Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte.. Už jsem zoufalá tak si jdu pro radu. Snažíme se asi 3 měsíce o druhé.. Ano vím že to nic neznamená, ale první byla hned na poprvé tak jsem z toho nezvozni. Tento měsíc jsem zacla měřit teplotu i dělat testy. A jsem z toho zmatená ještě víc než předtím.. Podle hlenu jsem si myslela že ovulaci mám kolem 10 dne. Teplotu mám od začátku 35.5C° ale dnes ráno(10DC) klesla na 36.1C° mohla to být ovulace i když jsou testy negativní? Uz nevím čemu věřit.
![]()
Měla jsem něco podobného - plodný hlen se mi objevil 10. DC, ale pozitivní ovulační test vyšel až 19. DC. Teplotu jsem tedy neměřila, ale v době pozitivního ovulačního testu byl hlen už hustší, nikoli „vaječný bílek“. Takže bůhví jak to tělo funguje ![]()
@sakasi Mohla by byt, těmi testy pokud testujes jen jednou denne nemusís nic zachytit. Rozhodne bych se dnes snažila zadelat na mimco a měřila dal teplotu.
@peclen Díky za naději. Měla jsem za to že když má ovulace proběhnout do 24 hodin od pozitivního testu, tak se na tom testu aspoň nějak projeví.. Ale celých 5 dní co testuju je tam slabý stín s ryskou na začátku. Dnes jsem měřila i ráno a změna žádná ![]()
Ukaž graf.
Máš krátké cykly? Jestli máš obvyklé cykly, tak na ovulaci 10.den je docela brzo. Ano, může se stát. Ale ne pravidelně, pokud máš cyklus obvyklé délky (28+-2dny).
Jestli nemáš graf, stáhni si aplikaci fertility friend, dost ti pomůže.
Zatím jen takhle, uvidím zítra jestli teplota stoupne, nebo co se bude dít. Cykly mívám 27-28 dní a teď asi půl roku tři dny před ms špiním.
@sara-k Taky se snažíte? Nebo už se zadařilo? Ono si člověk řekne že se nebude tolik sledovat, ale to se lehko řekne, ale hůř udělá..
Ne, ovulaci tam zatím nemáš. Po ovulaci jde teplota nahoru. Potvrzená ovulace splňuje pravidlo tři po šesti. Není tam nic z toho.
Graf není úplně přehledný. Stáhni si FF, on ti i ovulaci vyznačí, když bude.
A jestli chceš trochu porozumět měření BT, koukni sem: http://merenibt.xf.cz
Je to jednodušší, než se na první pohled zdá ![]()
Hodně štěstí!
@sakasi Pořád se snažíme a nic
Přesně jak říkáš. I když se člověk snaží přijít na jiné myšlenky a nesledovat se tolik, tak to prostě nejde. Moc držím pěsti ať to vyjde co nejdřív ![]()
@sakasi Tak to te ovu teprve spis ceka. Whitedog ma pravdu s tou délkou. Pritve délce bych čekala ovu nejdříve 12DC. Bavila jsi se s gyn. o tom spinění? Zkusila bych vitamin B6.
@peclen právě jsem kvůli tomu přešla, bývalá dr nic neřešila. Teď mi dr. napsal gynprodyl na srovnání cyklu a případnému otěhotnění by to prý vadit nemělo. Tak nevím jestli se mi do toho chce, co jsem četla tak reakce na něj nic moc 😏
@sara-k a jak dlouho se snažíte? Je to o nervy no. Holt musíme vyčkat na tu pravou chvíli ![]()
Příspěvek upraven 28.11.20 v 20:34
@sara-k a jak dlouho se snažíte? Je to o nervy no. Holt musíme vyčkat na tu pravou chvíli ![]()