Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Zdravím maminky,hledám s dcerou podnájem jen pro nás dvě. Nikdy jsme podnájem sama nehledala a né že bych nevěděla jak na to, ale nevím jak nájemce přesvědčit o tom, že jsem spolehlivá a že mají byt pronajmout mně. Víte byla jsme na prohlídce a možná hloupě mi až teprve tam došlo, že pronajímatel dá radši přednost pracujícímu mladému páru než matce samoživitelce. Měli jste některá taky takový problém, jak se prezentovat? Na rozhazování opravdu nemám, ale myslím si, že nájem bych utáhla. Je mi z toho smutno, protože nevím jak pro sebe a malou vybojovat tu šanci mít svůj vlastní domov. Bydlím u rodičů už delší dobu a je to opravdu neúnosné a velmi omezující. Poraďte jak na pronajímatele…děkuju.
PS: Omluvte anonym, máma sem chodí a neví, že se chceme odstěhovat.
Nic ve zlým, ale s tímhle do podnájmu snad ani nechoď. Kolik je malé, chodí do školky, ty pracuješ? Dojdi si na pracák a zjisti si na jaké příspěvky bys měla nárok, zažádej si co nejdřív o obecní byt, tam jim zkus vylíčit svojí situaci. On se ten systém tváří neprůstřelně, ale v určitých situacích můžou žádost upřednostnit.
Ahoj, nevěš hlavu
Divej se na sreality, tam je hodně nabídek každý den. Často tam je i psané, koho majitel preferuje. My teď sháněli podnájem, hodně všude měli napsané bez dětí a bez zvířat, ale pak jsme byli i v bytech kde majitelé vyloženě měli radost, že by jim tam šla rodinka s dítětem. Být matka samoživitelka není žádný hendikep. Jsi úžasná, že to zvládáš sama! Určitě najdeš vhodný byt, chce to jen trochu trpělivosti a nepodceňovat se. ![]()
A pracuješ, nebo z čeho to hodláš platit? To je dost zásadní informace.
@terien Myslíš, že ze 7 000 na měsíc bych nevyžila po odečtení nájmu? A to počítám schválně tu nejmenší možnou výplatu co bych mohla dostat. Na obci žádný by u nás nedávají…vše obsazeno už téměř dva roky a v nejbližším městě mám pocit, že musíš mít trvalé bydliště ve městě né na ve vedlejší vesnici. A bojím se, že by nám přidělili byt někde uprostřed barevné menšiny a já chci opravdu slušné i když malé bydlení.
@Anonymní píše:
Zdravím maminky,hledám s dcerou podnájem jen pro nás dvě. Nikdy jsme podnájem sama nehledala a né že bych nevěděla jak na to, ale nevím jak nájemce přesvědčit o tom, že jsem spolehlivá a že mají byt pronajmout mně. Víte byla jsme na prohlídce a možná hloupě mi až teprve tam došlo, že pronajímatel dá radši přednost pracujícímu mladému páru než matce samoživitelce. Měli jste některá taky takový problém, jak se prezentovat? Na rozhazování opravdu nemám, ale myslím si, že nájem bych utáhla. Je mi z toho smutno, protože nevím jak pro sebe a malou vybojovat tu šanci mít svůj vlastní domov. Bydlím u rodičů už delší dobu a je to opravdu neúnosné a velmi omezující. Poraďte jak na pronajímatele…děkuju.
PS: Omluvte anonym, máma sem chodí a neví, že se chceme odstěhovat.
Upřímně?
Já jako majitelka bych taky samoživitelku nepreferovala.
Mám špatnou zkušenost a nejen já. Nejdřív platí, ale jakmile jsou problémy s alimenty, první co přestanou samoživitelky platit, bývá nájem. V krámě jim na dluh nedají, ale majitel je vyhodit nemůže, i když neplatí. ![]()
pak nastoupí citové vydírání typu „a co mám dělat? a co děti? přeci mě nevyhodíte…“
Zákony jsou navíc tak nastavené, že extrémně znevýhodňují majitele bytu, takže nají nájemníka, u kterého je větší šance, že bude platit, je velmi důležité.
Být tebou tak normálně řeknu že ti bude byt sponzorovat socka, sice si asi myslíš že budeš vypadat jako socka ty, ale majitel pokud je rozumný si uvědomí, že mu budeš včas platit (jinak bys příspěvky nedostávala)
@Kočičí duše Děkuju za podporu. Udělám pro to vše, abych mohla malé udělat domov i když vím, že to půjde pomalu a ze začátku nebudeme mít ani mikrovlnku,
ale právě kamarádka taky samoživitelka mi radila právě to se nebát.
Pronajala jsem byt matce samoživitelce. Vypadala slušně, zaplatila kauci a i dále platila bez problémů. Chtěla bych hlavně kauci na 3 měsíce, vidět pracovní smlouvu a výpis z rejstříku dlužníků a po špatných zkušenostech možná i výpis z rejstříku trestů.
@Anonymní píše:
@Kočičí duše Děkuju za podporu. Udělám pro to vše, abych mohla malé udělat domov i když vím, že to půjde pomalu a ze začátku nebudeme mít ani mikrovlnku,ale právě kamarádka taky samoživitelka mi radila právě to se nebát.
jestli ti to bude platit sociálky, tak jsou majitelé, kteří to vyloženě preferují. mají pocit, že je to „jistota“.
A víš, že když půjdeš do podnájmu nemáš nárok na příspěvek na bydlení? Lepší je nájem.
@Anonymní píše:
@Kočičí duše Děkuju za podporu. Udělám pro to vše, abych mohla malé udělat domov i když vím, že to půjde pomalu a ze začátku nebudeme mít ani mikrovlnku,ale právě kamarádka taky samoživitelka mi radila právě to se nebát.
Od prosince budu dávat podnájem pro mamču s dvěmi dětmi (11 a 15 let). A předtím, než sepíšeme podnájemní smlouvu jsem chtěla vidět pracovní smlouvu včetně výpisu z exekučního rejstříku (vydají na každé poště). Absolutně s tím neměla problém, z výdělku a alimentů poplatí bydlení a ještě jí zbyde na ostatní věci.
Ale říct mi, že „ale myslím si, že nájem bych utáhla“ tak ti podnájem nedám, z té věty číší budoucí problémy neplacení.
@Bábrdl Jo já se jim taky nedivím, ale jak jinak ty všechny maminy sehnali podnájem…? Alimenty mívám včas už dva roky v tomhle je ex spolehlivý a chodím do práce a i když my alimenty samozřejmě dost pomůžou, úplně závislá na nich taky nejsem.
Zdravím maminky,
hledám s dcerou podnájem jen pro nás dvě. Nikdy jsme podnájem sama nehledala a né že bych nevěděla jak na to, ale nevím jak nájemce přesvědčit o tom, že jsem spolehlivá a že mají byt pronajmout mně. Víte byla jsme na prohlídce a možná hloupě mi až teprve tam došlo, že pronajímatel dá radši přednost pracujícímu mladému páru než matce samoživitelce. Měli jste některá taky takový problém, jak se prezentovat? Na rozhazování opravdu nemám, ale myslím si, že nájem bych utáhla. Je mi z toho smutno, protože nevím jak pro sebe a malou vybojovat tu šanci mít svůj vlastní domov. Bydlím u rodičů už delší dobu a je to opravdu neúnosné a velmi omezující. Poraďte jak na pronajímatele…děkuju.
PS: Omluvte anonym, máma sem chodí a neví, že se chceme odstěhovat
.