Bylinkové čaje v těhotenství

111
29.9.04 10:18

bylinkove caje v tehotenstve

ahojte,
som velka cajickarka a teraz v tehotenstve uz pomaly neviem, co mam pit, pretoze cierny a zeleny caj sa odporucaju obmedzene a z bylinkovych neviem, ktore su vhodne a ktore nie. viem, ze niektore caje mozu vyvolat kontrakcie (maliny) a preto sa bojim len tak experimentovat. viete mi niekto poradit? dakujem
katinka + drobcek 23tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
29.9.04 10:36

Ahoj!
Mě se nedaří přihlásit,tak jsem anonym.Vím, že maliníkový čaj se doporučuje až před porodem, jinak ne.Černý čaj také ne.Zelený v menší míře piji.
Já mám zase problém s močovými cestami a nevím,zda můžu urologický čaj.A jak moc? tynda

• Citovat
  • Upravit
1168
29.9.04 10:52

Ahoj,

s močovými cestami mám problémy taky. Mám chronický zánět, takže na urologický čaj jsem se informovala. Můj doktor mi výslovně na můj bakteriální nález nařídil, ať ho piju, určitě lepší než antibiotika. Když jsem si ale na krabičce přečetla, že ho nemají pít těhotné a kojící matky, trochu jsem znejistěla. Tak jsem ještě šla pro radu ke kamarádce magistře. Ta mě uklidnila, že na některé krabičce to je a jinde zase ne, záleží na firmě. Ale že když vypiju čtvrt litru denně na pročištění, je to úplně v pořádku. Jsou to odborníci, tak jim věrím a zrovna ho mám uvařený.

Jinak bylinky mám taky ráda, může se meduňka, lipový čaj, heřmánek, máta. Nesmí se tymiánový a šalvějový čaj. Neměly by se moc kopřivy. Ale je toho víc. Zkuste nějakou stránku a aromaterapii a bylinkách. Ovocné čaje nevadí, ten z malinového listí se může celou dobu a hlavně v posledním trimestru. Prokrvuje dělohu a prý usnadňuje porod.

Julie 15+6

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
29.9.04 11:04

Ahoj, já jsem se také dočetla, že se může pít máta, lipový květ a heřmánek, jen slabé odvary. Já denně vypiju tak půl litru jednoho z těch tří, jen to přeliju vroucí vodou a minutku louhuji, a druhý půllitr ovocného, taky jen slabě vylouhovaný. A Byla jsem zvyklá pít od Teekane chřipka + nachlazení a velmi mě zarazilo, že není doporučen těhotným… Takže ho raději nepiju.
 Krista

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
29.9.04 11:54

Ahoj, může se také fenyklový, anýzový (ty jsou pak dobré i při kojení) a slézový květ (pomáhá i při těhu nevolnosti). Urologický čaj mi můj gynekolog doporučil při problémech vypít 1-2 litry jednorázově za den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.9.04 09:22

Holčiny nevíte někdo kde se dá sehnat ten maliníkový čaj?

Díky moc.

• Citovat
  • Upravit
879
30.9.04 10:42

ahoj,
no já nevím, ale malinový je také ten „pytlíkový“ od Teekane.Je moc dobrý.Mají ho ve všech supermarketech.Ale nevím, spíš asi chceš takový „pravý“, nearomatizovaný tak někde v čajíčkářství - bylinkách.
Na moč.měchýř ještě jím brusinkové kapsle, zdá se mi, že pomáhají.Tak nevím, jestli to není placebo efekt, ale kupuju si je.Včera jsem se nalila urologickým čajem a zatím mimčo neprotestuje. Tynda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
30.9.04 12:17

Brambůrko,

čaj s malinového listí se kupuje ve specializovaných ochodech s bylinkami, popř. možná v nějaké zdravé výživě, možná zkus i lékarnu.Třeba u nás se ten obchůdek jmenuje Herba, zrovna dneska jsem si tam koupila těhotenský čaj a ptala se na ten maliníkový. Mají ho tam, je sypaný a stojí 115,– . Ale nevím, jestli se jedná o síť, spíš to bude soukromé.

Na ten močák jsem o brusinkách slyšela. V úterý mám mít výsledky kontrolní moči, tak jestli se mi to zhoršuje, taky si je koupím. Když mi to nepomůže, určitě mi to neublíží.

Ať jsme zdravé amáme krásná mimča Julie 16tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.9.04 13:07

Ahoj Julie,

díky moc za info. poohlídnu se po něm. Hezké těhu období přeji.

Brambůrka 24+1

• Citovat
  • Upravit
2733
30.9.04 13:08

Ahoj, mrkni do deníčku ke květňátkům 05 - 2.díl, tam to Jity pěkně a podrobně popsala… K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.9.04 13:11

Ahojky holčinky těhulky,

mám velmi bohaté ( bohužel ) zkušenosti se záněty moč. měchýře, u mě už v posledních letech chronické. Zaplať pánbůh v těhotenství se mi tahle příšernost zatím vyhýbá, ale předtím jsem vyzkoušela snad všechno. Naposledy jsem zánět měla v listopadu 2003, což už bude téměř rok - naposledy jsem si koupila Candilac - jsou to nějaký cucavý kapsle s přídavkem brusinek - je to i na léčení gyn. zánětů, protože to spolu v 99% souvisí. Nevím, jestli se to dá užívat v těhotenství, ale každopádně můžu doporučit Maxbrusinky od fi. Swiss - v lékárně nebo pití šípkového čaje ( taky nevim, jak je to v těhotenství ). Ale vzhledem k tomu, že brusinky doporučují i k podpoře početí, předpokládám, že to mimískovi neuškodí. A klasická rada - hlavně hodně pít. Vím, že to možná bude znít nechutně - ale po těch desítkách prodělaných zánětů jsem už na sobě poznala, že je zle, takže jsem si pěkně poseděla 2 hodinky na WC a prolila si " hrdlem " třeba 5 l neperlivý vody. A na mě to zabíralo. Prostě to chce vyplachovat.
Tak doufám, že jsem aspoň trošku pomohla, ale myslím, že všechno lepší, než antibiotika. ( Který stejně po čase nepomáhaj … )

Opatrujte mimísky!
Denisssa + ledňačka 25+6tt

• Citovat
  • Upravit
1168
30.9.04 14:11

Ahoj Deniso,

no, vidím, že máme dost podobné zážitky. Taky to máš bakteriálního původu a v podstatě ti nic není, nic tě nebolí, a když jdeš na kontrolu a zkonrolujou ti moč tak ti tam vždycky nějakou potvoru vypěstují? Já jo. Je to trápení, vybrala jsem už tolik antibiotik, že už ani nevím, jak se všechny jmenují a dopadlo to tak jak říkáš. Naposledy jsem je dobrala a po kontrole se nález vůbec nezměnil. Takže jsem si řekla, že když mě nic netrápí, nechám to tak. Navíc jsem zjistila, že už čekáme a tak jsem to nechala být. V úterý budu mít poslední výsledky, po čtyřech měsících, co jsem se na urologii ani neukázala. Nevím, jestli si teď mám nějaké prášky nechat napsat nebo to nechat tak a dál vyčkávat a doufat, že se to nezhorší. Zítra začínáme 17.tt, tak teď už by antibiotika neměla vadit. Ale nevím. Co myslíte, holky? Máte některá taky takové radovánky?
 Julie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
31.1.14 13:43

Ahojky, oživuji diskuzi. jsem v 11 tt. a už nevím co roupama pít, z vodyjemi už zle, tak jsem se nalejvala čajíkama, miluju borůvkový a zelený od pickwiku.. byla jsem ale nachlazená a mám tu i čaj na nachlazení, ale píšou že eí vhodný pro těhotné kvůli kořenu lékořice…a ejhlekoukám na ostatná krabička a absolutně ve všech od pickwiku, a ostatních výrobců je ve složení onen kořen z lékořice, avšak upozornění žádné.. jak to tedy s tím kořenem je? 8o :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
31.1.14 13:56

Když jsem si byla kupovat čaj proti nachlazení ve třetím trimestru, tak mi lékárnice řekla, že s lékořicí určitě ne (chtěla jsem tuším ten od Megafytu). Zřejmě způsobuje stahy dělohy, takže v 11tt bych to neriskovala. S těmi bylinkami je to v těhu ošemetné, všude se píše něco jiného, raději se jim vyhnout. Já jsem pila hodně Rooibos, chutnal mi a má hodně minerálů na posílení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
31.1.14 14:25

@stonožka12 proto me zarazi ze ve vetsine ovocnych caju ten koren je a upozorneni zadne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí