Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Potvrzení o zdanitelných příjmech z toho zaměstnání a vyplnit daňové přiznání.
@Cenarius dobre tak není potřeba žádný papír nemocenské ani urade jenom papír od zaměstnavatele?
Doufám, že nevadí, když se trochu připletu, ale potřebuji radu. V minulém roce jsem měla jen krátce brigádu a byla jsem hlavně na nemocenské. S nemocenskou mám příjem nad 15 tisíc, bez nemocenské pod 15 tisíc. Prosím započítává se do daní i nemocenská a musím proto podávat daňové přiznání?
@srdicko167 píše:
Doufám, že nevadí, když se trochu připletu, ale potřebuji radu. V minulém roce jsem měla jen krátce brigádu a byla jsem hlavně na nemocenské. S nemocenskou mám příjem nad 15 tisíc, bez nemocenské pod 15 tisíc. Prosím započítává se do daní i nemocenská a musím proto podávat daňové přiznání?
Nemocneska není zdanitelný příjem. Takže nepočítá. Ale jestli ti byla stržena nějaká daň, tak by si mohla dostat nějakou korunu zpět.
@JancaS84
Myslíš z těch brigád? Tak tam byl ten příjem nízký a pokud dobře chápu, tak do 15 tisíc nemusím podávat daňové přiznání?
@srdicko167 píše:
@JancaS84
Myslíš z těch brigád? Tak tam byl ten příjem nízký a pokud dobře chápu, tak do 15 tisíc nemusím podávat daňové přiznání?
Tak pokud na všech brigádách bylo podepsáno prohlášení poplatníka, či byly daněny srážkovou daní (DPP do 10 000,– nebo DPČ do 3500,– měsíčně) tak nemusíš taky, ani kdyby to za rok bylo 100 000,–
@Cenarius no teď jsme koukala ze mam papiry důchodové pojištění za rok 2022 a potvrzeni o zaměstnání jinak nic víc musím ještě Zadat o papír kde pisou ty výdělky ze?
Ano, POTVRZENÍ o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti, sražených zálohách na daň z těchto příjmů a daňovém zvýhodnění
Dobrý den, chci se zeptat chci Zadat o vracení dani za rok 2022 mám čas ještě par dni co vše potřebuji byla jsem zamestnana of ledna do 7 měsíce pak jsem byla na nemocenské do listopadu a od prosince mám úřad práce co všechno doložit k tomu musím?