Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky,
objednávala jsem přes internet pro malého velkou klasickou postel z masivu 90×200,ale když dorazila, tak na prkně, na které se pokládá rošt byl suk, který byl vyštíplý a po celé délce prasklý. Informovala jsem o tom prodejce, který mi řekl, že mi tu jednu postranici bez problémů vymění, že to nehlásí na reklamační odd. O chvili později mi napsal, že reklamace je zamítnuta a jedinou moznost co mám je odstoupit od smlouvy. Jenže mě se nechce zbytečně vyhodit další peníze za dopravu jen kvuli jejich chybě. Z reklamačního bylo prý sděleno, že to prý připevnili vruty a hřebíky (stejným způsobem je udělaná i druhá neposkozena bocnice). Navic na vyšším čele jsou dlouhé praskliny, ale ne moc hluboké. Kontaktovala jsem ČOI a buď prý mám odstoupit od smlouvy (zaplatila bych dopravu za vrácení zboží -7 balíků 49kg) a nebo se s prodejcem domluvit na snížené ceně, jenže je to už zaplacené a jedinou moznost, kterou mi prodejce nabídl je odstoupení od smlouvy.
Co by jste dělali? Nevim jestli to hrotit pres ČOI nebo to nechat být a dle sdělení reklamačního postel složit a čekat jestli to vydrží. V případě že by se to zlomilo, pak teprve by mi reklamaci uznali.
Prosím poraďte, už jsem z toho hotová, vím že přes ČOI by to bylo na dlouhé lokty a to má firma dobré hodnocení, takže jsem dost zklamaná a zároveň nas.ana
![]()
A nebyla to nějaká super levná postel, kdy kvalita odpovídá ceně?
Napiš konkrétně prodejce i výrobce, třeba se chytnou za nos, až si to přečtou na Internetu. Další možností je otevřít spor na https://www.vasestiznosti.cz/ a prodejce se tam bude muset vyjádřit!
Buď bych odstoupila a nebo s nimi uhadala nějakou slevu a nechala si ho opravit. Zalezi co se ti podarí. Za tu dopravu to může být možná i větší částka než když by sis to nekde nechala spravit a nebo vyrobit nový. Každopádně bych jim nechala asi ne zrovns pěknou recenzi na netu.
No tak jim řekni, že ale nehodláš platit poštovné…na sníženou cenu za postel, která je popraskaná, bych nepřistoupila…odstup tedy od smlouvy a ať si pro postel někoho pošlou…
Zkus, jestli by něco aspoň neslevili. A řekni si chlapovi, ať to místo vyztuží, to by neměl být problém.
Ale ten truhlář co tohle dělal je fakt dobytek!
Není to ta postel z diskuze, kdy se tu hádal prodejce a kupující?
Kolik ta postel stála? Vyplatí se ti to posílat zpět? ![]()
Pokud by to bylo něco za pár stovek, tak bych to asi neřešila a nechala si to radši opravit.
Ale negativní recenze bych jim teda udělala každopádně…
@JancaS84
No právě že za doprava by vyšla na hodně a já jako samozivitelka si zas nemohu dovolit vyhazovat peníze do vzduchem. Pochybuji, že dají nějakou slevu, ale zkusím to
Já to s reklamacemi už úplně vzdala. Neuznali mi ani jednu a ještě ze mě udělali všude skoro lháře a podvodníka(zdravím Mall).
Pokud se někde ozvali, tak na negativní recenzi, ale i tu většinou pouze dali smazat.
Kolik je doprava?
@jege píše:
Další možností je otevřít spor na https://www.vasestiznosti.cz/ a prodejce se tam bude muset vyjádřit!
Prosimtě a co by ho donutilo? ![]()
Většina prodejců to tam úplně ignoruje.
Odstoupila bych od smlouvy a postel poslala zpátky na JEJICH náklady, jelikož to, že ji vracíš, je na jejich podnět.
@Sany80s
Dopravu si účtování oni 390,ale počítám, že kdybych to poslala já, bude to dražší