Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@vokishka píše:
@hanka.br. Bohdalka bude mít příští rok 90 a cipernaje dost. Proč by nemohla být tahle babca pohyblivá.
Pohyblivá být jistě může, ale vy opravdu věříte tomu, že nelze před devadesátiletou babičkou zabezpečit vchodové dveře do bytu, které neustále nějaký zámečník ochotně otvírá? Cizí dveře? Pořád dokola? A nejde s tím nic udělat? No když nejde, tak nejde.
@hanka.br. Stačí, aby měla známého, kterému vždycky pěkně zaplace a on to udělá.
@hanka.br. píše:
Pohyblivá být jistě může, ale vy opravdu věříte tomu, že nelze před devadesátiletou babičkou zabezpečit vchodové dveře do bytu, které neustále nějaký zámečník ochotně otvírá? Cizí dveře? Pořád dokola? A nejde s tím nic udělat? No když nejde, tak nejde.
Tak já tomu třeba věřím ![]()
@vokishka píše:
@hanka.br. Stačí, aby měla známého, kterému vždycky pěkně zaplace a on to udělá.
Jistě. To je neřešitelné. Taky zapláču u nějakých pěkných cizích dveří, ať mi je otevřou.
Do dveří bych dala bezpečnostní zámek a až by ho ten zámečník babce otevřel, zavolala bych mu, že až to udělá příště, že voláte policii. Že to není její byt, nemá důvod volat zámečníka.
@hanka.br. píše:
Jistě. To je neřešitelné. Taky zapláču u nějakých pěkných cizích dveří, ať mi je otevřou.
Ale to jsou dveře v jejím domě ![]()
Když jsem si zabouchla klíče, zámečník nijak neřešil, jestli je to můj byt. On se teda na něco zeptal a z mé odpovědi to pochopil, ale otevřel, našla jsem kabelku, kde logicky byla peněženka a dala jsem mu z ní peníze, byt mohl být kohokoliv. Jsem v tomto talent, v druhém případě se zastavil šéf, dal mi hotovost a strašně se smál, že jsem zamračeně seděla před bytem, takže zámečník dostal hotovost z mé kapsy a zase nic neřešil.
Takže známý, který ví, že dům je babičky, v tom nevidím nejmenší problém.
@Altavista píše:
Ale to jsou dveře v jejím domě
Když jsem si zabouchla klíče, zámečník nijak neřešil, jestli je to můj byt. On se teda na něco zeptal a z mé odpovědi to pochopil, ale otevřel, našla jsem kabelku, kde logicky byla peněženka a dala jsem mu z ní peníze, byt mohl být kohokoliv. Jsem v tomto talent, v druhém případě se zastavil šéf, dal mi hotovost a strašně se smál, že jsem zamračeně seděla před bytem, takže zámečník dostal hotovost z mé kapsy a zase nic neřešil.
Takže známý, který ví, že dům je babičky, v tom nevidím nejmenší problém.
Dům přepsala na vnuka.
@hanka.br. píše:
Devadesátiletá babička neustále likviduje zakladatelce zámky a nikdo si s tím neumí poradit a pořád jí to prochází…prosím tě. Nemluvě o tom, jak ve svých devadesáti letech čiperně šmejdí v prádelnících a pak ještě stihne roznést drby. Jako špejle mi z hlavy nekouká, sorry.
Je to trochu neuvěřitelný příběh, ale mému dědovi bude 100 a nevěřila bys, v jaké je kondici, naprosto soběstačný a každý den procházka.
@Russet píše:
Dům přepsala na vnuka.
A někdo z vesnice si to bude zjišťovat, když tam bydlí cca 70 let tady ta babka
Já to teda taky pochopila tak, že to jsou dveře v jednom rodinném domě, že jde o dveře v patře až za hlavním vchodem..
A Jestli jde o známého zámečníka, tak ten je akorát tak rád, že má kšeft.. ![]()
Ještě mě napadlo, když zakladatelka neví jakého zámečníka babí volá, tak se zkusit podívat na volána čísla? Jestli má teda mobil, podívat se v den, kdy vám ty dveře zase nechá otevřít
a pak na to číslo zavolat, že za těmi dveřmi je váš byt a ať tam nejezdí zbytečně otevírat.. ![]()
@Altavista píše:
A někdo z vesnice si to bude zjišťovat, když tam bydlí cca 70 let tady ta babka
Tak ono by stačilo, kdyby z báby vytáhli, kdeže jí tak strašně pomoct a pak za tím „pomahačem“ zajít.
Moje tchýně má klíče od našeho bytu a nedovolí si tam šmejdit nebo mi něco přehrabovat. Nebo komentovat zásoby lednice a špajzky.
@hanka.br. píše:
Tak jestli tam má paní trvalý pobyt, jakože asi má, tak nemusí nikde plakat
@Russet píše:
Tak ono by stačilo, kdyby z báby vytáhli, kdeže jí tak strašně pomoct a pak za tím „pomahačem“ zajít.Moje tchýně má klíče od našeho bytu a nedovolí si tam šmejdit nebo mi něco přehrabovat. Nebo komentovat zásoby lednice a špajzky.
Určitě je možnost, jak si to zabezpečit (třeba tchýně 250 km daleko, to je moje řešení). Jen říkám, že to bude vnímáno jako její dům, takže jí to odemče každý. Zvlášť známý.
@Altavista píše:
Určitě je možnost, jak si to zabezpečit (třeba tchýně 250 km daleko, to je moje řešení). Jen říkám, že to bude vnímáno jako její dům, takže jí to odemče každý. Zvlášť známý.
Tak vnímáno to být může, ale pokud jim tam hrabe do věcí, mladým to vadí, měli by zjistit jeho jméno a řešit to s ním. A opravdu pohrozit policií.
@Russet píše:
Tak vnímáno to být může, ale pokud jim tam hrabe do věcí, mladým to vadí, měli by zjistit jeho jméno a řešit to s ním. A opravdu pohrozit policií.
To je jasné, o to nešlo. Ale Hanka nevěří, že by se to mohlo dít. Já sice nevím, jestli je diskuze práva, ale můj názor je, že to tak klidně být může.