Bydlím na venkově, chci zpátky do města

Napsat příspěvek
Velikost písma:
622
2.5.14 13:10

Manžel by snad umřel, kdyby měl dům prodat, postavil ho vlastníma rukama a je fakt úžasnej ten dům… jenomže já bych byla štastnější v praze v starém bytě. mám tam rodiče, mám tam zaměstnání, dobrý plat… ted měním místo, kvůli dojíždění, budu mít méně peněz, ale to dojíždění mne už moc vyčerpávalo i když je to „jen“ hodina denně v autě…
manžel o tom nechce ani slyšet… já bych raději byt v praze a třeba chaluu na víkendy… jenže to by se musel prodat tento dům a to manžel nikdy v životě neudělá a myslím si, že by byl i ochotný se rozvést kvůli tomu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
2.5.14 14:12
:)

Příspěvek upraven 19.05.14 v 16:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
2.5.14 14:18

Je to váš názor, jenomže, člověk z lásky dělá všemožné věci a hlavně, dokud to nezkusíš, nevíš do čeho jdeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
2.5.14 14:20

No ono se to třeba časem vyřeší, nikdy nevíš co tě čeká za 5-10-15 let… třeba si člověk zvykne, nebo ten druhý změní názor… nikdy nevíš a nikdy neříkej nikdy… ovšem momentálně to cítím takto a naštěstí nejsem jediná… rozvádět bych se kvůli tomu nechtěla… to bych sice byla v podnájmu v praze, ale určitě ne štastná, bez manžela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
2.5.14 14:42
@hBod píše:
I když je to spíše k pláči, tak se směju naivitě městských paniček o životě na vesnici :) i když se ve skutečnosti zase tolik neliší

Proč to ironické označení? My vám také neříkáme smradlaví vidláci :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
2.5.14 14:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
2.5.14 15:01
@Eveelin píše:
Už několik let bydlíme v domku u lesa na vesnici. Dům je krásný, ale já se tu stále necítím dobře. Děti přibývají, čas trávený v autě narůstá (děti přepravuji do a ze školy, na kroužky, jezdím na nákupy, k lékaři ap.). Moc bych si přála přestěhovat se do nejbližšího města nebo i zpátky do Prahy… Je tu někdo, kdo to cítí podobně nebo se již odstěhoval zpět? Jen mi prosím nepište, jak je super bydlet na vesnici a že bych měla… Spíše uvítám zkušenost někoho, kdo už tento krok udělal nebo se na něj chystá…

no byla jsem stejným směrem…ale ještě o veliký kus dál…Uhl.Jan…eh
no samotka šílená,,nevím, co jsem si myslela..akorát, že já jsem s návratem do města změnila i partnera…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
2.5.14 15:53
@hBod píše:
Komu vám??Pro citlivky městských dam :mrgreen:, ale to ty stejně nejsi, dámy se takhle hanlivě nevyjadřují :P

Lidem, žijícím na vesnici. Proč ta ironie, ptám se? Ono je něco špatného na tom, kde kdo bydlí? 8o Nebo jak je to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
2.5.14 17:22

Každýmu vyhovuje něco jinýho a spousta lidí to zjistí až když to zažije… a taky je něco jinýho maminka s miminkem na md na vesničce, kde nepotká živáčka a jinak to prožívá chlap, který je denně v kontaktu s lidma… myslím, že vá by taky bylo smutno, být izolovaný uplně sám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
2.5.14 17:57

@kathon Jsem ve městě a za celý den nebývám v kontaktu s dospělými, jen přes telefon. To není o tom, kde žiješ. To, že vidím z okna lidi mi není k ničemu, raději bych okopávala ty záhony nebo škubala kuře :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
2.5.14 19:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
2.5.14 21:22

@kathon u nás to vypadá, že nás asi okolnosti donutí dům prodat. Asi jak se říká, vše špatně je k něčemu dobré… Takže ledy se pohnuly a už u nás byl dokonce realitní makléř. Jak to vidíš u vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
3.5.14 20:16

@hBod Ano, dotklo. Přijde mi to jako opovržení nad ženskými ve městě. Smradlaví vidláci jsem psala jako protiklad tvé ironii, nepíšu, že si to o lidech bydlících na vesnici myslím. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
4.5.14 13:26

Ahoj holky,

já jsem taky rodilá Pražanda, dokonce jsem bydlela nejdál od centra ve Strašnicích. Manžel chtěl dům, takže jsme vybírali pozemek poblíž Prahy. Já rozhodně chtěla místo, kde je blízko doprava do Prahy a škola a školka. Vlak máme 5 minut pěšky, do centra Prahy je to 35 minut. jezdí to docela často. Školka přecpaná, syna vzali v 5 letech, dceru ve čtyřech. Škola je 10 minut pěšky, ale my spadáme jinam, takže syna nevzali. Ta spádová je daleko, takže autem, nebo MHD, ale ráno jezdí jeden atobus, zpátky snad každou hodinu dvě. Až nebude družina, která je taktéž přecpaná, tak netuším, co budem dělat. V sousední obci, kterou máme blíž než tu vlastní, jsou 2 sámošky, zelenina, pošta, papírnictví, lékárna, cukrárna, kadeřnictví. Ale není tu žádné mateřské centrum nebo DDM. Pár kroužků ve škole, školce.

Uměla jsem si to představit, protože máme ještě chalupu, ale přecejenom v zimě bych měnila hned, nic se tu neděje. Je tu jen sokol, ale teda nic moc, všichni radši dojíždí do Prahy. od jara do podzimu mám zahradu, kterou miluju a jsem moc spokojená. Děti zatím také. Ale myslím, že je to otázka času, kdy je to tady přestane bavit. Když vidím u sámošky místní mládež, jak tam sedí a popíjí a kouří, tak si říkám, že tu vlastně ani nemají co dělat. Nic se tu neděje. Já jsem si naštěstí našla práci 10 minut autem, ale netuším, jak dlouho tam dokážu vydržet. Manžel je tu spokojený. Samozřejmě máme hypotéku, takže nás to dost omezuje v našich možnostech. I uvažuji o tom, jeslti nám to děti časem nebudou vyčítat, že prostě na spousta věcí možná mít nebudeme (te´d nemyslím žádný luxus, ale třebas hory, tábory atd.). dům v pozdějším věku rozhodně neocení. Taky v bytě bychom se jim věnovali mnohem více, tady pořád něco dáváme do kupy a není čas.

Když jsem byla jen na rodičáku, tak jsem si všude dojela, byl na to čas. Teďka s prací na plný úvazek je to masakr. Navíc spousta kroužků pro děti začíná brzo, takže tam chodit nemůžou. Bohužel zkrácený úvazek si dovolit nemůžeme a babičky s řidičákem taky nemáme.

Vyloženě nešťastná tu nejsem, ale chybí mi Praha hodně. Od té doby, co tu jsme tak divadlo, kino neznám. Nejsou peníze, hlídání… To dojíždění, idkyž to není tak hrozné, tak se těším, až budou děti moct jezdit samy.

uvidíme, jak to všechno bude dál. jestli přijde i popud od dětí, že by chtěly do města, tak jsem rozhodně ochotná dům prodat. Říčany daleko nejseou, ale vůbec netuším, zda budou děti ochotné a schopné tam samy dojíždět a jestli já z toho nebudu vyklepaná strachy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
4.5.14 14:57
@Eveelin píše:
@kathon u nás to vypadá, že nás asi okolnosti donutí dům prodat. Asi jak se říká, vše špatně je k něčemu dobré… Takže ledy se pohnuly a už u nás byl dokonce realitní makléř. Jak to vidíš u vás?

držím palce, ať se brzy podaří!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1