Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
@mamina2017 Ano bydlím u něj, nabídl mi že se mám nastěhovat jelikož jsem byla převážně u něj z důvodu výpomoci hlídání malého takže nám přišlo zbytečné platit dva byty, na konec mi nedávno při hádce ( ohledně těch financí ) řekl že jsem k němu přišla jenom s taškama a využívám jeho gauč a koukám na jeho TV a že jsem vlastně do domácnosti nekoupila nic co by mělo velkou hodnotu a on to mohl využívat… a ještě bude všechno platit… Přitom při stěhování mi řekl abych k němu nic netahala že všechno má a nebylo by to vlastně ani kam dát… Občas to jeho přemýšlení opravdu nechápu… Nejdřív něco udělá a pak to v hádce obrací proti mě pokud mi rozumíte…
Mně to přijde, že když jsi byla finančně soběstačná a ještě jsi se starala o jeho syna, tak to bylo super. Ale teď, když už je to jinak, tak otáčí. JAká byla jeho reakce, když jsi zjistila, že jsi těhotná?
Proboha zenska, proc si porizujete dite, kdyz nemate vyreseno financovani na MD
ted se divis, jak to dopada
na toto bych nepristoupila! At ti dava k rodicaku nejakou castku navic. A prosim te davej si penize bokem v pripade rozchodu, at neskoncis jako kupa maminek, co nemaji kam jit a nemaji finance na bydleni.
@Anonymní píše:
@maarkeeta Taky už jsem nad tím přemýšlela ale nevím jak by mi v práci vyšli vstříc… Pracovala jsem ve fabrice na 3 směny a matkám tam nevycházeli moc vstříc co se týče zkráceného úvazku… Do toho ta střídavá péče kdy máme na týden malého nevím jak bychom to zkloubili.
Jednoduche, domluv se v praci za budes chodit vzdy na ten tyden, co on ma dite a bude se starat o obe
a ty budes pecovat o vase ditko, kdyz tam bude jen ono. V praci at si to zaridi jak chce.
Taky jsme měli všechno striktntě napůl. Na rodičáku platil chlap bydlení a jídlo pro nás dva. Já z rodičáku platila své náklady a náklady na dítě. Takže své oblečení, pojistky, telefon, auto, když jsem někam šla s dítětem. Manželův příjem je cca 80 tis čistého. Tak si mohl dopřát. Teď když pracuju mám cca 20 tis čistého a platím bydlení napůl a potřeby dítěte napůl. Samozřejmě své náklady na oblečení, kosmetiku, drogerii, koníčky, auto si platím sama. On platí polovinu bydlení, jídlo, společnou drogerii a své náklady. Zajišťuji nákupy, vaření, úklid a péči o dítě komplet. Teď si koupil nové kolo za skoro 90 tis, tak jen tiše závidím. Já mám starou herku 3× těžší než jeho nové a nestačím mu. Auto to samé.
@Anonymní píše:
Zdravím všechny a moc se omlouvám že zakládám téma které už je tu Xx ale zajímá mě váš názor a rady na konkrétní situaci která mě čeká.
Momentálně řešíme finance v domácnosti. Partner má dítě ve střídavé péči a společně čekáme na příchod našeho potomka. Dokud jsem chodila do práce všechno jsme si dělili na půl včetně toho že jsem koupila sem tam i něco malému ( peníze jsem na to měla takže mi to nevadilo a po partnerovi jsem nikdy žádné peníze ani nechtěla vracet) Teď nastal problém v tom že na RD nebudu mít tak velký příjem. Přítel si stojí za názorem že to co jsme platili na půl celé zaplatí a já ze svého nakoupím zbytek, tj. Jídlo, drogerie… Jemu zůstane většina platu protože si vydělá víc než dost a já budu škudlit každou korunu a ještě živit malého s kterým když to hnusně řeknu nemám nic společného ( nevadí mi, mám ho ráda ale beru to z hlediska že je za něj odpovědný partner né já). Napadá vás jak tuhle situaci vyřešit abychom se všichni cítili na stejné úrovni? Mě to totiž příjde celkem nefér ???? Kdyby to bylo obráceně a on musel být doma tak bych ho teda nenechala zaplatit ani cent.
No, trvá na tom… Prostě nejste manželé, takže právně nemáš nárok na nic jiného, než fifty fifty. Zvlášt pokud jste se před tím na ničem nedohodli. ![]()
Já todle fakt nechápu, když dítě, tak jedeme vše společně.
Takže co teď - bud poslat na rodičák jeho, navhnout péči o dítě na půl nebo svatba. Ale podle mě už je pozdě. On trvá a ty nemáš žádnou páku.
@Anonymní píše:
Taky jsme měli všechno striktntě napůl. Na rodičáku platil chlap bydlení a jídlo pro nás dva. Já z rodičáku platila své náklady a náklady na dítě. Takže své oblečení, pojistky, telefon, auto, když jsem někam šla s dítětem. Manželův příjem je cca 80 tis čistého. Tak si mohl dopřát. Teď když pracuju mám cca 20 tis čistého a platím bydlení napůl a potřeby dítěte napůl. Samozřejmě své náklady na oblečení, kosmetiku, drogerii, koníčky, auto si platím sama. On platí polovinu bydlení, jídlo, společnou drogerii a své náklady. Zajišťuji nákupy, vaření, úklid a péči o dítě komplet. Teď si koupil nové kolo za skoro 90 tis, tak jen tiše závidím. Já mám starou herku 3× těžší než jeho nové a nestačím mu. Auto to samé.
A jsi s nim proc?
@Anonymní píše:Říkal on?
@Sany80s v prvním vztahu to bylo tak že pro ní udělal první poslední a na matku se neohlížel ale manželka se ohlížela po jiných a on je teď zhrzenej právě proto chodí pro rady k mamince prostě přestal ženám jako partnerkám ve spoustě věcech věřit a maminka má vždycky pravdu… Dítě bylo neplánované a do nedávna jsem ani nevěděla o tom že veškeré jeho názory jsou vlastně názory maminky. Přišla jsem na to až když takovéhle podstatné věci začal srovnávat s tím jak to má jeho máma a její současný manžel…
@Anonymní píše:
@migmina píše:
Proboha zenska, proc si porizujete dite, kdyz nemate vyreseno financovani na MDted se divis, jak to dopada
na toto bych nepristoupila! At ti dava k rodicaku nejakou castku navic. A prosim te davej si penize bokem v pripade rozchodu, at neskoncis jako kupa maminek, co nemaji kam jit a nemaji finance na bydleni.
S tímhle názorem bych brzdila. Oni to mohli mít vyřešeno, nebo spíš chlap jí ukecal, nasliboval. Takovéto to se nějak udělá…To se domluvíme…Ne každej chlap je ochoten se na něčem pevně domluvit a pak to dodržovat.
Jinak zakladatelko, to jak s tebou v té hádce mluvil to bylo fakt hnusný, defacto ti dal najevo, že si k němu přišla s holou pr…a nic ti tam nepatří. To není dobrý přístup, když máte být rodina. Omluvil se pak aspoň?
@mamina2017 upřímně? Já to nechtěla, přišlo mi že je na to moc brzo a nevěděla jsem jak to budu zvládat sice zkušenosti s dětma mám ale ta představa že budu mít vlastní byla jsem dost vyděšená takže mě v tu chvíli uklidňoval že to všechno spolu zvládnem že si to necháme a budeme na to spolu. Teď si spíš říkám že mu to slušně hrálo do karet doma má ženskou co mu uklidí, uvaří, vypere, vyžehlí, podrží o dítě se mu postará a on si žije jak prase v žitě a ještě ze mě dělá kdo ví co… Sama nevím co si o něm myslet byl to takovej hodnej chlap ale jak se říká když ptáčka lapají hezky mu zpívají ![]()
@JensonB píše:![]()
![]()
To je strasne, opravdu se da takto dlouhodobe fungovat?
A nutil jí někdo do toho jít a zůstat v tom? ![]()
Rodičák + výživné na sebe + výživné na dítě… spočítej si, kolik by to tak dělalo a jestli bys s tím vyšla. Plus pamatuj, že ti teda odpadne tahle tvým partnerem vysněná vyživovací povinnost jeho dítěte. A konfrontuj ho s tím. Jestli mu jako přijde OK, že jako svobodná matka bys na tom s financemi (velmi pravděpodobně) byla lépe, než když jsi ve vztahu s ním, který ti má být v čase, kdy ty budeš finančně velmi znevýhodněna péčí o vaše společné dítě, podporou i v ekonomickém slova smyslu.
A pokud se mu po tomhle nerozsvítí… tak k čemu ti ten chlap je?
@Sany80s ano tohle je jeho verze : přišel domů hodil výplatu na stůl a ona všechno utratila a on neměl nic… A z toho důvodu to už prý nikdy neudělá a jeho peníze jsou prostě jeho a na ty nemá nikdo nárok
@Anonymní píše:
@Sany80s ano tohle je jeho verze : přišel domů hodil výplatu na stůl a ona všechno utratila a on neměl nic… A z toho důvodu to už prý nikdy neudělá a jeho peníze jsou prostě jeho a na ty nemá nikdo nárok
Ale tady nemusi hazet celou vyplatu na stul.
Stacilo kdyby ti k rodicaku dal treba 5000-6000 a ty v pohode vychazela a odkladala si bokem. Na toto by nepristoupil???
@mamina2017 Ano bydlím u něj, nabídl mi že se mám nastěhovat jelikož jsem byla převážně u něj z důvodu výpomoci hlídání malého takže nám přišlo zbytečné platit dva byty, na konec mi nedávno při hádce ( ohledně těch financí ) řekl že jsem k němu přišla jenom s taškama a využívám jeho gauč a koukám na jeho TV a že jsem vlastně do domácnosti nekoupila nic co by mělo velkou hodnotu a on to mohl využívat… a ještě bude všechno platit… Přitom při stěhování mi řekl abych k němu nic netahala že všechno má a nebylo by to vlastně ani kam dát… Občas to jeho přemýšlení opravdu nechápu… Nejdřív něco udělá a pak to v hádce obrací proti mě pokud mi rozumíte…