Jak získat podnájem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.9.17 13:30

@boska90 Ano po odečtení nájmu.

• Citovat
  • Upravit
1437
13.9.17 13:35

Pokud to máš po odečtení nájmu bytu( ne u rodičů), tak je to naprosto super. Ale zkus si našetřit aby jsi měla dvouměsíční rezervu,, kdyby něco" a pak hledej. Něco určitě najdeš. :) Ono najít slušně bydlení není otázka chvilky. Já bydlela 8 let po podnájmech než jsem šla do vlastního. Není to hned. Nic není hned

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.17 13:40

@terien A v čem? Ano na rozhazování nemám, jak jsem uvedla v prvním příspěvku, kde se ptám na rady, jak přesvědčit pronajímatele o tom, že jsem spolehlivá a nájem bych platila v čas. Nedělám ze sebe chudinku a ani nerozhazuji penězi i když mikrovlnku opravdu nemám :lol:…to bylo řečeny s nadsázkou, pračku a vybavení do začátku mám, tak pitomá abych hledala úplně s holou zadelou nejsem. Nejmenší možná částka na měsíc po odečtení nájmu ( mám určitý limit do kterého byt hledám a dá se najít i s vybavením ) byla 7000, ale klidně může být i větší. Já se pouze ptám na to, jak přesvědčili nebo jak se prezentovali jiné maminky, které jsou také sami s dítětem. Nemyslím si, že bych uvedla něco, čím bych si protiřečila. :think:

• Citovat
  • Upravit
5950
13.9.17 13:44
@Anonymní píše:
@Bábrdl To je větší riziko, ale jak právě dokázat, že já bych platila, když ani nedostanu šanci. Chtěla jsem radu nebo něco, jak je přesvědčit o tom, že já platit budu. Že bych jim rovnou přinesla veškeré výpisy, že jsem bez dluhů a platební výměr :mrgreen:

No ano! Já jsem při hledání nájmu vždy v reakci na inzerát napsala něco o sobě (případně o partnerovi). Co jsme zač, co děláme za práci, že nekouříme, nemáme zvířata (tehdy jsme tedy neměli ani děti). Majitelům jde v zásadě o dvě věci, aby jim nájemník platil a aby jim nedemoloval byt. A uvítají jakoukoli indicii svědčící o tom, že to u zájemce o pronájem tak je.
Kdybych měla dnes hledat byt, s dětmi a jako samoživitelka bych samozřejmě měla horší pozici, takže bych rovnou napsala, že v případě zájmu není problém doložit příjem, popř. výpis z rejstříku, nebo třeba dobrozdání od minulého pronajímatele o tom, že jsem vždy platila a chovala se slušně :nevim:
Jinak máš ale výhodu v tom, že v ČR pořád hodně lidí preferuje vlastní bydlení a do nájmů se tak často stěhují „divní“ lidé. To odpovídá i mojí zkušenosti, když jsme chodili na prohlídky bytů, potkávali jsem fakt zvláštní existence. A pokaždé jsme získali byt, který jsme chtěli, takže ostatní zájemci byli asi méně důvěryhodní než my :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
13.9.17 13:54
@Anonymní píše:
@terien A v čem? Ano na rozhazování nemám, jak jsem uvedla v prvním příspěvku, kde se ptám na rady, jak přesvědčit pronajímatele o tom, že jsem spolehlivá a nájem bych platila v čas. Nedělám ze sebe chudinku a ani nerozhazuji penězi i když mikrovlnku opravdu nemám :lol:…to bylo řečeny s nadsázkou, pračku a vybavení do začátku mám, tak pitomá abych hledala úplně s holou zadelou nejsem. Nejmenší možná částka na měsíc po odečtení nájmu ( mám určitý limit do kterého byt hledám a dá se najít i s vybavením ) byla 7000, ale klidně může být i větší. Já se pouze ptám na to, jak přesvědčili nebo jak se prezentovali jiné maminky, které jsou také sami s dítětem. Nemyslím si, že bych uvedla něco, čím bych si protiřečila. :think:

Tak na začátku ani nevíš, jestli na podnájem máš, pak píšeš, že v pohodě vyjdeš a ještě máš rezervu, dále nemáš ani na mikrovlnku, ale najednou máš všechno a nakonec píšeš, že nevíš jak si najít podnájem ale už víš, jaký konkr. byt to bude a jaké v něm bude zařízení :think: Jak to chceš udělat když nedejbože onemocníš ty nebo dcera nepíšeš, zřejmě se objeví nějaký tajný fond. Seš přesně ten typ, kterému bych byt nepronajala.

Příspěvek upraven 13.09.17 v 13:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.17 13:55

@boska90 Ano 7000 je nejmenší částka se kterou bych měla vyjít na měsíc s dcerou. Myslím, že to stačí, když se uskromníme. Jo rezervu by to chtělo…na té se pracuje, aby byla co největší. A hledám teprve měsíc, ale po novém roce už bych chtěla být sama s malou

• Citovat
  • Upravit
13.9.17 13:57
@Anonymní píše:
@boska90 Ano 7000 je nejmenší částka se kterou bych měla vyjít na měsíc s dcerou. Myslím, že to stačí, když se uskromníme. Jo rezervu by to chtělo…na té se pracuje, aby byla co největší. A hledám teprve měsíc, ale po novém roce už bych chtěla být sama s malou

Nejdříve si našetři a pak se osamostatni. Navíc bude vypadat lépe, když ukážeš budoucímu majiteli, že máš na účtě tolik a tolik a že nebudeš mít problém s platbou za nájem, když ti náhodou vypadne příjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.17 14:09

@terien Pročetla jsem všechny své příspěvky a nikde jsem nenapsala o tom, že bych na něj neměla 8o. Napsala jsem, že myslím, že bych ho utáhla a jak jsem psala, tato věta pramení jen ze strachu z neznáma a to si myslím, že má každá maminka, která je ve stejné situaci jako já, ale to není totéž jako kdybych napsala, že na něj nemám. Ano tím, že jsem napsala, že nemám mikrovlnku, jsem chtěla vyjádřit, že nemám kompletní zařízení…jako že nemám televizi, mám třeba jen dva talíře a jen jednu skříň. Ale mám pračku a postele hrnce atd. Chtěla jsem tím říct, že by nám nějaké věci určitě chyběli, ale nic bez čeho by se nedalo žít. A ano vím jak by měl vypadat byt…ale to snad ví každý, když byt hledá…mám určité požadavky a zařízení je jedním nikoli však prioritním požadavkem. A rezervu nemám, mám odloženo na kauci…ale na to se tu nikdo neptal, to jsem jen tak mimo uvedla. Když onemocním nevím…jasné může se stát, ale toho se bojí i kompletní rodina a já mám naštěstí rodiče, kteří mi pomáhají a hlídají i teď, když je malá nemocná.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.9.17 14:11

@blobfish Jo jo, to je dobrá rada. Zkusím příště napsat víc o sobě a uvést, že mám stálé zaměstnání bez dluhů atd. To by mohla pomoct díky :palec:

• Citovat
  • Upravit
36556
13.9.17 14:12
@blobfish píše:
No ano! Já jsem při hledání nájmu vždy v reakci na inzerát napsala něco o sobě (případně o partnerovi). Co jsme zač, co děláme za práci, že nekouříme, nemáme zvířata (tehdy jsme tedy neměli ani děti). Majitelům jde v zásadě o dvě věci, aby jim nájemník platil a aby jim nedemoloval byt. A uvítají jakoukoli indicii svědčící o tom, že to u zájemce o pronájem tak je.
Kdybych měla dnes hledat byt, s dětmi a jako samoživitelka bych samozřejmě měla horší pozici, takže bych rovnou napsala, že v případě zájmu není problém doložit příjem, popř. výpis z rejstříku, nebo třeba dobrozdání od minulého pronajímatele o tom, že jsem vždy platila a chovala se slušně :nevim:
Jinak máš ale výhodu v tom, že v ČR pořád hodně lidí preferuje vlastní bydlení a do nájmů se tak často stěhují „divní“ lidé. To odpovídá i mojí zkušenosti, když jsme chodili na prohlídky bytů, potkávali jsem fakt zvláštní existence. A pokaždé jsme získali byt, který jsme chtěli, takže ostatní zájemci byli asi méně důvěryhodní než my :jazyk:

A ty se divíš? Pracující nekuřáci bez dětí a zvířat? :lol:
Rozvinula bych vám červený koberec před svým bytem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.17 14:12

@hudečice Jo snažím se šetřit… 8)

• Citovat
  • Upravit
1437
13.9.17 14:15

@hudečice no tak to by mě mohlo abych já ukazovala komukoliv, že mám na účtě tolik a tolik.
Anonymko, určitě si rezervu udělej, čím větší, tím lepší. Těch pár měsíců to ještě přežijete. A upřímně, je zbytečné hledat nájem takto dopředu. Až budeš mít našetřené hledej.
Nevím z kterého města pocházíš. Ale stejně ty byty jsou tak měsíc max dva dopředu :). Koukej rozhlizej a hlavně šetři. Kdo šetří má za tři.
Jinak já osobně pronajala svůj byt samoživitelce. Taky mi z toho není úplně fajn. Taky mám strach, ale mám tam jinou jistotu, krom kauce, má i dost dobrého kamaráda, který když půjde do úzkých jí pomůže. A on je zase můj nejlepší kamarád :lol:.
Ojinak kamarádce( také samoživitelce) pomohl v nájmu příslib rodičů :), chápu že v tvém případě je to asi problém, ale když to zkusíš s rodiči probrat věřím že do toho půjdou. Určitě chtějí mít taky svůj KLID.
Přeji ti aby jste něco sehnali a na Vánoce bydleli ve svém :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
13.9.17 15:47

Já samoživitelka byla. Problém není samoživitelka, ale malé dítě. Dítě do cca 8 let =zvíře. U nás to i odpovídá. :mrgreen:
Já se stěhovala bez finanční rezervy od rodičů ex. No a po půl roce se stěhovala z nájmu ke svým rodičům. Mě ale z bídou zbývalo 2tis na jídlo na měsíc. A rezerva žádná.
Mě se poštěstil nájem přes známé. Dobré je taky spolubydlení s jinou samoživitelkou. Nevím po čem se koukáš, ale větší úspěch budeš mít tam kde se pronajímá horší kvalita. Tam už jim bývá jedno kdo se tam stěhuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
13.9.17 15:57
@hudečice píše:
Od prosince budu dávat podnájem pro mamču s dvěmi dětmi (11 a 15 let). A předtím, než sepíšeme podnájemní smlouvu jsem chtěla vidět pracovní smlouvu včetně výpisu z exekučního rejstříku (vydají na každé poště). Absolutně s tím neměla problém, z výdělku a alimentů poplatí bydlení a ještě jí zbyde na ostatní věci.
Ale říct mi, že „ale myslím si, že nájem bych utáhla“ tak ti podnájem nedám, z té věty číší budoucí problémy neplacení.

Tak lidi na tohle bacha..Nikdo už ale neví, že tento rejstřík vyjede pouze státní exekutory, kterých už tolik není. Většina společností předává soukromým exekutorům a ti v tomto výpise nejsou. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
13.9.17 18:21
@Bábrdl píše:
A ty se divíš? Pracující nekuřáci bez dětí a zvířat? :lol:
Rozvinula bych vám červený koberec před svým bytem.

No jó :)) Ale tak i jako samoživitelka má dost velkou šanci třeba proti pankáčům se zanedbanou dogou, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí