Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak ono je divné už to, že ty jsi na chatě s rodiči, místo s ním. To vztahu neprospívá. On pracuje, živí vás a ty sdilis život se svými rodiči a ne se svým mužem.
@Cuddy
Přesně.. A proč je tam celý měsíc?? Jako jak si ten chlap má vybudovat vztah k dětem, když nejsou doma??
A pak se zakladatelka hroooozně diví, že chlap na ně peče. ![]()
Nemůžou mu vadit rodiče? Já bych se taky nechtěla vracet z práce k tchýni a tchánovi ![]()
A jak je chata daleko? Nemá to domů prostě blíž?
Příspěvek upraven 06.06.22 v 14:34
Netrávíte čas spolu jako rodina, to vztahu rozhodně neprospívá…
@Cuddy píše:
Proč dovolenou netravite na místě, kde to má rád i muž?
Já jsem mu navrhla, ať vybere jiné místo, kde by byl spokojený a pojedeme tam. Ale to nechce, jednak má syn kvůli nemoci trochu zvláštní režim, který se lépe hlídá v domácím prostředí, ale hlavně takhle manžel nemusí nic platit.
Hele nezlob se na mě, ale děláš si to sama. Proč nejsi doma? Proč jsi na chatě celý měsíc?? Sama mu dáváš prostor pro „bezdětný“ život a pak se divíš, že z toho dětného není odvařený
![]()
@Anonymní píše:
Já jsem mu navrhla, ať vybere jiné místo, kde by byl spokojený a pojedeme tam. Ale to nechce, jednak má syn kvůli nemoci trochu zvláštní režim, který se lépe hlídá v domácím prostředí, ale hlavně takhle manžel nemusí nic platit.
Tudíž máte finanční problémy? Dovolená se dá pěkně strávit i ve městě, když dva chtějí.
@werajsik píše:
@Cuddy
Přesně.. A proč je tam celý měsíc?? Jako jak si ten chlap má vybudovat vztah k dětem, když nejsou doma??A pak se zakladatelka hroooozně diví, že chlap na ně peče.
No tak pro děti je to tu ideální, jsou v přírodě, venku, na vzduchu. Syn má nemoc, při které mu toto vše prospívá více než město. S našima je tu manžel max 2 dny, když přijede na víkend.
S chlapem takový situace neřeším. Moc nechápu, proč trávíš tolik času s rodiči na chatě. By mě zajímalo, jestli to tvému muži vyhovuje. Mému by bylo líto, kdyby byl delší dobu pravidelně bez dítěte.
@Cuddy píše:
Tudíž máte finanční problémy? Dovolená se dá pěkně strávit i ve městě, když dva chtějí.
To nemáme, ale manžel je trochu škrt.
Ano, mě by to mrzelo…ale jak píšou holky, já bych už z principu nebyla měsíc někde bez něho
i když chápu, že třeba na chatě je to s dětmi lepší.
Ne, takové situace neřeším, nebchceme všichni trávit čas spolu jako rodina, takže je pro nás běžné, že si ten pracující vybíral normálně za rok 4-5 týdnů dovolenou a trávil ji v průběhu roku tím druhým na RD a dětmi.
A teda na druhou stranu, ruku na srdce, být nakvartýrované třeba měsíc v kuse někde na chatě a být tam raději s rodiči, to taky nesvědčí moc o tom, že ty bys o čas s manželem moc stála.
@Anonymní píše:
No tak pro děti je to tu ideální, jsou v přírodě, venku, na vzduchu. Syn má nemoc, při které mu toto vše prospívá více než město. S našima je tu manžel max 2 dny, když přijede na víkend.
Ano, pro děti a pro tebe, viď? Já si tedy myslím, že dětem bude lépe ve městě na betone s mámou a tátou, co se snaží budovat vztah, než v přírodě s babičkou a mámou, která se snaží utvrdit v tom, jak je muž „neschopný“, ani jeden jediný týden!
Holky, já jsem tam zklamaná. Máme s manželem 2 děti, 3,5 a 9 měsíců, jak můžu, tak jsem s nima na chatě. Většinou jsou tu se mnou naši, manžel chodí do práce. On tady z toho tak odvařený není, ale poprosila jsem ho, ať si vezme letos poprvé volno, a je tu s námi ještě týden, až budou muset naši do práce. Jediný týden v roce, holky! No, má to nastat za 14 dní a dnes mi volal, že si o to volno šel žádat až dnes, a že v tom týdnu kdy má být s námi je tam povinné školení… strašně mě to naštvalo a zklamalo. Že sliboval a přitom to v práci neměl zařízené. Pak psal, že se na ten den kdy je školení vrátí na otočku. Ale to je 200 km tam a 200 km zpátky, při dnešních cenách, no nevím. Celkově mne jeho přístup k rodině, hlavně ke mně delší dobu štve, chodili jsme i do poradny, ale manžel nesplnil ani jeden úkol, který mu psycholog zadal. Pomohlo to ale mě zmenit trochu přístup k manželovi i sobě. Teď tohle. Co byste dělaly? Řešíte s chlapama taky takovýhle naprd situace? Nehledě na to, že já jsem s dětmi pryč třeba i měsíc, a ON je unavený, když nás přijede z chaty vyzvednout, tak jde třeba v 9 spát…