Bydlení u partnera a budoucnost

Anonymní
6.6.22 17:01

Bydlení u partnera a budoucnost

Ahoj, potrebuji vedet jak to chodi v zivote, kdyz jsem se nastehovala k partnerovi, kde dum je jeho. Ziju s nim jiz rok. Nabytek atd.jsme koupili spolu, ale casem bude potreba nova kuchyn a koupelna. Je mi 35 let. Jenze ve me zacina hlodat otazka co dal? Prece nebudu investovat do baraku, kde neni nic meho. Rada bych neco budovala, jenze prece nemuzu rict, hele prepis na me pulku baraku🤷‍♀️ takze co? Chtit po nem at si me vezme? A co kdyz nebude chtit? Ja nechci zit s pocitem, ze nemame nic spolecneho. Neco jineho by bylo, kdyby jsme si koupili neco spolu, ale to nejde.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35710
6.6.22 17:17

To že si tě vezme ti moc nepomůže. Dům bude pořád jeho. Jedině pak můžeš operovat tím, že jste do něj dali společne peníze za dobu manželství. Ale i tak, ty peníze na rozdíl od něj nezhodnotis.
To máš složitý. Moje mamka má taky dům nabity z dědictví a není napsaný na taťku za celých už téměř 40 let a vše platí společně a není problém. Já bych to nechtěla. Pořídili jsme si s manželem společne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4311
6.6.22 17:21

Je to jeho dům - ať se o to postará on :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.22 17:29

U nasich to bylo stejne. Nevl.otec zdedil dum. S moji mamou se ani nevzali. Mame to vyslo, nevysoup ji, dum napsal na brachu na konec. Muzu doufat leda tak ze bude ferovej :nevim: a at se postara on, to sice ano, ale sam z vyplaty by toho asi moc nepofackoval a ja se chci taky citit doma tak, ze mi tam neco patri.

• Citovat
  • Upravit
81479
6.6.22 17:38
@Anonymní píše:
U nasich to bylo stejne. Nevl.otec zdedil dum. S moji mamou se ani nevzali. Mame to vyslo, nevysoup ji, dum napsal na brachu na konec. Muzu doufat leda tak ze bude ferovej :nevim: a at se postara on, to sice ano, ale sam z vyplaty by toho asi moc nepofackoval a ja se chci taky citit doma tak, ze mi tam neco patri.

Co jecferoveho na tom přepsat na tebe barak? Si kup svuj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2095
6.6.22 17:38

My to máme podobně. Bydlíme v jednom baráku s tchany. Barák je psaný jen na tchyni. Časem doufám, že přepise jen na manžela. A potom se s manželem domluvíme my. Investujeme do toho naše peníze, já i manžel jen své.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
6.6.22 17:41

Chtela bych svatbu a investice bych delala az po ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.22 17:53

@Lama Lama ja chci ale zit s partnerem a ne sama v baraku.

• Citovat
  • Upravit
81479
6.6.22 18:19
@Anonymní píše:
@Lama Lama ja chci ale zit s partnerem a ne sama v baraku.
tak kup barák, půlku přepiš něj a můžete tam bydlet spolu
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7713
6.6.22 19:16

Zaplatila bych jen takové vybavení, které si (případně) mohu kdykoli potom odnést. Tak jsem to radila i své dceři. To, co se odnést nedá, třeba obklady nebo nová vana, at´ zaplatí tvůj partner. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
6.6.22 19:23

Koupila bych si investicni byt k pronajmu - zadni kolecka a utociste pro pripad, ze vztah nevyjde. Do domu bych neinvestovala, to at si zaridi partner…. maximalne nejaky nabytek a zarizeni, „ktere se necha odnest“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
6.6.22 19:28

Ano, platit pouze vybavení, co si odvezes. Ale již jsem slyšela, že muž zamcel a prostě nábytek nevydal. Ale jistota je si schovávat všechny účtenky od nábytku, rekonstrukce atd, do převodu přes internet psát poznámky např. rekonstrukce kuchyně atd. To se toho pak můžeš soudně domáhat, je třeba však počítat s tím, že asi nedostaneš plnou částku, protože po letech to bude už jakoby že jsi to odbydlela a dostaneš jen hodnotu, kterou to má v daném okamžiku. Lepší, aby platil on, nebo si to pořešit smluvně dopredu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
6.6.22 19:29

Taky jsem za placene mensich veci (policky, kvetiny,…) a z vetsich jen to, co bych si pripadne mohla vzit s sebou do dalsiho bydleni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
6.6.22 19:31

Taky ale i u těch účtenek to může být spekulativní, ale většinou na to soud půjde, že máš účtenku. Chce to prostě doklad, že jsi platila, obecně lepší převod z účtu s poznámkou nebo faktura na tvé jmeno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59388
6.6.22 19:41
@Anonymní píše:
U nasich to bylo stejne. Nevl.otec zdedil dum. S moji mamou se ani nevzali. Mame to vyslo, nevysoup ji, dum napsal na brachu na konec. Muzu doufat leda tak ze bude ferovej :nevim: a at se postara on, to sice ano, ale sam z vyplaty by toho asi moc nepofackoval a ja se chci taky citit doma tak, ze mi tam neco patri.

tak co chceš? bydlíte spolu jen rok a Tvá představa že na tebe napíše část baráku? proč by to dělal? Za rok se rozejdete a on tě bude vyplácet. To by byl blázen. nejmladší nejsi tak nějaké majetky už máš ne? Jinak neplatit nic co si nemůžeš odnést ;) nebo máš našetřeno tolik že mu nabídneš 50% z ceny baráku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí