Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Příspěvek upraven 20.02.17 v 13:42
Když to tak bylo u nás, akorát opačně (s manželem, tehdy ještě přítelem jsme bydleli u mých rodičů), tak přispíval 3500/měs, ale není to uplně reálná cena- to jsem zjistila až s vlastní domácností. Já tenkrát ještě studovala, mě živili rodiče.
@Barbora77 my bydlíme ve dvougeneračním domě, ale na to se asi neptáš
Platíme vše na půl.
A soužití, no jak kdy. Ale nejvíc mi vadí naprostá ztráta soukromí.
Platime služby na pul. Soužití nezvladame ani na jedne straně a lituji kazdeho dne, co tady musim bydlet. Uz nikdy bych podruhe nesla bydlet s rodiči ani jednoho z nas a myslim si, ze spokojene souziti vyjde opravdu malokomu. Neznam nikoho osobne, kdo by byl spokojeny a ze podobnych zoufalců mam v okoli pozehnane.
Platime 4000,to je jen na energie, vodu. Vše ostatní si platíme samy. Soužití je náročné, hlavně když jsou děti. Je to těžké pro obě strany. čím jsem starší tím se víc dokážu vcítit i do té druhé strany i pro ně je to těžké, ale opravdu to nedela dobrotu.
@Bora-Bora píše:
Vždy všude zazní jen otázka „jak to zvládáte?“ Napadlo někdy některou z vás, že i pro tchánovce je to obrovský nápor na nervy?
Tak jelikož na diskuzi jsou povětšinou jen ti mladí, tak se celkem logicky každý zeptá, jak to zvládají oni, těžko se dá ptát tchánovců, když na emimino nechodí… ![]()
@Barbora77 píše:
Ahojka maminky, chci se vás zeptat, samozřejmě jen těch co mají společnou domácnost z tchanovcema. Kolik jim přispívate… A jak to zvladate to spolecne soužití, dekuji moc:-)
Jaký je rozdíl mezi tchánovci a rodiči?
Obojí jsou rodiče, tak se musíte domluvit, kolik přispívat a hlavně platit. ![]()
Soužití s rodiči a rodiče s Vámi zvládnete s dávkou empatie Vy i rodiče. Tj celé. ![]()
@Anturie píše:
Jaký je rozdíl mezi tchánovci a rodiči?
Z hlediska financí celkem žádný, z hlediska soužití velký… protože rodiče člověka vychovali a tudíž má zažité plus mínus stejné fungování v domácnosti jako oni, na rozdíl od toho druhého, pro kterého jsou to tchánovci a který může mít domácí modely fungování úplně jiné a vznikají třecí plochy.
@Bora-Bora
Kdyby jsme žili ve dvougeneračního, platilo by se napůl inkaso, poplatky za dům.
Naštěstí nemusím. A doufám, že nikdy tohle řešit nebudem.
Takze OT, ale nepřežila bych žít s tchanovci, to vím urcite.
Můj muž mi řekl, že kdyby se něco semnou stalo nás společný barak prodá a půjde s deckama 100km zpět odkud pocházím, do více generačního za mojima rodicama.
@j.a.n.i1 A ty máš radu pro @Barbora77
Mně prosím nepiš
Děkuji ![]()
@j.a.n.i1 Víš, ono je právě neštěstí diskuzí, že diskutující reagují vzájemně na sebe a různě se dohadují, hádají, vysvětlují, vyčítají… a často je problém zakladatele/ky passé.
Proto nemám ráda reakce na můj příspěvek, když to není moje vlákno.
Já třeba napíši jen jeden nebo dva příspěvky třeba v 15 stránkové diskuzi, nemám potřebu někomu něco vyvracet, nikdy se nedomluvíme. Vždy je to tak nějak 50 na 50. ![]()
V této diskuzi jsem napsala, co jsem napsala a nemám v úmyslu rozvádět i když by to šlo, ale proč, když o zakladatelce nic nevíme. ![]()
@Barbora77 bydlim se synem pouze u mamky a platim polovinu ze všeho. takže 3000,–a i jídlo jedem na pul.
Soužití funguje skvěle.
@Anturie píše:
@j.a.n.i1 Víš, ono je právě neštěstí diskuzí, že diskutující reagují vzájemně na sebe a různě se dohadují, hádají, vysvětlují, vyčítají…
Byla by velká škody, kdyby se dalo reagovat v diskuzich jen na zakladatelku. Já to vnímám naopak, kolikrát se diskuze rozvine mnohem zajímavějším směrem, než byla původní otázka. Napsat někomu v diskuzi na netu „nereaguj na mě“??? To je spíš neštěstí diskuze. Mimoto, když vy sama jste zakladatelce neodpověděla. Jen něco o empatii, což je sice krásný, ale… ![]()
@Barbora77 píše:
Ahojka maminky, chci se vás zeptat, samozřejmě jen těch co mají společnou domácnost z tchanovcema. Kolik jim přispívate… A jak to zvladate to spolecne soužití, dekuji moc:-)
když jsem bydlela doma, dávala jsem našim 3000, ale to byl rok 2000, s tchánovcema, dvougenerační dům, bohužel bez oddělených měřáků, klasické měsíční poplatky 6000 tis, jenže vyúčtování plyn, el en a spol bylo třeba -30 tis.. soužití - s našima v klidu, tchánovci - totál ignorace, naše dítě nikdy nepřijali atd.. vydržela jsem dlouho - 4 roky.. nikdy více.