Bydlíte někdo mimo ČR?

Anonymní
28.3.23 19:38

Bydlíte někdo mimo ČR?

Zdravím. Mám tu někoho kdo žije trvale v zahraničí? Kde? a jak se vám žije? Jaký byl váš důvod odchodu? Dlouho o tom také přemýšlím :D prosím o anonym, mám tu hodně známých a nechci to zatím rozkřiknout :lol: :D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
28.3.23 21:03

Já žiju v Anglii s přítelem, začínáme čtvrtý rok. Důvodem byly peníze. Do Česka se v době 10 let vrátit neplánujeme a to především z toho důvodu, co se v ČR děje. Tady máme už vybudované své zázemí, vztah se nám tu o 100 % zlepšil (ono být odkázaný v podstatě jeden na druhého daleko od rodin vztah posílí). Super je i to, že nám nikdo do ničeho nemluví. Poznáváme nové lidi z různých kultur, celkově od doby, co jsme začali žít v Anglii jsme více otevření k lidem a k novým zážitkům. Hodně nám to rozšířilo obzory. On to nikdo z Česka nechce slyšet (ani já ne), ale Češi jsou vážně protivný národ… Tady se lidé chovají úplně jinak. Vlídněji, otevřeněji, jsou více nápomocní. My Češi si všichni kopeme na svém písečku, bych tak řekla… Samozřejmě ne všichni, ať si to někdo nestáhne na sebe.

Kdyby chtěl někdo podotknout, že Anglie je na tom zle kvůli brexitu, tak vás musím vyvést z omylu. Ne, není. Zle se mají v Anglii jen ti, co žijí z podpory (sociální případy). Ten kdo normálně pracuje, nouzí ani náhodou netrpí. Stejně jako nejsou nikde prázdné regály v obchodech (to, co běží ve zprávách jsou fotky regálů večer před vybalováním zboží) a žádné ovoce ani zelenina není na příděl. To jen lidem v ČR se snaží nabulíkovat, jak strašně špatně se v Anglii žije a že byste měli držet hubu a krok a být rádi za to, co máte.

Anonym, nemusí nikdo vědět, kde žiji.

• Citovat
  • Upravit
29.3.23 12:50

Já nežiju ale žila jsem a to 10 let v Anglii. Vrátila jsem se, hlavně kvůli tomu abych byla blíž k rodině. Ale začínám svůj návrat litovat. A úplně souhlasím se vším co je napsané výše. Je tam lepší život, pokud jste normálně pracující lidé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
29.3.23 17:04

Žiju už skoro rok v Egyptě, přestěhovala jsem se za manželem (měli jsme svatbu v Egyptě). Život je tady náročný, ale Egypťané jsou skvělý národ. Navic je tu poměrně levno, skvele jídlo, moře…Jen to horko v létě 🥵
Pokud bych ale měla porovnat CR a Egypt, tak ČR je na tom určitě lépe (systém, čisto, lepší platy,..). Navíc mi tady chybí rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.23 17:15

Ziju v Anglii, uz temer 14 let (predtim 2 roky v Holandsku). Duvod jako takovy nebyl, proste me to lakalo, odjela jsem a uz zustala. Manzel Anglican, mame dve deti.

Mentalita uplne jina nez v CR, jak uz tu padlo, v mnohem je to tady lepsi, v necem treba i horsi, ale ja to ani tak nesrovnavam, mam proste zivot tady. Vlastne cely dospely zivot jsem v zahranici, v CR jsem nikdy nemela praci nebo hypoteku nebo vlastni bydleni, takze to ani srovnavat nemuzu :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.3.23 17:18

V Nemecku, 14 let. Odlakaly me penize a drzi me tu taky penize. Deti se tu narodily, ale stejne tu nezustaneme natrvalo, vsude je neco.

• Citovat
  • Upravit
1
30.3.23 19:32
@Anonymní píše:
V Nemecku, 14 let. Odlakaly me penize a drzi me tu taky penize. Deti se tu narodily, ale stejne tu nezustaneme natrvalo, vsude je neco.

Dobry vecer, chtela bych se zeptat nekoho, kdo ma se zivotem a hlavne stehovanim do Nemecka zkusenosti. Jak takove stehovani probiha, co je potreba zaridit, co se tyce papirovani a zda je potreba napriklad pracovni povoleni, nebo ani to ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.23 19:36

@adyyk to uz je mnoho let. Nasla jsem si praci, vybavila vse potrebne v obotui jazykovou zkousku, ubytovani mi nazacatek zajistil zamestnavatel. To je asi nejtezsi, najit ubytovani. Pracovni povoleni davno neni potreba. Zkus skupinu na facebooku Cesi a Slovaci v Nemecku

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová