Špatně zaplacený poplatek za TV

198
18.5.18 14:46

špatně zaplacený poplatek za TV

Ahoj holky, rychlý dotaz - nemůžu nikde najít.
Platím každý měsíc poplatek za TV 190kč, už jsem to zaplatila a ted koukám, že jsem místo 190 kč poslala 180kč. Můžete mi někdo poradit, jak to mám řešit? Mám jim tam dodatečně těch 10kč zaslat nebo mi to přijde do dalšího vyúčtování? Nechci aby mi za 10 let přišla exekuce na 2 miliony :D Nestíhám se jít zeptat na poštu a do pondělí na to určo zapomenu. Děkuji za radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
140
18.5.18 14:49
@1.gabii píše:
Ahoj holky, rychlý dotaz - nemůžu nikde najít.
Platím každý měsíc poplatek za TV 190kč, už jsem to zaplatila a ted koukám, že jsem místo 190 kč poslala 180kč. Můžete mi někdo poradit, jak to mám řešit? Mám jim tam dodatečně těch 10kč zaslat nebo mi to přijde do dalšího vyúčtování? Nechci aby mi za 10 let přišla exekuce na 2 miliony :D Nestíhám se jít zeptat na poštu a do pondělí na to určo zapomenu. Děkuji za radu :)

Zkusit se optat ZDE?
To by mohlo klapnout.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
18.5.18 14:51

Za televizi se platí jenom 135..
45 je za radio a jsou to dva rozdílné účty..
jestli si zaplatila 190 za telku tak si v plusu:o))

• Citovat
  • Upravit
198
18.5.18 14:53

Mě chodí složenka tv+radio + nějaky poplatek za převod nebo co za 190kč (vyřizovala jsem si to na poště) a ted mám strach :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
18.5.18 14:54

Souhlasím se @smurfka

A jak se to vlastně kontroluje - to chodí nějací inspektoři do domů a sledují, jestli máš radio a televizi? Nemáš domů povinnost nikoho pouštět ale ne? (jen se ptám, nebojte, TV a radio poplatky platíme v nájmu :) )

Takže když řekneš, že TV a radio nemáš, tak po tobě nikdo nic vymoct nemůže, ne? I když třeba lžeš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
18.5.18 14:56

Já někde četla, že tu povinnost máš, pokud vlastníš i notebook nebo autorádio..Taky mi to hlava nebere a nejradši bych to neplatila, ale bydlím na vesnici a nepotřebuju, aby mě nějaká bába napráskla, že mám televizi a neplatím poplatky a pak platit nějake pokuty :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
18.5.18 14:57

@Paola21 Já myslím, že to ani moc nekontrolujou. Že stačí, když je v tom domě zavedená elektřina. A nikoho nezajímá, že televizi ani nemáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
18.5.18 14:58
@Paola21 píše:
Souhlasím se @smurfka

A jak se to vlastně kontroluje - to chodí nějací inspektoři do domů a sledují, jestli máš radio a televizi? Nemáš domů povinnost nikoho pouštět ale ne? (jen se ptám, nebojte, TV a radio poplatky platíme v nájmu :) )

Takže když řekneš, že TV a radio nemáš, tak po tobě nikdo nic vymoct nemůže, ne? I když třeba lžeš..

je to tak, že každý kdo má připojenou elektriku musí platit..někde jsem to četla..ano dá se že uděláš prohlášení že doma nic nemáš, ale na to chodí kontroly..a to pravidelně..Prostě to berou podle elektrického odběru..kdo má elektriku má i televizi nebo rádio:o) :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5866
18.5.18 14:59
@1.gabii píše:
Já někde četla, že tu povinnost máš, pokud vlastníš i notebook nebo autorádio..Taky mi to hlava nebere a nejradši bych to neplatila, ale bydlím na vesnici a nepotřebuju, aby mě nějaká bába napráskla, že mám televizi a neplatím poplatky a pak platit nějake pokuty :D

Jo to je jasný, ale kdybys bydlela třeba v Brně v 10 patrovém paneláku, tak tam sotva sousedi ví, co máš a nemáš a i kdyby tě někam nahlásili, tak u tebe zazvoní kontrolor, jestli nemáš ten spotřebič doma? Osobně mi to přijde hodně nevymahatelné a nelogické, jak je to vymyšlené teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
18.5.18 15:00
@1.gabii píše:
Já někde četla, že tu povinnost máš, pokud vlastníš i notebook nebo autorádio..Taky mi to hlava nebere a nejradši bych to neplatila, ale bydlím na vesnici a nepotřebuju, aby mě nějaká bába napráskla, že mám televizi a neplatím poplatky a pak platit nějake pokuty :D

já myslím že zpětně nejde zjistit kdy sis " koupila televizi)..má třeba dlouho neplatila, protože mě to fakt nenapadlo, ani doma se nikdo nezminoval a když jsme platili satelit - kabel tak jsem myslela že to už je v tom..
takže jsem do formuláře napsala že mám televizi až od toho a toho měsíce a od toho jsem pak platila.. :mrgreen: takže zpětně ti nic vyčíslit asi nemůžou, jen pokuta za to že neplatíš..tojo..a taky nějaká bába nemůže přece vědět že je neplatíš :mrgreen:

Příspěvek upraven 18.05.18 v 15:01

• Citovat
  • Upravit
198

Holky, radši mi poradte jak to mám řešit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
@smurfka píše:
je to tak, že každý kdo má připojenou elektriku musí platit..někde jsem to četla..ano dá se že uděláš prohlášení že doma nic nemáš, ale na to chodí kontroly..a to pravidelně..Prostě to berou podle elektrického odběru..kdo má elektriku má i televizi nebo rádio:o) :nevim:

To slyším prvně a to se prokáže nějakým průkazem, a ty ho musíš pustit dovnitř jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
18.5.18 15:01

@Paola21 No, ono je to tak, že musíš udělat místopřísažné prohlášení, že nevlastníš žádný přístroj, který umožňuje přehrávat TV/rozhlas, což ale dnes je málokdo. Ono se totiž do toho počítá i počítač/ntb, chytrý mobil, tablet… prostě cokoliv, kde jde v podstatě pustit iVysilani nebo iRozhlas. Osobně jsem to nezažila, ale myslím si, že kdyby by došlo na nějaký spor, musela bys ukázat, co máš doma za přístroje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
18.5.18 15:02
@1.gabii píše:
Holky, radši mi poradte jak to mám řešit :D
:) promiň za plevelení. Co se zkusit zeptat na poště, že jsi zaplatila o 10 kč méně? Nebo nějaká infolinka nikdy není na ten telekomunikační úřad - nebo kdo to vybírá?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
18.5.18 15:02

@Paola21 pokud napíšeš prohlášení že nic nemáš..nějaká kontrola časem příjde..pustit ho nemusíš, ale někdy si na to berou cajty..jakože ochranný orgán a ty pustí do domu kde kdo..ale asi ani ty postit nemusíš to je fakt

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat