Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Boli sme sa pozriet na Vrtilku je hned pri hlavnej ceste, vadila nam hlucnost a prasnost.
Ahoj, rada by som sa spytala, ci ste sa niekto uz rozhodol pre Vrtilku? Nam sa ten projekt tiez pozdava - hladame nieco na Prahe 4 a zatial je to cenovo najvyhodnejsi projekt. Asi pred 2 rokmi sme sa odstahovali z radovky na Prahe vychod s tym, ze do domu uz nikdy, ale po 2 rokoch v byte mi ta zahrada fakt chyba. Milujem ruch mesta, mat vsetko poruke, sadnut na tramvaj, ktoru mam pod domom…ale neskutocne mi vadi, ze nevidim deti hrat sa vonku - len tak. Jasne, su deti na ihrisku, ale niekedy si pripadam jak exot, ked sa hram s malou v parku pred barakom a jedini, kto mi robi spolocnost, su psickari. Akoby bol park urceny pre psickarov a ihrisko pre deti. Zvlastne (nic proti psickarom - aj my mame psika). Mame este v zornom poli projekt v STerboholich a Hornich Pocerkach (sice mimo Prahu 4 - ale za lepsiu cenu) a vacsi dom. TAkze dilema - ci tie Pisnice za to stoja, alebo pojdeme na Prahu 9-10. Diky moc za nazor ![]()
Ahoj my do vrtilky jdeme- už jsme zaplatili zálohu. Byli jsme se tam několikrát podívat. Je tam hodně rodin s dětmi a v létě to tam bylo krásný. Ptala jsem se místních a žádný hluk tam není. Budou se tam stavět jeďte 2rady domu takže to bude dost odhlucnene o včetně postavených proti hlukovyvh stěn. Má 5 letou a teď 2 měsíční miminko a už se tam těším na zahradu. Teď jsme v paneláku na Chodově. Sice mám vše u ruky ale ta tráva chybí, je to jen 10 min autem víc než teď bydlime
Tak to je super, my sme sa tam boli dnes tiez pozriet a aj ked bola straaaasna mlha, tak sa mi to tam celkom pacilo. Dali sme si taku okruznu jazdu po nasich predvybranych projektoch a Pisnice asi zatial vyhravaju (Cholupice nas neoslovili, Horni Pocernice moc daleko a v STerboholich este ani nekopli do zeme aj ked to inzeruju strasne dlho). Tiez mame male deti (4 a 1r) a vo Vrtilke som videla vela rodin - co bolo super. Ked sme byvali v RD predtym, tak to pobehovanie deti po vonku, zahrada a grilovacky so susedmi bolo to najlepsie. AKurat to dochadzanie do prace bolo o drzku. Mozem sa spytat, ktory domcek mate vo Vrtilke rezervovany? My pozerame na C70 a C66. Akurat som myslela, ze dokoncenie bude az koncom 2017, a videla som na strankach, ze planuju doben 2017, co je pre nas trosku problem (za prve mam dcerku v skolke na Pankraci a za druhe som este na materskej a tak hypo bude teraz problem).
My mame c51. Chteli jsme vetsi zahradu ale pak jsme si rekli ze radsi udelame pokoj z pudy a zahradu dame mensi… me se to tam taky hrozne libilo. My uz jsme o tom uvazovali pred rokem ale az s prichodem druheho ditete jsem fskt chtela z panelaku pryc. Ten duben 2017 je pro nase domy… radsi si zavolej na to cislo ma jejich strankach. Myslim ze ty ostatni domy budou dokonceny pozdeji
Skolka je v pisnici taky… tak by to nemusel byt problem.. a s tou hypo… se koukni na nas… ja mam teprve 2 mesicni a sli jsme do toho…
Ted jsem jiukala na ty stranky jejich… tyhle domy o kterych ty pises budou fakt dokonceny pozdeji.
Ja treba jsem chtela jen p4. Bydlela jsem na vysehrade pak budejovicky a ted na chodove. Ty pocernice jsou pekny ale pro me z ruky…a ty baraky ta tu cenu jsou pekny a barak v praze novy za tuhle cenu jinde nesezenes… bylo vy fajn tam mit nekoho na pokec. Foufam ze do toho pujdete
No dnes som sa tam znova isla previezt - byvame v Nuslich, tak som chcela vediet, ako daleko je to od nas. A bola som fakt nadsena - ze je to taky kusok. Vcera sme isli velkou obklukou cez Modrany - tak to na mna tak neposobilo, ale dnes to bola parada. Jedine, co je asi blbe su ranne a poobedne zacpy, ale tie su hold vsade (len sm teraz rozmaznana, pretoze byvam 5min od prace-pracujem na Budejarne). Ja som v Prahe uz 10 rokov a za tu dobu sme sa stahovali uz tooolko krat. Ale musim uznat, ze na Prahe 4 sa byva super. Byvala som najprv Vinohrady, potom Vrsovice, nasledne Praha 4, potom sme isli do domceku mimo Prahu (Praha vychod) - odtial sme sa po 4 rokoch stahovali, ze je to daleko… Teraz sme opat na Prahe 4 v podnajme, nakolko nas povodny plan bol predat dom, ist na 3 roky do podnajmu a za tu dobu najst podkrovie a postavit byt v podkrovi…Lenze pudy na Prahe 4 su problem, ked sa aj nieco najde, tak je to s hroznym parkovanim a to sa mi teda nechce kruzit 30min, kym najdem miesto (to mi stacilo vo Vrsovicich - hruuuza). Tak sme zistili, ze puda je asi pase a zacali sa pozerat po projektoch. Najpr samozrejme byty - ale tie ceny su hold katastrofa. Tu na Prahe 4 sa byty 4kk pohybuju okolo 8-9mil (to su tie lacnejsie) a to je niekde na okraji P4. Tak som nahodou narazila na Vrtilku a velakrat som to na srealitach ignorovala, pretoze mi to vyzorom hrozne pripominalo ten nas projekt na Prahe vychod, kde sme byvali. A ked sme tam aj prisli, tak sme s manzelom zazili taky flash back
Ale hold, zatial sme nic lepsie v okoli nenasli a obavam sa, ze ani nenajdeme (v nasej cenovej hladine). Pozerali sme aj na pozemky v Kunraticich (moja vysnena lokalita), ale to je proste prusvih, ako sa tam ceny zdvihli za poslednych 5-10 rokov.
Tie pocerky sme odpiskali - je to fakt daleko. Este som vcera narazila na projekt bytov v Modranech - za tu istu cenu ako dom vo Vrtilce, ale tam je 80% predanych, takze uz zostali iba posledne „nechcene byty“ - a to odpad kupovat nechceme - tam je vzdy nejaky dovod, preco sa tie posledne nepredaju (zle svetove strany a tak).
Hlavny dovod, preco sme zacali teraz intenzivne hladat nove byvanie je fakt, ze starsia dcerka by mala ist buduci rok na zapis do skoly a ja uz chcem vediet, kam ju budeme zapisovat - aj ked by projekt nebol dokonceny, je fajn vediet, kde sa chceme usadit. Skola by jej zacala v 09/2018, tak dovtedy by sme uz chceli mat 100% jasno.
Inak s tym terminom dokoncenia si ma potesila - ak by to bolo ku koncu roka 2017 a pozdeji - tak pre nas ideal. To by sme mali zvladnut s hypo, aj skola/skolka. A asi by sme do toho isli. Pokusala som sa im volat, ale zatial bezuspesne, tak cakam, co odpisu na mail. Ked by sme do toho isli, chceli by sme stihnut upravy 2NP - tie pokojicky su tam strasne malinke - asi by sme ich zlucovali a vyrabali vacsie.
To zobytnene podkrovie je super - mozem sa spytat, aky je tam cca priplatok za tu upravu? POjdu Vam tam schody az navrch, ze? Tam potom nebude iba tie ztahovacie schody do podkrovia. A este dotaz ohaldne nadstandardov - nemali problem s roznymi upravami? My by sme tam asi dispozicne menili dost..
Bydlite nekdo v lokalite Praha Cholupice - myslim bud primo tu novou vystavbu od MS Invest nebo proste tam nekde pobliz - nebo se tam budete v brzke dobe stehovat?
My se tam budeme stehovat snad nejpozdeji v breznu 2017, tak si predem hledam nove kamarady, jak pro sebe, tak pro moji 3-letou dcerku a pozdeji i synka (zatim ho mam v brise stale). Budu rada, kdyz se mi ozve nejaka maminka, co se tam nudi a rada by pak neco s detma podnikala. Klidne rovnou do SZ ![]()
Cholupice jsou kousek od písnice.. my se do písnice budeme stěhovat příští rok.. kolaudace je duben 2017. mám 5 letou a 2 měsíční mimi, tak bychom se mohly sejít, ne?
kontaktní osoba je paní Janatová, je to její tel… zkoušej to dál..
my jsme se pro to rozhodli i z důvodu finančního.. nechceme platit neustále měnící se poplatky v bytě.. tohle vyjde měsíčně levněji než pro 4 člennou rodinu bydlení v paneláku.. aspoň tedy pro nás.. ![]()
manžel je architekt, takže s nimi hodně komunikoval ohledně klientských změn.. my třeba v 1 p. budeme mít 3 pokoje a velkou koupelnu a nahoře pokoj a další místnost bude jakoby sklep… a později nahoře tam bude mít manžel pracovnu až mimi bude v samostatném pokoji v 1 patře..
hlavně s 2 dětmi jsem už chtěla kus trávy v Praze.. a tohle je fakt super projekt, krásný…a líbí se mi i to, že je to uzavřený areál.. že tam mohou jezdit na kole atd..
jinak mám info, že prý už v okolí se skupují pozemky, pro výstavbu metra.. a zastávka budu má pak být hned u projektu, ale to je v těch vizualizacích ukázaný.
co se týká zácpy tak ta je všude, ale když jsem se ptala místní maminky s dětma - asi 3, tak říkali, že to je jen k tomu malému rozcestí mezi libuší, písnicí a kunratickou spojkou.. pak už to jede normálně…
jinak na ty modřany jsme taky koukali - tedy pokud myslíš ty byty s předzahrádkou, ale pak jsme si řekli, že to je šílená cena za byt a zase platit do společenství atd.. aby nám někdo dupal nad hlavou a házel něco ze shora na trávu
tak jsme si řekli, že to ne…
Nechci vám do toho dámy vstupovat, ale při úvahách o doma takhle za městem mě zajímá: máte práci, se kterou budete zvládat rozvážet děti po kroužkách? Protože ono je fajn, když je tam v/u projektu školka a škola, ale já když vidím kamarádky, co takhle bydlí, tak se nemohou vrátit na full-time (nebo musí vydělávat tolik, aby zaplatily hlídací slečnu/paní nebo mít extrémně nasazenou babičku ve městě), protože pokud děti mají třikrát týdně nějaký kroužek (sport, výtvarku atd.), tak vyzvednutí v Horní Dolní, rozvoz někam, čekání, odvoz zpět atd. se zácpami, to je v podstatě neřešitelný problém; takže holt jsou doma, nebo s nějakým šolichem, co se dá dělat doma a jen sem tam potřebuje vyjet za lidmi.
A přiznám se, zajímá mě to i kvůli sobě: dělám v centru, bydlím ve Vršovicích (kvůli dopravě, to nemá chybu; a i to parkovací místo vždycky někde najdu
), a teda stejně rozvozy po kroužcích mě děsí, jestli je budu stíhat…
No vidis me nejvic casu zabere hkedat misto k zaparkovani na chodove. To tu krouzim 20 min nez nekde zaparkuju…krouzky jsou na chodove. To je 10 min cesty…
Na krouzky stejne budes vozit par let.., psk bude puberta ![]()
Jinak my to chceme i kvuli sobe… nechci zit cely zivot v panelaku kde je vse slyset…
Chci potom mit klid a pohodu… sedet na zahradce a uzivat si…ted muzu sedet max na balkone