Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
@mamina2017 Na 100% máma mi i sama řekla abych se vrátila „domů“ že bude radši když nás bude mít u sebe a bude vědět že jsme obě v pořádku… Jenže jsem asi najivka a doufám že je nějaké společné řešení… Chci bojovat a né utíkat právě proto jsem chtěla znát názor, radu chtěla bych pomoct to vyřešit…
Když to stojí za houby na začátku vztahu, nevěřila bych, že později to bude procházka růžovou zahradou. Já bych utekla a do RL bych ho nezapsala. Ale to bych udělala já. Co budeš dělat ty, je na tobě.
@arada já bych spíš odešla, na kecy, že můžu být vděčná, že sedím na jeho gauči a koukám na jeho tv, bych fakt zvědavá nebyla…to je fakt ubožák…
My to mame tak, ze mame spolecny ucet. Z toho odchazeji vsechny platby, plati se z toho nakupy vc. drogerie, obleceni, opravy aut atd. Manzelovi na jeho vlastni ucet posilam 8000kc/mesicne. Coz ma pouze na svou utratu a plati si z toho benzin. Co s temi penezi dela je mi uplne jedno. Co zkusit navrhnout neco podobneho, aby nemel pocit, ze nema nic na utratu a vse by ti odevzdal jako byvale.
Já fakt nepochopím, proč jste si tohle nevyjasnili hned, když ses k němu stěhovala…řekla bych mu, o. k., postarám se o tvoje dítě, abys mohl být v práci, ale ty se o nás na oplátku postaráš finančně…a co kdybych otěhotněla? kdo bude co platit? a měla bys jasno hned a teď bys nemusela koukat jako blázen, co z něj padá za perly…proč fůra ženských není schopná tohle vykomunikovat na začátku vztahu? A pak se diví…vždyť je to základ…
Zakladatelko, napadá me jedna věc, prostě v půlce příštího měsíce přestan nakupovat a když se zeptá, proč neni doma nic k jídlu, řekni mu, že si už ted zkousíš vyjít z rodičáku a jestli teda má hlad, at si zajde k mamince, protože tobě už peníze došly. Jesltli se ani po tomhle nechytne za nos, tak to asi nemá cenu…
@Sany80s píše:
Po tomhle je odpověď na otázu ukončení 1.vztahu asi zbytečná. Proč si s takovým člověkem pořizuješ rodinu. Toto jsou přesně ty věci, které s rodinou slučitelné nejsou. A to by jinak mohl být zlatej svatej a supervýkonej.
Naprostý souhlas
![]()
@Anonymní píše:
Zdravím všechny a moc se omlouvám že zakládám téma které už je tu Xx ale zajímá mě váš názor a rady na konkrétní situaci která mě čeká.
Momentálně řešíme finance v domácnosti. Partner má dítě ve střídavé péči a společně čekáme na příchod našeho potomka. Dokud jsem chodila do práce všechno jsme si dělili na půl včetně toho že jsem koupila sem tam i něco malému ( peníze jsem na to měla takže mi to nevadilo a po partnerovi jsem nikdy žádné peníze ani nechtěla vracet) Teď nastal problém v tom že na RD nebudu mít tak velký příjem. Přítel si stojí za názorem že to co jsme platili na půl celé zaplatí a já ze svého nakoupím zbytek, tj. Jídlo, drogerie… Jemu zůstane většina platu protože si vydělá víc než dost a já budu škudlit každou korunu a ještě živit malého s kterým když to hnusně řeknu nemám nic společného ( nevadí mi, mám ho ráda ale beru to z hlediska že je za něj odpovědný partner né já). Napadá vás jak tuhle situaci vyřešit abychom se všichni cítili na stejné úrovni? Mě to totiž příjde celkem nefér ???? Kdyby to bylo obráceně a on musel být doma tak bych ho teda nenechala zaplatit ani cent.
No, měla sis to rozmyslet dřív
chtěli jste jet na půl, tak to máte. Prostě buď si s ním promluvíš a nějak to urovnáte a nebo máš smolíka a budeš se s tím muset poprat. Bohužel jsi ukázkový příklad ![]()
@Anonymní píše:
Taky jsme měli všechno striktntě napůl. Na rodičáku platil chlap bydlení a jídlo pro nás dva. Já z rodičáku platila své náklady a náklady na dítě. Takže své oblečení, pojistky, telefon, auto, když jsem někam šla s dítětem. Manželův příjem je cca 80 tis čistého. Tak si mohl dopřát. Teď když pracuju mám cca 20 tis čistého a platím bydlení napůl a potřeby dítěte napůl. Samozřejmě své náklady na oblečení, kosmetiku, drogerii, koníčky, auto si platím sama. On platí polovinu bydlení, jídlo, společnou drogerii a své náklady. Zajišťuji nákupy, vaření, úklid a péči o dítě komplet. Teď si koupil nové kolo za skoro 90 tis, tak jen tiše závidím. Já mám starou herku 3× těžší než jeho nové a nestačím mu. Auto to samé.
A to ti prijde v pohode? Nechapu smysl partnerstvi/manzelstvi, kdy si jeden doprava a druhy zivori. Pro me je spolecne bydleni synonynem spolecneho hospodareni s penezi a ne ze si kazdy jede to svoje. My od sestehovani vse bereme za spolecne a spolecne s tim nakladame a to mame taky velke rozdily v prijmech, ale neznamena to pro me, ze jsem nucena jezdit horsim autem, nosit horsi obleceni, apod. Ja bych si nepripadala jako rovnocenna partnerka a tudiz bych v takovem vztahu nemohla existovat.
Pojem MOJE/TVOJE neznám, od začátku jedeme NAŠE, čekáme druhé dítě a máme jeden účet. Tohle co popisuješ by pro mně nebylo akceptovatelné a drahého bych poslala k šípku. Za mně zavčasu odejdi třeba k mamince, ať se chlap chytne za rypák. Bohužel jak již bylo psáno, jsi opravdu krásný příklad, bohužel ne první a ani poslední ![]()
Dočítám a protože těhotenství zpátky nevezmeš, cos měla udělat a neměla udělat už nic teď nezmění, tak bych na tvém místě vzala rozum do hrsti a nohy na ramena. Když se takhle ptáš. S někým, kdo ti je schopen říkat takovéhle věci a takhle se chovat, bych nebyla ani minutu.
Využij velkorysé nabídky své matky, domluv se s ní, zařiď si odvoz s velkým kufrem a jednou, až bude tenhleten poklad v práci (a nebude u vás zrovna jeho malé dítě, to za to nemůže), posbírej, co je u vás tvého, nalož to do auta a prostě odejdi. Nic mu neříkej, nijak ho nekontaktuj, na jeho zprávy/volání nereaguj. Odejdi.
Zakladatelko, pokud máš opravdu tu možnost, jít k mamce, tak nebudˇhloupá a využij jí. Panáček pak bude pěkně v háji, nebude se mu mít kdo starat o dítě, když on je od rána do večera v práci. Tak si asi bude muset najít jinou, to se nedá nic dělat. Tobě bude platit alimenty na vaše dítě + na tebe. On se nezmění, a ty bys fungovala jako chůva, služka a ještě poslouchala, jak si ničeho nevážíš. Tak už to vlastně máš teď, tak není o co stát.
@arinecka píše:
Zakladatelko, pokud máš opravdu tu možnost, jít k mamce, tak nebudˇhloupá a využij jí. Panáček pak bude pěkně v háji, nebude se mu mít kdo starat o dítě, když on je od rána do večera v práci. Tak si asi bude muset najít jinou, to se nedá nic dělat. Tobě bude platit alimenty na vaše dítě + na tebe. On se nezmění, a ty bys fungovala jako chůva, služka a ještě poslouchala, jak si ničeho nevážíš. Tak už to vlastně máš teď, tak není o co stát.
Přesně tak. On si spíš hledal chůvu pro své dítě, o které by se prostě postarat musel,ať má momentálně partnerku nebo ne. A to jak to pěkně zaobalil do toho, že ať neplatí 2 byty…no sice to není neopodstatněné, ale takhle s ní jednat/mluvit je hnus, to by byl panečku „vzor“ pro dítě…škoda že to nepoznala dřív.
@Žirafa 69 píše:
Přesně tak. On si spíš hledal chůvu pro své dítě, o které by se prostě postarat musel,ať má momentálně partnerku nebo ne. A to jak to pěkně zaobalil do toho, že ať neplatí 2 byty…no sice to není neopodstatněné, ale takhle s ní jednat/mluvit je hnus, to by byl panečku „vzor“ pro dítě…škoda že to nepoznala dřív.
Ano zakladatelko a škoda, žes tu nenapsala dřív
už z těch indícií by ti tu každá napsala, ať utečeš ![]()