Počasí v Česku

Dana999270
27.3.23 21:33

Počasí v Česku

Proč je v Česku pořád tak hnusné počasí? :,( :( Vemte si, ze tady je hezky par dni v květnu, červnu, letní prázdniny taky stojí za nic a v září už pěkná zima. Na jihu Itálie (kousek za námi) je v zimě nejmíň třeba 15 stupňů a v únoru už tam mají 20… Úplně deprese z toho mám :( :( :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35860
27.3.23 21:36

Tak se tam odstěhuj :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
27.3.23 21:39

Tomu se říká závislost podnebí a počasí na geografické poloze. Stěžuj si na lampárně, že Praotec Čech nebyl Praotec Ital a nedošoural se až na Apeninský poloostrov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15429
27.3.23 21:39

Se s tím tak nestresuj, ono to taky přijde… Taky mě už zima nebaví, i když obecně mi nevadí, ale takový to, že napadne, roztaje, to už je na prd. Nicméně jsem už jarně naladěná a těším se na sluníčko a letní dovolenou :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.3.23 21:40
@Anonymní píše:
Proč je v Česku pořád tak hnusné počasí? :,( :( Vemte si, ze tady je hezky par dni v květnu, červnu, letní prázdniny taky stojí za nic a v září už pěkná zima. Na jihu Itálie (kousek za námi) je v zimě nejmíň třeba 15 stupňů a v únoru už tam mají 20… Úplně deprese z toho mám :( :( :(

Nevím, ale mi přijde, že tady poslední léta skoro žádná zima není nebo vyloženě zimní dny jsou pár dní. Těch hezkých dní je víc a víc. Za svého dětství si nepamatuji, že bych zimu měla v přechodové bundě a pod ní krátký rukáv. Teď tak chodím každou zimu. Minulý týden bylo krásné počasí. Takový první závan jara. Dneska je pravda, že nebylo hezky, foukalo. Aprílové počasí se počítá, že je. Ale jaro je tady. Jaké deprese?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
27.3.23 21:42

Taky mě ta zima nebaví. Je dlouhá a za x let se výrazně posunula. Pamatuji si ty dny kdy byl skoro konec března a začalo jaro. Opravdu JARO, a natrvalo. Žádné chumelenice, severní vítr. Nechápu co se to děje a proč. Zima se snad už vyřádila dost. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15429
27.3.23 21:43

@annlady taky mě napadl text od Jarka: Praotče Čechu, tys byl ale strašný cyp.
Kdyby jsi popošel ještě o pár kilometrů dále, tak jsem se teď mohl kdesi v teple v plavkách válet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
27.3.23 21:44

Já mám opačný pocit. Připadá mi, že od května do října je doslova vedro a koupu se ve vlastním potu. Nejradši mam pocasi okolo 10 stupňů a pod mrakem. Nesnáším slunce, bolí mě z něj oči. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76939
27.3.23 21:45
@Anonymní píše:
Proč je v Česku pořád tak hnusné počasí? :,( :( Vemte si, ze tady je hezky par dni v květnu, červnu, letní prázdniny taky stojí za nic a v září už pěkná zima. Na jihu Itálie (kousek za námi) je v zimě nejmíň třeba 15 stupňů a v únoru už tam mají 20… Úplně deprese z toho mám :( :( :(

a proč jsi anonymní? :roll: 8o co je na dotazu intimního?
a proč stojí letní prázdniny za nic? loni v červnu bylo 11 dní nad 30 stupňů Celsia, v červenci 18 dní a v srpnu 8 dní? to je málo?
vždyť tu jsou kolikrát větší vedra, než ve stejnou dobu někde u moře,
divné jsou tu jen ty výkyvy - když v pátek bylo 22 stupňů a dnes v pondělí je minus 1 - to je fakt rychlý sešup

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
27.3.23 21:47

Ted jsem se vratila zvenku, merino triko s dlouhym rukavem, funkcni mikina a bunda. Zima a snezi. Na druhou stranu po mesici v tropech se clovek tesi do nasich zemepisnych sirek a na trochu chladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
27.3.23 22:03

Mne by nevadila ta zima, ale nedostatek slunecnych dnu, hodne mi to pusobi na psychiku. Tak jsem se za slunkem odstehovala a doporucuji to same:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76939
27.3.23 22:08

Mně teda vadí pouze velký vítr a to v každém ročním období, vítr s deštěm je úplně fuj,
a vadí mi, že u nás není vůbec sníh - letos jsme měli sníh 2 dny v jeden víkend - dcera sice kašlala, ale šly jsme bobovat, i když se pak zhoršila - víckrát už nenapadl :,(
jinak není špatné počasí, jen špatné oblečení
miluju zimu, když je sníh, miluju léto, když je vedro na koupání a miluju jaro a podzim, kdy se dá krásně jezdit na kole

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9787
27.3.23 22:11
@Lu66 píše:
Taky mě ta zima nebaví. Je dlouhá a za x let se výrazně posunula. Pamatuji si ty dny kdy byl skoro konec března a začalo jaro. Opravdu JARO, a natrvalo. Žádné chumelenice, severní vítr. Nechápu co se to děje a proč. Zima se snad už vyřádila dost. :mrgreen:

Já si zase pamatuji chumelenici v prvomájovém průvodu :mrgreen: A ledoví muži se taky nejmenují podle toho, že je v té době 20 stupňů :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
27.3.23 23:31

Člověk má selektivní paměť a pamatuje si jen to, co chce. Od března jaro natrvalo, to je blbost, neboť duben, ještě tam budem. Kdyby tomu tak nebylo, tak pranostika neexistuje. Dalším faktorem je, že čím je člověk starší, tím víc mu čas letí. To jen ve školních letech se to neskutečně táhlo. Jediné, čím to lidstvo tak trochu narušilo, tak to jsou ty návštěvy vesmíru. Jinak podle historických kalendárií se počasí +/- opakuje. Někdy přijde nějaký výkyv, ale to bude běžná evoluce planety, na kterou nemáme žádný vliv. Globální oteplování se sice děje, ale i to je součástí evoluce planety. Lidé na tom mají minimální vliv, zeptejte se kteréhokoliv mamuta. Je to ale dobrá, politická záminka na tahání peněz od lidí. Pravda, k přírodě bychom se mohli chovat šetrněji, ale ta nám své účty předkládá celkem pravidelně. Nebudeme li je splácet, tak nám porostou velké úroky.

• Citovat
  • Upravit
34322
28.3.23 02:38

Vzdyt tu mame krasne.
Rok jsem bydlela v teple a fakt uz mi pak to jaro/podzim/zima chybelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová