@Lama Lama píše:
1500.. to bys musela mít k padesátce spotřebičů ve standby režimu :think:

No, ona jde do obchodu a vypne vše od zdroje, uvaří si čaj v čajovaru a vypne…I několikrát denně. A večer před spaním ještě vše obejde. :nevim: Ona si nic navíc neuvědomuje a já to nemám s čím srovnat - jsme úplně jiný typ domácnosti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
6.6.18 20:58

@PupuP souhlasim. V létě se sprchuju třeba 4× denně - jedu do práce na kole, vysprchnu se, z práce to samý, pracuji na zahradě, večer jdu do sprch znovu, v noci se probudím vedrem a jdu zas. Klidně jen vodou.
Ale v zimě, kdy jsem třeba celý den doma mi to fakt žíly netrhá se prostě nevysprchovat vůbec. Myslím, že se to přehání.
To samý s těma kalhotama - po jednom dni nošení by mi ani nehlo. triko dám do prádla klidně po hodině jízdy na kole nebo sekání trávy na zahradě, ale pak ho mám klidně týden- když v něm jedu jen do práce a z práce a tam se převlékám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
6.6.18 21:03
@Apaji píše:
No, ona jde do obchodu a vypne vše od zdroje, uvaří si čaj v čajovaru a vypne…I několikrát denně. A večer před spaním ještě vše obejde. :nevim: Ona si nic navíc neuvědomuje a já to nemám s čím srovnat - jsme úplně jiný typ domácnosti :nevim:

tak mi řekni, co máš doma za 50 spotřebičů ve standby režimu - mě napadá tak akorát telka, mikrovlnka, wifina. Ledinci nevypnu, vysavač standby není, kartáček na zuby nabíjím jen jednou za čas, radio nemam.
3 spotřebyče, standby 1W, to je at nežeru 100w denně, 1 kwh za 10 dní. 36 kWh za rok, tedy stovka ročně. Ikdybys měla těch spotřebičů 10× tolik, tak ti to neudělá 1500, to si kecá do kapsy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
6.6.18 21:15
@PupuP píše:
@Vikynika : dvě pračky týdne jen pro tebe? 8o já kdybych si prala jen sama, tak naplním pračku tak za 3 týdny a to už by mi zase došlo spodní prádlo, takže vozím prádlo k rodičům, kde se to pere společně s jejich věcma a na tom taky ušetřím :lol: ale to asi není úplně řešení to je jasný
jinak zamražovat jde asi cokoliv, záleží, zda ti to pak bude chutnat. já takhle udělala rizoto asi 20 porcí a pak jsem to jedla každý den (nechtělo se mi vařit, učila jsem se na státnice). a bylo to pěkně hnusný, ta rýže měla divnou konzistenci, ale třeba u jiných jídel to nevadí. nebo zavařit… já většinou dělám jídlo na 2-3 a dávám ho do lednice, to ty 2 dny vydrží a mám ho třeba jednou k obědu a pak 2× k večeři ještě…

No jasně. Peru bílé zvlášť a ostatní se snažím tak nějak splácat. Osušky a tak Peru když náplním pračku. Mám jich dost do zásoby, tak to počká..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat