Finance v domácnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.4.20 16:32

@maarkeeta Taky už jsem nad tím přemýšlela ale nevím jak by mi v práci vyšli vstříc… Pracovala jsem ve fabrice na 3 směny a matkám tam nevycházeli moc vstříc co se týče zkráceného úvazku… Do toho ta střídavá péče kdy máme na týden malého nevím jak bychom to zkloubili. :(

• Citovat
  • Upravit
9880
24.4.20 16:32

Tak třeba já jela s měsíčním příjem 8 tis.. což jenom ted vím, že s manželem, dáme za jídlo 10 tis.. je rpavda, že děti vyrosli, a jí víc, jak batole a přeškolák. Ted máme kluka 11 let a 6 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12907
24.4.20 16:34
@Anonymní píše:
@ka2ka on je takovej že nechce nic řešit a když už tak jedině se svojí matkou. Takže když došlo na finance tak mi dá se říct naznačil že můžu být ráda že vůbec něco zaplatí protože jeho matka s jeho nevlastním otcem maj taky finance rozdělené a jedou půl na půl. Na to jsem mu odpověděla že ale nemůže srovnávat dva staré lidi a nás kteří spolu čekáme společný závazek na kterém bychom se měli společně i podílet.

Po tomhle je odpověď na otázu ukončení 1.vztahu asi zbytečná. Proč si s takovým člověkem pořizuješ rodinu. Toto jsou přesně ty věci, které s rodinou slučitelné nejsou. A to by jinak mohl být zlatej svatej a supervýkonej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.20 16:45

@Sany80s v prvním vztahu to bylo tak že pro ní udělal první poslední a na matku se neohlížel ale manželka se ohlížela po jiných a on je teď zhrzenej právě proto chodí pro rady k mamince prostě přestal ženám jako partnerkám ve spoustě věcech věřit a maminka má vždycky pravdu… Dítě bylo neplánované a do nedávna jsem ani nevěděla o tom že veškeré jeho názory jsou vlastně názory maminky. Přišla jsem na to až když takovéhle podstatné věci začal srovnávat s tím jak to má jeho máma a její současný manžel…

• Citovat
  • Upravit
155
24.4.20 16:46

Normálně nákupuj za rodicak a až ti dojdou peníze tak mu řekni :nevim:. Nebo ať ti dá kartu, ať můžeš v případě nouze vybrat.. Pokud je „normální“ mělo by mu být jasné, že s mimcem, jeho ditkem a vámi ti nebude asi rodicak na úplně všechno stačit přeci. Můj přítel platí nájem, poplatky, telefon atd ze svého a já nakupuju jídlo, drogerku, oblečení, věcí do domácnosti, oblečení pro sebe a tyhle všechny nezbytností z rodicaku a mám přístup k jeho účtu, kdybych náhodou už neměla peníze. Ale je fakt, že mi tohle na moje, tvoje nikdy neřešili.. Kartu jsem měla snad od začátku když jsme spolu začali bydlet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33575
24.4.20 16:47
@Anonymní píše:
@maarkeeta Taky už jsem nad tím přemýšlela ale nevím jak by mi v práci vyšli vstříc… Pracovala jsem ve fabrice na 3 směny a matkám tam nevycházeli moc vstříc co se týče zkráceného úvazku… Do toho ta střídavá péče kdy máme na týden malého nevím jak bychom to zkloubili. :(

Hm, a kdo se stará o jeho dítě, když je u vás? Počítám, že ty že? Tak až porodíš, tak může jít chlap na rodičák, bude mít moře času se starat o své děti. Ty půjdeš do práce, zaplatíš bydlení a o zbytek se on jistě rád postará a nebude remcat :mrgreen: Fakt nechápu, tu lakomost vůči partnerovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
24.4.20 16:52

Nechápu tadyten styl hospodaření „moje, tvoje, napůl“, my dáme každý měsíc všechny peníze na kupu, zaplatí se „složenky“ a se zbytkem hospodaříme, víme, co si tak nějak můžeme dovolit, kolik cca projezdíme, projíme a kolik můžeme uvalit za zábavu a zbytné věci… Pokud to někdo chce striktně dělit, tak by mi přišlo spravedlivé, aby na domácnost přispívali nějakým procentem nebo poměrnou částkou dle výše svých příjmů. Ne že jeden vloží do rodiny komplet vše, co má a druhý ani ne polovinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2666
24.4.20 16:54

No, pěkně to má vymyšlené. Takže ty pojedeš tři roky finančně úplně na doraz, protože jsi doma s dítětem, které si s tebou pořídil, budeš živit i jeho druhé dítě a předpokládám, že o obě děti i domácnost se budeš pravděpodobně z větší části starat, protože budeš doma. A on si bude zatím spokojeně stranou odkládat peníze, na které ty nemáš v případě rozchodu nárok, protože je to jen přítel. Pán je vyčůraný, jako díra do sněhu. Je hezký, že exka byla nějaká, ale proč to máš odnášet ty? :nevim: Ještě řekni, že bydlíte ve vlastním, takže neplatíte nájem a frajer bude platit jen energie. To by už bylo úplně dokonalý. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
24.4.20 17:01
@Svistice píše:
Svoje, moje, jeho. Kdyz byl muz na RD, nrmela jsem problem platit jeho penzijko nebo pojistku na auto, nove pnezmatiky.
Rodina ma hospodarit spolecne. Secist vsechny vydaje, vsechny prijmi, bud to poplatit ze spolecneho uctu nebo se dohodne kdo co z oddelenych uctu. Z toho co zbyde se daji penize „na kapesne“, zbytek se spori na nejake spolecne cile ci spolecnou rezervu.

Tak to tvrdit může teď, že by to všechno zacalovala. Za mě společný účet, nebo jeho zbyle peníze dávat bokem na ty dárky apodobne…

• Citovat
  • Upravit
5593
24.4.20 17:01
@maarkeeta píše:
A nemůžeš jít aspoň částečně do práce? Ideální je podle mě, když oba partneři se podílejí stejnou měrou na výchově i financích. Chápu, že u nás to není obvyklé a částečné úvazky moc nejsou. Ale snažila bych se co nejdřív finančně osamostatnit a přenechat část odpovědnosti za dítě na partnerovi.

myslím si, že tohle je naprostá utopie a neznám teda nikoho u koho bych si dovedla představit, že to bude smysluplně fungovat.To si jako představuješ, že oba budou dělat na poloviční úvazek a stejnou měrou se podílet na péči o dítě a domácnost jo? ha ha ha.1.drtivá většina chlapů na to nepřistoupí
2.u většiny zaměstnavatelů neproveditelné
3. i kdyby se to zrealizovalo, tak až na ojedinělé vyjímky to bude probíhat tak, že to chlap doma nějak překlepe s dítětem v domácnosti na nic nesáhne a hádej na koho ta domácnost zbyde?„ohromně výhodné a hlavně spravedlivé pro všechny.“
Ano určitě existují tatínci, kteří jsou na rodičáku, dítěti se smysluplně věnují a stíhají u toho tak nějak i tu domácnost-prostě plní tu roli tak, jak ji na jejich místě plní většina maminek. Ale ruku na srdce kolik takových tatínků nebo mužů u kterých je reálná šance, že toto dají znáš?
Fakt nevím, kam ten svět spěje. Ženská, která chce být 3 roky doma s dítětem a očekává, že se o ně chlap postará, což je podle mě naprosto regulérní požadavek, tak aby pomalu chodila kanálama, protože je sprostý nechat všechno na chlapovi, správné a spravedlivé je se taky podílet a bla bla bla…nejvíce žasnu nad tím jak si čím dál tím více žen dokáže plivat do vlastních řad viz. diskuze typu „zvažuji žádost o zvýšení alimentů“ odpověď- nesdírej chlapa a najdi si brigádu :roll:. No nic…jsem se nějak zbytečně rozohnila :mrgreen: Jenomjsem se chtěla ještě zeptet maarkeetky zda má děti…pokud to nevadí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.20 17:03

@Livi92 to je právě to co se mi zdá celkem nefér že většinu všeho odnesu já aby on si žil jako prase v žitě ale na mě se ohled nebere a ještě budu odepírat společnému dítěti protože budu počítat každou korunu aby on si pak mohl utrácet svoje úspory… Ne ne vlastní bydlení nemáme upřímně s jeho stylem se i bojím jít do vlastního protože v případě rozchodu bych odešla s holou pr** i když bych měla taky určitý podíl na společném… Už jen tím že se mu starám o malého aby on mohl být v práci od rána až do večera aby si mohl vydělat ty svoje penízky o které se ani nepodělí :(

• Citovat
  • Upravit
mackA159
24.4.20 17:06
@Anonymní píše:
@Livi92 to je právě to co se mi zdá celkem nefér že většinu všeho odnesu já aby on si žil jako prase v žitě ale na mě se ohled nebere a ještě budu odepírat společnému dítěti protože budu počítat každou korunu aby on si pak mohl utrácet svoje úspory… Ne ne vlastní bydlení nemáme upřímně s jeho stylem se i bojím jít do vlastního protože v případě rozchodu bych odešla s holou pr** i když bych měla taky určitý podíl na společném… Už jen tím že se mu starám o malého aby on mohl být v práci od rána až do večera aby si mohl vydělat ty svoje penízky o které se ani nepodělí :(

Tak přesně proto se řeší svatba, a pak deti. A navíc se lidi nejprve pořádně poznají, a pak mají děti… Tohle mi přijde jako další katastrofa. Jestli má problém dát peníze do společný kasy tak to moc růžově do budoucna nevidím. :think:

• Citovat
  • Upravit
314
24.4.20 17:07

Zakladatelko, psat ti, ze je u vas s financemi vsechno nastavene spatne, je zbytecne. Zbyva ti uz jen zajit za partnerem a opravdu vazne si s nim promluvit. Vem si svuj mesicni RP, odecti si od nej SVE zavazky, ktere doposud platis a NENI duvod je s materstvim RUSIT (napr. tva pojistka, stavebko, sporeni, castka na tvou utratu jako je obleceni, kafe, atd), no a zbyde ti 2-3 tisice, ktere jsi schopna zainvestovat do domacnosti. TECKA. Zbytek musi dofinancovat partner. Zadne takove, ze budes ty ted zivorit a starat se o dve deti. Pokud to nebude akceptovat, tak ti nebude zbyvat nic jineho, nez se po PPM (doufam, ze aspon na tu mas narok) vratit castecne do prace a bude se muset starat otec deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
24.4.20 17:13

Řekla bych, že ti tady asi moc neporadíme. A to že tady budou holky psát jak to mají doma, ti je taky k ničemu. Ty bydlíš u něj? Jako mám z toho pocit, že to takhle bude pro tebe neudržitelné nebo dopadneš tak, že když si budeš chtít koupit kalhotky, tak on bude stát za tebou a říkat ti za kolik a kolikatery si můžeš koupit. A pokud maminka je v názorech na 1.místě, tak to už vůbec nevidím dobře. Omlouvám se, ale asi jsem tě moc nepotěšila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
24.4.20 17:13

Ale on má ze zákona povinnost tě živit, když jsi ba RD, ne? Řekla bych mu že buď společné finance nebo ať si jde na RD sám. Nebo si nech mimčo svěřit do péče a ať plati výživný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný