Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Karinkas píše:
Tak koukám, že je to opravdu hodně subjektivní. Mě teda přijde, že je tu rok od roku to počasí horší a horší. Zima do konce května, potom tři měsíce relativně hezkého počasí. No a od září už člověk může pomalu do kozaček a zimní bundy…
Možná si vážně pamatuji jen to hezké. Ale já si vážně pamatuji, že bývalo jaro to přecházelo v léto a to zase v podzim a ten v zimu. Každé roční období mělo něco do sebe. V šatníku fungovalo přechodové oblečení. Na podzim bylo ještě dost hezkých dnů. V zimě byl občas sníh i v Praze déle než tři dny. Koupat se dalo od června do září.
Ale tak asi jsou to jen moje hodně zkreslené vzpomínky.
Mame to stejne! V lete jsem milovala byt nekde u vody, treba jen lezet, poslouchat letadylka (nevim, jaky typ letadel letala, ale byla to takova ty mala,„mistni“..
),bylo prijemne, tenkrat jeste nepamatuju takovy ty extremni vedra, jako nekdy byvaji ted, ale zas je to mozna tim, ze si to zkresluju, nevim. Pamatuju, ze v lete byvaly bezne bourky, procistil se vzduch. Ted je kolikrat i trava jak slama, nezaprsi x tydnu, vsechno vyprahly…
V zime byl snih, bobovalo se bezne pres zimu…a tak.. ![]()
Tak já nevím, ale pamatuji se, že jako malý kluk, když jsem šel s aktovkou na zádech ze školy, tak jsem měl co dělat dojít na autobusovou zastávku, aby mě to neodfouklo. A bude to pomalu čtyřicet let. Jenže dítě přijímá věci tak jak jsou a nepřipadá mu to zvláštní. Jenže nám jak už to letí a máme chvilku čas, tak chceme, aby bylo hezky.
@lucad77 píše:
A hlavně pořád ten vítr. To fakt dřív nebývalo. Dneska není týden, ve kterém by aspoň dva dny nefučelo jako blázen.
@Karinkas píše:
Tak koukám, že je to opravdu hodně subjektivní. Mě teda přijde, že je tu rok od roku to počasí horší a horší. Zima do konce května, potom tři měsíce relativně hezkého počasí. No a od září už člověk může pomalu do kozaček a zimní bundy…
Možná si vážně pamatuji jen to hezké. Ale já si vážně pamatuji, že bývalo jaro to přecházelo v léto a to zase v podzim a ten v zimu. Každé roční období mělo něco do sebe. V šatníku fungovalo přechodové oblečení. Na podzim bylo ještě dost hezkých dnů. V zimě byl občas sníh i v Praze déle než tři dny. Koupat se dalo od června do září.
Ale tak asi jsou to jen moje hodně zkreslené vzpomínky.
Ano! Do září se dalo koupat! Jasně, že dalo. Já letos v půlce zaří zapínala klimošku. A to jaro 2019 si velmi dobře pamatuju. Lamalo se to mezi dubnem a květnem a těžko se sháněli větráky. Byla jsem zrovna těhotná, v květnu jsme si objednali klimošku, než se všechno zařídilo a měli volno technici byl říjen. Rok 2019 byl tropickej.
@marcellia to já si šílený vedra pamatuju. Koncem května už jsme nevěděli, který sešit si vzít na ovívání, abychom přežili do konce vyučování a letní seno byl taky zážitek. Ono taky asi jak je člověk v práci, tak spoustu počasí neužije, přeci jen když jsme byli 2 měsíce doma v létě, skoro 3 týdny kolikrát o vánocích, to si mimochodem pamatuju, že sněžilo jednou, jinak všechny štědré dny na blátě
tak to asi vnímá jinak. Já třeba jeden rok prošvihla skoro všechny horké dny na službách v práci, večer už bylo příjemně. Všichni vykládali, jaké je horko a já jen „a kdy?“
tak možná je to tím. Jako děti jsme byli pořád venku. To už teď nejde…