Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja bych se v tomto pripade vyprdla na nejake domluvy a snahu o respekt.je to stara senilni zenska, co nema co na praci
Zabezpecte si lepe vase patro, co treba nejaky cip? A jakmile to tam nainstalujte, durazne ji vysvetlete, ze je to proto, ze si neprejete, aby k vam do patra vubec kdy chodila, i kdyby tam nakrasne horelo. Nebo zkuselte dopatrat toho znameho zamecnika a vysvetlit mu situaci. A na jakekoli zadosti o pomoc s vencenim a pod.bych ji uolne klidne rekla, ze kdyz zvlada lezt po schodech nahoru, tak si do toho obchodu muze klidne zajit taky.
@hanka.br. Proč blbost? Tohle si právě celkem umím představit…
No tak u nas je to podobne, cela rodina nechape a rika nam ze babicka je naprosto v poradku, pritom je treba se o ni starat vic nez o dite
Ale aby mi takhle chodila domu uklizet, to bych uz byla urcite sprosta
Jeste me napada zkusit ji nejak „prechytracit“. Na dvere cedulku s textem napr. „Uklidim si sama, dekuji za pochopeni“. Nebo bych ze srandy dala na dvere ceduli s napisem Pozor pes, kouse!. Nebo zabudovat falesny alarm ze kdyz dvere otevre tak zacne piskat na cely barak a ona tohold bude muset poslouchat dokud nedojdete z prace. Ono nekdy pomuze toho druheho takto " nachytat na svestkach" ![]()
@Anonymní píše:
@lenka_
Tak když jsme doma necháváme zamčeno i s klíčem v zámku. A ano, babička si zámečnika platí sama a ještě nám to nadhodi, jakou pro nás neudělala službu.
Dala bych tam alarm, ono by jí to přešlo. Ale já bych se rovnou odstěhovala, tohle bych nedala. Třeba někam poblíž, ať jí můžete pomáhat, ale tohle ne.
@Anonymní píše:
@KeckaJ
Nevíme jakého zámečnika babička voláspíš si myslíme, že to bude nějaký její známý z vesnice. Ona nám jen veselé vždycky řekne, že musela zavolat zámečnika protože nám se něco zaseklo v zámku dveri, tak abychom se měli jak dostat domů, až přijdeme z práce.
nevim, jestli babička za toto očekává ještě nějakou pochvalu. Ale mě to už opravdu vytáčí
A co kdybyste tam nějak/někam dali kameru, abyste měli pro ni důkaz, že to zničila ona?
Se Vám fakt nedivím, když je to pořád něco. Bych se zbláznila, kdyby mi někdo jen lozil domů, natož si dovolil něco přerovnávat a šmejdit a pak si ještě před ostatními vymýšlet ty své „závěry“
,byť chápu její věk, ale v hlavě to nejspíš v pořádku má.. ![]()
A promluvit rady, že si s ní promluvit, ať mi něco vypráví nebo ji nechat, že chce být užitečná, částečně taky chápu, ale tohle vše tu chuť na něco takového úplně zabije.
@Anonymní píše:
@lenka_
Tak když jsme doma necháváme zamčeno i s klíčem v zámku. A ano, babička si zámečnika platí sama a ještě nám to nadhodi, jakou pro nás neudělala službu.
Mě ještě napadlo, že my třeba máme chytrý zámek. Dveře odemykame otiskem prstů nebo kódem. Při každém pohybu okolo dveří nám zvoní mobil, že je někdo v okolí. S tím, kdo je u dveří mohu komunikovat přes mobil nebo přes Alexu. Vám by stačil ten otisk prstů, babičce nedovolite přístup a zámečník s tím nic neudělá.
Paradoxně to máme kvůli detem, které neustále ztráceli klíče.
@KeckaJ píše:
@hanka.br. Proč blbost? Tohle si právě celkem umím představit…
Devadesátiletá babička neustále likviduje zakladatelce zámky a nikdo si s tím neumí poradit a pořád jí to prochází…prosím tě. Nemluvě o tom, jak ve svých devadesáti letech čiperně šmejdí v prádelnících a pak ještě stihne roznést drby. Jako špejle mi z hlavy nekouká, sorry.
@hanka.br.
Ano když dá dveře nechat otevřít zamecnikem tak s tím asi opravdu těžko něco uděláme. Tak proto ji to prochází. Hádat se s ní ani něco vysvětlovat nemá cenu. vzdycky bez úspěchu
@Anonymní píše:
@hanka.br.
Ano když dá dveře nechat otevřít zamecnikem tak s tím asi opravdu těžko něco uděláme. Tak proto ji to prochází. Hádat se s ní ani něco vysvětlovat nemá cenu. vzdycky bez úspěchu
Jo, jistě. Když tě to baví…
Já bych byla ráda, kdyby mi doma nějaká babička uklízela ![]()
Ale ne, chápu, že to musí být dost na palici. A člověk nechce být asi na babičku „zlý“, ale co je moc to je moc. Na to kolik jí je, je celkem ještě čipera mi přijde.. Co znám babičky, tak po té sedmdesátce, to šlo z kopce.. Je při smyslech? Není třeba už dementní? Neříkej mi, že sousedi na vsi ty kecy babičce žerou?
Já bych si asi zkusila nějak nainstalovat kameru a nějaký pohybový senzor, který by mi hlásil pohyb na mobil a hned jak by mi přišla hláška, bych babičce volala. Do nějakého zámku na otisk prstu bych neinvestovala, bůh ví co by babí napadlo a nějak to zničila ještě.. ![]()
Nemá babička pocit, že to dělat může, protože na partnera přepsala barák? Chápu, že vysvětlovat neustále je ubíjející, zvlášť když pochopit nechce. Nedokážu si představit, že by se mi přítelova babička Hrabala ve věcech.. ![]()
Přeji pevné nervy a ať se podaří co nejdříve situaci vyřešit.
@hanka.br. Já mám 90 letou babičku a dokážu si tuto situaci překvapit.
Jeji vnuk raději bydlí s rodinou v nájmu a pouze ji chodí navstevovat, aby měl klid. Ona to nedokáže pochopit, pořád operuje tím, že u ní by měli svůj byt pouze za náklady na sipo a ona by se o ně ještě starala.
Je pravda, že v tom baráku jsou 3 byty a bydlí tam nejen babička, ale i její syn a manželkou. Všichni v důchodu. Svagrova při představě, že ji bude ničit život tchyně a její matka raději bydlí v nájmu v zoufale malem bytě. A je spokojená a ma klid.
@hanka.br. Bohdalka bude mít příští rok 90 a cipernaje dost. Proč by nemohla být tahle babca pohyblivá.