Bydlet s tchyní nebo se zadlužit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15954
28.4.20 13:54
@AlinaJ píše:
@Zumpa ale proč by měli bydlet v nájmu, když zdědili byt po prarodičích? Pokud tam nechtějí bydlet, dá se prodat nebo pronajmout, ale přijde mi zbytečné bydlet v nájmu, když jeden byt mají.

Protože faktor tchyně :D Asi nemáš ty životní zkušenosti a asi si nečetla třeba tady na EM, jak ideálně vypadá soužití s rodinou… pak pochopíš, že i nájem jinde je výhra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32232
28.4.20 13:59

Pokud není tchyni třeba 93 let, tak bych šla stavět domek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
28.4.20 14:02

@Zumpa pokud mají prostředky na vlastní bydlení, je pořád lepší vlastní. Zaplatí míň peněz, budou něco moci předat dětem. V nájmu je super, když byt změní majitele a nový majitel dá nájemníkům 3 měsíce na vystěhování :mrgreen: moje zkušenost z mládí. Mám s rodinou i tchyní dobré vztahy, ale vím, že společné bydlení je cesta do pekla. Doma mi barvitě rodiče vyprávěli, jak divoké bylo bydlení s prarodiči. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2778
28.4.20 14:03

Zadlužit se kvůli bydlení je naprosto běžné a nic mi na tom nepřijde rizikového, na rozdíl od bydlení s tchýní.
Když jí má dost i její syn, tak o tom ani neuvažujte, to nemá smysl.
Moje tchýně se nastěhovala do stejnýho domu, jako my a v podstatě na nás číhala, když jsme otevřeli dveře, ona taky. Zvonila každou chvilku a tvářila se, že jde za dětmi, jakože aby nás neotravovala. Kontrolovala prádlo ve společné sušárně. Vyzvídala drby na všechny sousedy. Taky je během chvilky měla zmapovaný, co jsem ani já nevěděla za 10 let. Bylo to strašně nepříjemný. Tvářila se, jakoby jí barák patřil.
Je to prostě těžký, člověk má pochopení, že žije sama, ale v běžném režimu je to na palici a málokdo to vydrží. My měli v minulosti dost konfliktů, mám na ní averzi, tedy jsem se odstěhovala do půl roku od jejího nastěhování, nesnesla jsem to ( v té době jsme se rozváděli a já tam mohla zůstat).
Pokud je tchýně vlezlá a hlučná, nebude to dělat dobrotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15954
28.4.20 14:06
@luckaa85 píše:
@Zumpa hloupějších :mrgreen: no tak musis si to nějak obhájit co? Ne ne, myslim že zodpovědný je mít vlastní bydleni. Holt nemáš špatně zkušenosti, což ti přeju. Ja ty špatné zkušenosti s nájmem bohužel mám.

Nemusím nic, názor, že nájem je o ničem, je fakt hloupý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15954
28.4.20 14:14
@AlinaJ píše:
@Zumpa pokud mají prostředky na vlastní bydlení, je pořád lepší vlastní. Zaplatí míň peněz, budou něco moci předat dětem. V nájmu je super, když byt změní majitele a nový majitel dá nájemníkům 3 měsíce na vystěhování :mrgreen: moje zkušenost z mládí. Mám s rodinou i tchyní dobré vztahy, ale vím, že společné bydlení je cesta do pekla. Doma mi barvitě rodiče vyprávěli, jak divoké bylo bydlení s prarodiči. :lol:

Ale jo, s tímhle plně souhlasím. Já jen prostě doporučuji, aby spolu nebydleli, v drtivé většině případů to nedopadá dobře. A jestli půjdou do nájmu, nebo ne, už záleží pak na osobních preferencích a možnostech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
28.4.20 14:22

Určitě bych stavěla své. Pokud by vám finančně pomohlo pronajímat současný byt a DOČASNĚ tak bydlet u tchýně, možná bych to zvažovala, natrvalo ale určitě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
28.4.20 14:25

Spolecne bydleni funguje malokde. Ja bych nechtela bydlet ani s vlastnimi rodici prave proto abychom si dobre vztahy nepokazily. No a s tchyni uz vubec ne. Urcite bych volila samostatne bydleni. A jestli hypoteku na vlastni nebo najem, to uz zalezi na dalsich faktorech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
28.4.20 15:10

Jestli máš opravdu ráda svůj klid jak píšeš, nechoď do toho ;) ten tam nikdy mít nebudeš. Nedělá to dobrotu ani v manželství. Taky jsme zvažovali možnost opravit si podkrový u rodičů a nebo si postavit s tím že nám dají půlku zahrady. Nakonec jsme se rozhodli pro svoje, jsme zadlužení na 30 let, ale jsme šťastní :kytka: obdivuji rodiny, kde jim mezigenerační bydlení klape, akorát žádnou takovou neznám důvěrně, ty co znám, tak vím, že to není vždy růžové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
28.4.20 15:44
@luckaa85 píše:
@Ou pekna konina je spis bydlet v najmu. Nějak nechapu co lidi nás těch najmech vidí, zaplatí tam ještě víc než mesicne hypotéku a Ještě je muže každou chvíli majitel vyrazit. A ne, nepište že musí jednat podle smlou y tak to fakt nefunguje :mrgreen:

Jasne, mladí lidé si mohou v době monstrózních cen nemovitostí a 80% hypoték vlastní bydlení. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5656
6.5.20 08:44
@Anonymní píše:
ano presne takova je i moje tchyne, mam ji rada, ale nekdy je ji opravdu az moc, a ja mam rada opravdu svuj klid, klidne bych vydrzela tyden bez lidi, tak bych treba rada neco delala v klidu na zahrada, relaxovala na lehatku, ale mela bych strach ze me uvidi a hned pujde zamnou, to same ma docela dost navstev, a v lete aby tam porad nekdo byl na zahrade a ja s manzelem nikdy nemela klid? je to opravdu tezke rozhodovani…

Dej na instinkt, ten tě nezklame. Podle mě tušíš problémy, takže 100% přijdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
6.5.20 08:52
@Anonymní píše:
@Janli Ja nikde nepsala ze bysme staveli na zahrade u tchyne, samozrejme bysme koupili svuj pozemek.

A kde je ta společná zahrada? Já to taky nepochopila.
Z tchýně by ses zbláznila a ona z tebe nakon3c taky. Jen kdybych neměla vůbec žádné peníze a možnost mít svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
24.5.20 04:46
@Anonymní píše:
Zdravim, potrebuji radu, mame s manzelem moznost bydlet ve zdedenem byte po prarodicich, rekonstrukce by nas vysla max. na 250 000 Kc, vse si tam jiz postupne prarodice udelali, meli krasny vkus…Ale, primo nad bytem bydli tchyne, byla zvykla tam velmi casto denne chodit, mela klice, pujcovala si ruzne veci atd., a my chceme mit s manzelem klid, ona je moc hrrr na vsechno, strasne hlucna atd, tak porad premyslime, zda bysme to zvladli nebo si radeji postavit domecek a mit svuj klid, to by ale znamenalo zadluzeni na min. 15 let:( Take je tam spolecna zahrada, ale rikam si co kdybych ja nebo tchyne tam chtely neco udelat, dam priklad plot, a te druhe by se to nelibilo? To same jakoze bych se treba v lete opalovala, a tchyne by tam mela navstevu nejake sve kamaradky ukricene…to same treba naopak…

Lepší se zadlužit ve svém, než se scvoknout.
Tchyně bývají zralé na psychiatra nebo na kulomet. To druhé je jistější, ale bohužel nelegální.
S námi se tchyně nestýká. Jinak už by stejně byla mrtvá, nejdu.pro slova a činy daleko, a nerada si nechám sr-át na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
24.5.20 04:50
@Zumpa píše:
Ale jo, s tímhle plně souhlasím. Já jen prostě doporučuji, aby spolu nebydleli, v drtivé většině případů to nedopadá dobře. A jestli půjdou do nájmu, nebo ne, už záleží pak na osobních preferencích a možnostech.

Mrtvá tchyně, dobrá tchyně. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
28.5.20 05:58
@mackA159 píše:
Nečetla jsem to, jen nadpis, a klidně ZADLUZIT SE!!! Jen ne bydlení s tchyni, ani v dvojdomku. Ani v dvougeneracnim domě. Ani kdyby mi za to někdo platil.

Souhlasím!
Zakladatelko, my tuto chybu udělali a šli jsme do společného bydlení s tchanovci. Prvni 2 roky pohoda, pak se narodilo první dítě a od té doby to bylo peklo… tchýně pořád u nás, chodila sem k nám víc než domů, dávala rady, když už jsme se ozvala, nezapomínala zmínit že bydlím u nich a mám být vděčná. Brrrr už nikdy víc! Po 6 letech jsme se odstěhovali do vlastního bytu a byť je to panelák ve městě, platíme hypotéku, tak i přesto jsem šťastná že jsem od tchanovcu pryč a už nikdy víc!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný