Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
A to jsi ty peníze chceš skudlit ty? Mě přijdete oba divný. Máte mít peníze dohromady.
Záleží kolik budeš mít rodicak. Já bych asi zkusila jak s těma penězma vyjdu a když moc ne, tak by musel chlap přispívat i na jídlo atd. Jinak kvůli tomuhle si myslím, že nejdřív svatba a pak dítě. V manželství je všechno obou a ne ještě, aby ses ho prosila o peníze ![]()
@mackA159 tak je asi jasné že si budu muset dávat nějaké peníze stranou na dárky pro děti a platit svoje výdaje jako je pojistka, paušal.
No tohle jste měli řešit před tím než jsi otěhotněla, ted nevím jak to chceš vyřešit když jsi se sama dostala do takové situace
Tak já tě celkem chápu, mě by taky cca 9tis nestačilo na jídlo, drogerku, pleny atd, teda možná stačilo, musela bych hodně počítat, ale nemohla bych si už třeba nic koupit na sebe pro radost atd.
S přítelem bych se domluvila tak, že si tento měsíc budeš psát, kolik utratim za jídlo, drogerku, výlety atd, plus připočti něco na mimino(pleny, oblečení, atd) a uvidíš, kolik ti to měsíčně vyjde-určitě to bude víc jak 9tis, takže bych se s nim domluvila, aby mi každý měsíc přispíval určitou částku.
Kdyby chlap vydělával málo, tak chápu, že by s tim člověk musel vyjít, ale aby jsi ty utratila vše za domácnost a nic ti nezbylo a přítelovi zbyte x tisíc, tak to neni spravedlivý.
Tyto věci se řeší než se lidé sestěhují a pořídí si děti.
Pořiďte si společný účet a hospodařte.
Proč něco dělit, nechcete být rodina? Víš, proč nevyšel púrvní vztah?
@Petula306 píše:
Mě to zase přijde normální. Vždyť bydlení zaplatí
A tobe přijde fér, že ženě nezbyde ani koruna a přítelovi třeba 10tisíc měsíčně na jeho záliby, respektive ona dá do rodiny celý svůj příjem a on jen půlku?
@Anonymní píše:
@mackA159 tak je asi jasné že si budu muset dávat nějaké peníze stranou na dárky pro děti a platit svoje výdaje jako je pojistka, paušal.
Svoje, moje, jeho. Kdyz byl muz na RD, nrmela jsem problem platit jeho penzijko nebo pojistku na auto, nove pnezmatiky.
Rodina ma hospodarit spolecne. Secist vsechny vydaje, vsechny prijmi, bud to poplatit ze spolecneho uctu nebo se dohodne kdo co z oddelenych uctu. Z toho co zbyde se daji penize „na kapesne“, zbytek se spori na nejake spolecne cile ci spolecnou rezervu.
@ka2ka on je takovej že nechce nic řešit a když už tak jedině se svojí matkou. Takže když došlo na finance tak mi dá se říct naznačil že můžu být ráda že vůbec něco zaplatí protože jeho matka s jeho nevlastním otcem maj taky finance rozdělené a jedou půl na půl. Na to jsem mu odpověděla že ale nemůže srovnávat dva staré lidi a nás kteří spolu čekáme společný závazek na kterém bychom se měli společně i podílet.
A nemůžeš jít aspoň částečně do práce? Ideální je podle mě, když oba partneři se podílejí stejnou měrou na výchově i financích. Chápu, že u nás to není obvyklé a částečné úvazky moc nejsou. Ale snažila bych se co nejdřív finančně osamostatnit a přenechat část odpovědnosti za dítě na partnerovi.
Zkusila bych si s ním v klidu promluvit. Že klidně jídlo atd platit budeš, ale že chceš taky mít i něco pro sebe a že není reálný, abys tohle všechno táhla sama z rodičáku a buď ať ti teda každý měsíc přidá nějakou částku a nebo že až ti peníze dojdou, tak si mu řekneš. Oni jako chlapi mají často pocit, že ženská na mateřský nic nepotřebuje a prostě jim to nedojde.
Já bych na to přistoupila s tím, že pokud ti to prostě vycházet nebude, tak prostě se domluvíte na tom, že bude třebve nevyjde.. Někdy ty výdaje jsou větší, neovlivníš to- léky, a nebo kojení potom nepůjde, kupovat mléky, pleny, záleží na jaké stravování jste zvyklý, pokud si nějak,, dopřáváte, tak třeba pak zjistíte, že ti to prostě nevychází..
Já takto ze začátku tatkto toto měla, je pravda, že jsem poplatila, ale taky mi na utratu zbylo 50O kč, a manželovi několik tisíc, ale my jsme s normálně domluvili s tím, že prostě bude dělat větší vakupy na víkend
Jsem čerstvě po RD, finance máme oddělené a vyhovuje nám to. Na RD manžel platil celou hypo a poplatky na byt, (předtím napůl,) platil všechny velké týdenní nákupy, já ty malé typu čerstvé pečivo. K RD mi dával peníze navrch, (z toho pojistky, spoření, telefon, oblečení pro sebe apod.). Nyní jsem zpět v práci na poloviční úvazek a manžel dále platí hypo a já soukromou školku, v ostatním se střídáme
Zdravím všechny a moc se omlouvám že zakládám téma které už je tu Xx ale zajímá mě váš názor a rady na konkrétní situaci která mě čeká.
Momentálně řešíme finance v domácnosti. Partner má dítě ve střídavé péči a společně čekáme na příchod našeho potomka. Dokud jsem chodila do práce všechno jsme si dělili na půl včetně toho že jsem koupila sem tam i něco malému ( peníze jsem na to měla takže mi to nevadilo a po partnerovi jsem nikdy žádné peníze ani nechtěla vracet) Teď nastal problém v tom že na RD nebudu mít tak velký příjem. Přítel si stojí za názorem že to co jsme platili na půl celé zaplatí a já ze svého nakoupím zbytek, tj. Jídlo, drogerie… Jemu zůstane většina platu protože si vydělá víc než dost a já budu škudlit každou korunu a ještě živit malého s kterým když to hnusně řeknu nemám nic společného ( nevadí mi, mám ho ráda ale beru to z hlediska že je za něj odpovědný partner né já). Napadá vás jak tuhle situaci vyřešit abychom se všichni cítili na stejné úrovni? Mě to totiž příjde celkem nefér ???? Kdyby to bylo obráceně a on musel být doma tak bych ho teda nenechala zaplatit ani cent.