Bydlení u partnera a budoucnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9335
6.6.22 21:07
@Anonymní píše:
Ahoj, potrebuji vedet jak to chodi v zivote, kdyz jsem se nastehovala k partnerovi, kde dum je jeho. Ziju s nim jiz rok. Nabytek atd.jsme koupili spolu, ale casem bude potreba nova kuchyn a koupelna. Je mi 35 let. Jenze ve me zacina hlodat otazka co dal? Prece nebudu investovat do baraku, kde neni nic meho. Rada bych neco budovala, jenze prece nemuzu rict, hele prepis na me pulku baraku🤷‍♀️ takze co? Chtit po nem at si me vezme? A co kdyz nebude chtit? Ja nechci zit s pocitem, ze nemame nic spolecneho. Neco jineho by bylo, kdyby jsme si koupili neco spolu, ale to nejde.

Tak mu to prostě řekni. Třeba to na tebe přepíše. Ano, existují takoví týpci, co si ženskou vezmou a přepíší na ni svůj dům. Karel Gott třeba. Nebo můj otec :P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
6.6.22 21:15
@sirikit píše:
Já nevím. :roll:
Většinu času bydlím v baráku u chlapa (ale je pravda, že mám i svůj vlastní) a čas od času tam něco koupím. Většinou nějakou blbost, teď třeba zrovna opalovací lehátko, na kterém se, počítám, budu válet jenom já. 8)
Nebo něco do kuchyně, předložky do koupelny, myslím záclony nějaký jsem kupovala… :think:, tyhle drobnosti, které dělají radost hlavně mně, protože chlapovi je to jedno.
Je teda fakt, že já mám většinou spíš těžkou písemku s tím, aby se mi něco zaplatit PODAŘILO, protože žiju s bláznem, který buď všecko má, nebo koupí neprodleně po tom, co nás napadne, že bysme to potřebovali, nebo jde o věc vysoko nad moje finanční možnosti. :nevim:
Ale to je vedlejší, něco prostě občas do baráku přitáhnu.
A tahám to tam s jistotou, že kdybychom v budoucnu, pánbu nedopusť, vztah rozpustili, písknu na svoje psy, všecko ostatní nechám, jak to tam leží, hodím klíče do schránky a mizím.
Fakt bych neobcházela nemovitost a nesbírala šampóny z koupelny a embosovanej váleček na sušenky ze zdi. :jazyk: A rozhodně bych na sebe nenechala cokoli z jeho majetku přepsat, ani, kdyby ho to v horečce napadlo - v našem případě máme každý svoje děti, kterým samozřejmě hodláme svůj majetek přenechat, a v případě zakladatelky, která nejspíš hodlá mít děti s partnerem, by ty děti část partnerovy nemovitosti dědily.
Tohle starání se o majetek protějšku po pár měsících soužití mi teda celkem smrdí. :roll: :roll:Příspěvek upraven 06.06.22 v 20:11

tuhle lehkost jsem zazila v minulem stoleti se svym chlapem za svobodna. Jsem rada, ze v souvislosti se svatbou a detmi jsme to meli uz uplne jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1396
6.6.22 21:30

Zakladatelko, jak si představuješ, že by ti svatba pomohla? Majetkově zcela naopak. Když mu zainvestuješ svých 100 000 jako svobodná do jeho majetku, máš nárok získat ty peníze zpět (to si ošetři smluvně, směnkou a doložíš fakturami a výpisem z účtu). Když investuješ jako vdaná 100 000, které sis vydělala, tak jelikož už to je SJM, tak máš nárok na 50 000, protože to byly společné peníze a nikoho nezajímá, že to bylo z tvé výplaty a tvého účtu. Na druhou stranu ty zcestné názory, že mu máš platit nájem, to je pěkná blbost. Vy máte platit náklady na půl, když už. Žádný komerční nájem. On tu tu nemovitost nepronajímá kvůli tvému výlučnému užívání, on tam také sám bydlí. To už jsem tu někde vysvětlovala podrobněji, pochopil to asi jeden člověk a další chtěl, ať to vysvětlím jednoduše, takže se tady podruhé do toho vůbec nebudu pouštět. Každopádně asi sama nic nevlastníš a představovat si, že naběhnu do něčí rozjeté investice (jakože barák) a on se se mnou milostivě podělí, protože já chci taky, to je naivní představa. On tvé peníze nepotřebuje, on to zvládne financovat i bez tebe, i když tam třeba nebude hned luxusní kuchyň a poličky a polštářky. Jenže zrovna tyhle věci, tyhle „investice“ z dlouhodobého hlediska žádné investice nejsou, protože na hodnotě ztrácejí opotřebením, narozdíl třeba od rekonstrukce domu, střechy, rozvodů, potrubí. Ty sis měla pořídit něco svého, teď už je pozdě, asi chceš děti, že. Ve 35 letech přišla myšlenka, že chceš něco vlastnit. Pokud jsi dosud někde bydlela zadarmo nebo v pronájmu, tak jsi holt dost zaspala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.22 22:09

Jen chci vysvetlit, ze nic na sebe prepsat nechci, to by me ani nenapadlo to vubec rict. Jinak ja dite mam, jsem rozvedena, kdy nejake finance po prodeji bytu mam. Sporim sobe a i dceri. S pritelem si spolecne take setrime na ty vetsi zalezitosti. Jinak ja platim jidlo, on se stara o zbytek co se tyce domu. Prispevek o tom, ze kdyz nam to ma klapat, ze je jedno na koho co bude psane je svata pravda. Pritel deti nema. Diky za pohled z te jine strany co jsem chtela, ze kdyz tady bydlim a i koupim tu kuchyn, tak je to vec co proste pouzivam, a ze kdybych byla nekde v najmu tak je to mnohem horsi. Nebudu si ten zivot asi zbytecne komplikovat takovyma myslenkama, protoze spolecna koupe nehrozi, takze budu verit ze nam to vyjde a budu si odkladat i nekam na to sporeni penize :)

• Citovat
  • Upravit
102
6.6.22 22:19

Určitě doporučuji u větších investic mít nějak smluvně nebo dokladove podchyceno. Po roce to u nás vypadalo úplně jinak než pak po 10 a dnes už bych investice z čisté lásky nedelala, ony se pak špatně prokazuji :lol: a že by na tebe přítel po roce přepsal půl domu by asi taky nebylo rozumné z jeho strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.22 22:23

@AndyVesela je mi to jasne.

• Citovat
  • Upravit
5683
6.6.22 22:38
@Anonymní píše:
Ahoj, potrebuji vedet jak to chodi v zivote, kdyz jsem se nastehovala k partnerovi, kde dum je jeho. Ziju s nim jiz rok. Nabytek atd.jsme koupili spolu, ale casem bude potreba nova kuchyn a koupelna. Je mi 35 let. Jenze ve me zacina hlodat otazka co dal? Prece nebudu investovat do baraku, kde neni nic meho. Rada bych neco budovala, jenze prece nemuzu rict, hele prepis na me pulku baraku🤷‍♀️ takze co? Chtit po nem at si me vezme? A co kdyz nebude chtit? Ja nechci zit s pocitem, ze nemame nic spolecneho. Neco jineho by bylo, kdyby jsme si koupili neco spolu, ale to nejde.

Popravde-jsrm myslela, než si napsala, kolik ti je, že dotaz psal nějaký nezkušený 20lety zabec a ona to zralá ne nejmladší zenska 8o

Tož jasně, že mu nejdřív řekni o svatbe; vy jste se o tom dosud nebavili, o budoucnosti celkove? O dětech? :think:

Jinak určitě neinvestovat do zařízení a věci, které budou s domem spijeny napevno; od toho do čeho investovat budes, si nechávat účty nebo něco prokazatelnyho, žes do toho investovala ty.

Ale tyhle záležitosti i vzhl. k tvému věku bys měla mít už dávno okaucovane, vykomunikovane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
6.6.22 22:44

@Lissima na pořízení trebas malého vl.bytu neni nikdy pozdě, klidne i na hypo, využít toho, že má teď zakladatelka bydlení zadaco vlastně.

A místo spoření peněz v době velké inflace splácet hypo na neco, co si svou cenu drží neustále anebo naopak roste stále na ceně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
6.6.22 23:07

Zakladatelko, hlavně se zařiď sama pro sebe, ať něco máš, ať máš kam jít v případě rozpadu vztahu. Protože dost často při prvních problémech od muže uslyšíš „je to můj dům, sbal se běž“. Takže větší investice (jako ta kuchyň, koupelna) jen papírově podložené, nejlépe žádné, protože ty mu zhodnotíš nemovitost a sama při potížích dostaneš jen zlomek investované částky a zbytek sežere inflace.
Pravda je, že už jste dost starší na to, abyste si partnerem narovinu promluvili o tom, jak to oba stran financí vidíte.

• Citovat
  • Upravit
75743
6.6.22 23:55
@smile_xxx píše:
@Livi92
Proč se tak rozčiluješ? Psala jsem, že ideální je, aby měli finance dohromady. Jestli má zařízený byt (aspoň tak jsem to pochopila), tak co by měla ještě platit? A předpokládám, že když on půjde kupovat sedačku, že ona půjde s ním a vyberou něco, co se bude líbit oběma.

Já to nevnímám jako rozčilování se, ale jako naprosto realistické zhodnocení situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75743
7.6.22 00:04
@Lama Lama píše:
Myslím, že jecto ideál, ke kterému mohou dospět, až zjistí, že spolu planuji být trvale, navždy. Což bezprostředně po sestehovani být nemůže. Další fakt je první aspekt- fakticky žádné společně do svatby není, takže je třeba myslet na to, jak se to společně bude v pripade rozchodu dělit. Včetně dělení investic do výhradního majetku jednoho z nich

Tak.
Já třeba do majetku chlapa nijak neinvestuju (protože ty drobnosti, o kterých jsem psala, za investici nepovažuju), naopak on přispívá mně na nákupy (většinou se pohybuju v civilizaci, takže jsem zásobovač potravin i drogerie a mám přehled, co doma došlo). Zařízení do domácnosti, i když ho vybíráme spolu, platí on, přesto, že naléhavě mávám kreditkou. :mavam: :cert:
Ale o. k., chlapovy příjmy jsou s mými nesrovnatelné a barák je jeho, prosím. :roll:
Na energie taky nepříspívám :zed: :zed:, přesto, že jsem se s tím několikrát vnucovala.
Ale teda koukám alespoň makat, uklidím, starám se o prádlo, vařím, blbnem na zahradě…, a fakt mě sebemíň nenapadá, že makám na cizím.
Na našem makám - a mít chlapa, který si nechá vnutit prachy na novou pračku, s potěšením mu je vnutím. Si peru i svoje věci, xakru, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
7.6.22 00:41

Nikdy nic nepřepisovat, ani se neženit, žena musí bydlet u vás a musí jí neustále viset Damoklův meč nad palicí, jinak začne mít roupy, i tak může začít mít roupy, ale vy jí můžete okamžitě vyhodit.

Jen ať se ženský víc snaží, když nic nemají, tak budou víc snaživé v sexu a celkově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75743
7.6.22 00:54
@Ladik22 píše:
Nikdy nic nepřepisovat, ani se neženit, žena musí bydlet u vás a musí jí neustále viset Damoklův meč nad palicí, jinak začne mít roupy, i tak může začít mít roupy, ale vy jí můžete okamžitě vyhodit.Jen ať se ženský víc snaží, když nic nemají, tak budou víc snaživé v sexu a celkově.

On ti do toho tvýho trapnovlákna nikdo nenapsal, viď, božátko, takže se svým komickým výstupem expanduješ. :mrgreen: :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7713
7.6.22 12:19
@AnoNe píše:
No a k čemu jí za 15 let bude 15 let stará lednice, pohovka a prádelník? :nevim:

Z nouze dobrý. Ale ono to třeba ani tak dlouho nevydrží. (ten nábytek myslím, ne vztah)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
7.6.22 13:21
@sirikit píše:
On ti do toho tvýho trapnovlákna nikdo nenapsal, viď, božátko, takže se svým komickým výstupem expanduješ. :mrgreen: :mrgreen: :lol:

Nevypadá, že by tam nikdo nenapsal, ale hezky si holky dáváte tady lajčíčky mezi sebou. Až než se samy pohádáte, teď ale máte společného nepřítele: mužský (a tedy i jediný skutečný) rozum :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí