Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Hanka1 majitel nás už viděl a on to normálně nepronajímá.
@happiest tady to jsou starší manželé, kteří mají byt ve městě a sem jezdí jen v teplých měsících ale už je to na ně veliké (má to velkou zahradu) a chtějí si místo toho pořídit menší chatičku blíž k bytu.
Ale věřím že někdy se povaha lidí a důvod prodeje může promítnout i do atmosféry nemovitosti.
Jako popravdě, manipulace s nemovitostí je už tak hodně starostí, že pokud bych nebyla nějaký sebemasochista, tak bych do toho fakt nešla, protože i na ten týden je to starostí zase o hromadu víc ![]()
Hele budu upřímná, já jako prodávající bych vás hnala klackem.
To už se fakt svět zbláznil? Původním účelem bydlení bylo mít střechu nad hlavou a postel! Časem se k tomu přidal záchod a teplá voda. Jenže lidi už jsou, až na výjimky, totálně rozežraní, a vděčnost za to, že mají kde bydlet, pociťuje tak dolních 50 tisíc.
Jinak řečeno, dům je pořád jenom dům. Jako nepopírám, že je důležité, abyste se tam cítili dobře… ale to se z pár návštěv poznat DÁ. Ale o co jde, pořád je to nemovitost, věc, se kterou se na trhu nějak zachází, a ne, meditace kupujících na zahradě ani vonné koupele pod dohledem původních majitelů to prostě nejsou!
Já prodávat barák za 2 - 3 mega, je mi úplně jedno, kdo to koupí, ale prodám to nejserióznějšímu zájemci. Což teda vy, s požadavkem tam měsíc bydlet na zkoušku, nejste ani omylem. Tohle přede mnou říct, okamžitě jako „zájemci“ končíte a obracím se jinam. Já jako majitel totiž neprodávám pocity, já prodávám dům. Hromadu cihel.
Nejste si jistí, ale to je váš problém, ne problém prodejce. Tak to prostě střelí někomu, kdo si jistý bude.
Kromě toho jako soudný člověk bych prostě nikomu cizímu nedovolila se na měsíc jen tak narvat do baráku. Kdo mu zaručí, že nejste k. iplové, co mu to tam obsadí a nebudou chtít pryč. Se vší úctou k vám, ale tohle dělají taky obyčejní lidi, víš, nemají kolečko na čele, že hele já budu neplatič a nedostaneš mě odsud jinak než soudním příkazem.
Moje odpověď na tohle by upřímně zněla „zešíleli jste?“ a následovalo by vykázání z pozemku. Beze srandy.
@B.O.K. Team píše:
@Hanka1 majitel nás už viděl a on to normálně nepronajímá.
@happiest tady to jsou starší manželé, kteří mají byt ve městě a sem jezdí jen v teplých měsících ale už je to na ně veliké (má to velkou zahradu) a chtějí si místo toho pořídit menší chatičku blíž k bytu.
Ale věřím že někdy se povaha lidí a důvod prodeje může promítnout i do atmosféry nemovitosti.
V tom pripade bud to koupite nebo ne, pokud budete spekulovat o nejakych pocitech, muze majitel to prodat proste nekomu vaznejsimu nebo tomu, kdo vystupuje seriozneji nez vy a nemá vymysly typu bydleni na zkousku. Jako jsou vykukove, kteří si takto pronajimaji male byty v Praze - mají na jeden najem a uz nemaji na kauci, tak si mesic odbydli a pak jdou o dům dal…taky jsem jednoho takového potkala, manzel ho hnal svinskym krokem, to bylo kecu, jak ceka na vyplaceni ctvrtletni provize a kauci da s pristim najmem (udajne to byl pojistovak z Kooperativy)
![]()
@B.O.K. Team No jako prodávající bych to na 100% nedovolila, možná, pokud bych dům nemohla třeba dlouho prodat a pod nabízenou kupní cenu bych nechtěla ani náhodou jít..Jako kupující- asi to není špatné, ale stejně tam nemůžeš nic rekonstruovat a dělat žádný zásadní zásahy, takže nezjistíš ten stav dokonale určitě ne, ale zjistíš, jak se tam cítíš. Musíte si brát hypotéku- už jste si jistí, že jí budete mít? My si vzali ke koupi domu odborníky- architekta, topenáře, pojišťováka, podlaháře a majitele stavební firmy, než jsme do toho šli..
@LAlezane
v pohodě, každý máme na tu kupičku cihel jiný pohled, ale vážím si i takového pohledu na věc
. děkuji za názor.
@enny3 jojo, hypo je v pohodě, máme jí jen na část a dům chceme nechávat prověřit od inspektora nemovitostí a následně i známým, majitelem stavební firmy. Takže toho se moc nebojím.
všem moc děkuju za reakce
popravdě já jako prodávající bych nad tím také váhala, proto se ptám i tady.
Majitele jsme se na to neptali a asi ani prát nebudeme, ale tak víc názorů se samozřejmě hodí.
![]()
Prodáváme dům a taky chtěli někteří bydlet třeba tři měsíce a pak koupit ![]()
Jako fakt ne, blokuje to prodej, pak je ztama nedostanu a co mě trápí nejvíc, jednoho dne přijdu a zanovni nábytek, spotřebiče, kotel a pod. Rozprodany a lidi nikde (stalo se to známému při pronájmu ![]()
no tak to je naprosto normalni, nekupujes si kabat, ale dům a novy domov pro vas všechny…