Tvrdnutí břicha i v noci, i když se nenamáhám.

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
43
23.9.04 09:40

Tvrdnutí břicha

Ahoj maminy a budoucí maminy,
jsem ve 30. tt a je to moje první těhu. V poslední době mě trápí tvrdnutí břicha. Nejdřív jsem si myslela, že je to při (nebo krátce po) fyzické námaze, ale teď se mi několikrát stalo, že mě tvrdlo břicho i v noci a to několikrát za sebou. Můj doktor je velice opatrný a když jsem se o tom zmínila, nejraděi by mě poslal do nemocnice (prý předčasný porod není tak jednoduchý jak některé sdělovací prostředky zveřejňují). Jedna kamarádka mi řekla, že je tvrdutí břicha normální, že je to příprava na porod. Druhá mi zas řekla, že mám ležet a nic nedělat. Máte některá z vás podobné problémy nebo zkušenosti co s tím?

Díky
Klarisa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
23.9.04 09:56

Ahoj Klariso,
jde o to, jak casto ti bricho behem dne ztvrdne. Pokud je to do deseti, tak by to melo byt ok. Mne tvrdne bricho asi od dvacateho tydne (ted jsem 30.tt), ze zacatku to bylo treba petkrat denne a to mi doktor rikal, ze je vse ok, ze je to normalni. Asi ve 25.tydnu jsem lezela v nemocnici s ledvinami a tam mi zacalo bricho tvrdnout treba i tricetkrat za den, tak mi pichali magnezium, kdyz se to zlepsilo, brala jsem ho v tabletkach. Ale ani tam se nikdo neznepokojoval, protoze podle vnitrniho vysetreni (cipek) bylo vse v poradku. Ted uz magnezko neberu, bricho obcas tvrdne, ale pry se nic nedeje. Doktor rikal, ze jen kdyby v tom tvrdnuti zacala byt nejaka pravidelnost a bylo to castejsi, tak mam hned prijit. Takze pokud ti brisko netvrdne casto a v pravidelnych intervalech, tak by snad nemel byt problem. V kazdem pripade se zeptej sveho gynekologa, jestli by nestalo za to zkusit brat to magnezium.

Drzim palce, at je vse v poradku.
Jana

• Citovat
  • Upravit
43
23.9.04 10:04

Ahoj Jano,

magnezium už beru (rozpustný prášek magnosolf - tuším, že se to tak jmenuje). V noci čas moc nesleduju, ale vím, že dnes v noci (23-7 hod.) mě to břicho ztuhlo asi 4-5×. Zkusím si to přes den třeba i zapisovat.
Díky za uklidnění.

Klarisa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
23.9.04 15:58

Ahoj Klarisso,
taky mi tvrdne bříško, a to poměrně často a i v noci, jak píšeš. Ale nebolí to a patrně ani miminku to nic nedělá. Můj doktor (dobrý, ale dost flegamatik) mi na to také předepsal magnézium v tabletkách a do zprávy napsal: subjektivní pocit tvrdnutí břicha :lol: Takže vlastně to, že ho mám tvrdé jako bochník starého chleba, je jen můj pocit :wink:
Mám docela vysledováno, kdy tvrdne (není to 100% samozřejmě, v noci nic takového není a přesto tvrdne…) - když jsem nervózní (mám totiž poměrně náročné zaměstnání s povinností vystupováním před lidmi a zároveň jsem trémistka), když spěchám a jsem ve stresu (to s tím souvisí :? ) a když dlouho jdu nebo stojím nebo dělám nějakou náročnější fyzickou činnost…
Vždycky mě strašně moc uklidní, když po takovém ztvrdnutí miminko pořádně zakope, udělá veletoč a dloubne mě do žeber :lol:
Samozřejmě to sleduj a doktorovi to hned řekni, ale zároveň z toho neměj moc strach. pokud je všechno ostatní OK.
To jsou ale rady :roll:
Tutu všeználek + mimi 29tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
18.10.04 04:48

Ahoj vsem tehulkam a maminkam! Jsem taktez poprve tehulka a kdyz uz se mluvi o tvrdnuti briska, tak me by zajimalo co to vlastne je :?: . Zhruba ve 4.mesici jsem neco takoveho pocitila, bylo to presneji v noci po stresovem vypeti a mela jsem pocit jako bych mela v brisku kamen. Je to mozne abych pocitobvala one tvrdnuti tak brzy, anebo to bylo neco jineho? ..co ja vim :roll:
Markina 19+3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
18.10.04 09:10

Ahoj Klariso,

já jsem ve 29tt a cca před dvěma týdny mi taky začalo tvrdnout břicho. Všude se píše, že pokud je to max. 10× denně, tak je to v pořádku, je to reakce na pohyby miminka a taky trošku trénink na porod :-) Mě se ptají už téměře přes měsíc při každé poradně, jestli mi břicho tvrdne nebo ne.
Já jsem vysledovala, že mi vždycky břiško ztvrdne když jdu moc rychle nebo pochoduju hodně dlouho. Asi mi to trošku dává najevo, abych celkově zvolnila tempo (nemám bříško moc velké, tak nemám pocit, že bych měla ubrat na tempu - a jak vidno, asi bych měla :-))
Tvrdnutí bříška je nepříjemné, ale musíme si to „vytrpět“, důležité je, jestli je mrňousek v pořádku :-)

Tereza + 29tt

PS: kamarádce tvrdlo břicho už od 20.týdne a teď má krásného zdravého 9timěsíčního chlapečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2311
19.6.11 11:37

Tvrdnutí břicha v pravidelných intervalech

Prosím o radu,

jsem dnes 33+4tt a břicho mi tvrdne od cca 16tt docela často. Při poslední kontrole (minulou středu) jsem měla čípek 2cm a dle dr musím ležet a nic nedělat. SNažila jsem se to dodržet, ale přesto to neustává spíše naopak. Ale chci se vás zeptat, od včerejška jsem začala měřit to tvrdnutí břicha (dr. říkala, ať si dělám puntíky, tak jsem si říkala, že ji musím nějaké info dát a zjistila jsem, že mi to břicho tvrdne v pravidelném intervalu co 6min,6.30,7min a je úplně jeno jestli ležím na levém, pravém boku nebo na zádech. Nebolí mě to vůbec, jen takové divné talaky a občas pocit jako na MS ale nebolestivý, spíše nepříjemný.. Myslíte že je to normální? měřila jsem to asi hodku a čtvrt a celkem jsem stihla napočítat 11 ztvrdnutí v těch intervalech ± a dneska ráno jsem zase měřila a je to to samé za necelou hoďku jsem napočíala 8× v intervalech co 7,5,4,6 min :roll:
Měly jste to tak podobně některá? Takhle pravidelně? Mě to nijak nevadí, ale spíše se mi jedná o toho prcka, pořád ho to co 6min mačká a nic z toho :zed: :roll:
Jo a zapomněla jsem napsat, že užívám 6tablet magnezia denně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
19.6.11 12:40

Ahoj, jsem také ve 34. týdnu. Kvůli takovémuto tvrdnutí bych se jela nechat překontrolovat do porodky. Obzvlášť, když bereš 3×2 magnézka a máš ty MS tlaky. Měla jsem to před 3 týdny, tvrdnutí nepravidlené a jemné MS bolesti, druhý den mi Dr. řekla, že to byla nějaká porodní činnost, která odezněla magnézkem. Ale týden jsem jen ležela. Pokud tvrdne pravidleně, může se něco chystat, tak jeď dřív, než ti praskne voda. Znám holčiny, co toto jeden den popisovaly a druhý den byly bez vody…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2311
19.6.11 13:12

Misoule - no já se snažím fakt ležet, ale ono je to pořád to stejné… Ale vůbec to nebolí :nevim: Nechci porodit ani dneska ani zítra, tak asi zajedu pokud to během dne neustane. Myslím že to magnezko na mě nijak zvlišť nezabírá. A tobě krom toho jak jsi pasala bříško netvrdne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
19.6.11 13:43

Mifi: dneska asi 2×, ale to už je normálka. Magnézko mám teď 2×1, stejně si myslím, že to je placebo. Toho pravidelnýho tvrnutí bych se bála. U nás v diskuzi se narodilo miminko před 14 dny (33tt) a začalo se to projevovat právě pravidleným tvrdnutím, potom za půl dne praskla voda. Kdyžtak tě jen zkouknou a pustí tě domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2311
19.6.11 17:40

Misoule - hmm tak to jsem zvědavá, jak to dopadne.. A 2× jo? Tak to se mi nestalo snad od 14tt fakt je to mooooockrát denně jen teď ta pravidelnost :roll: Ale třeba to nemá vliv na čípek, uvidíme, teď jsem se na to nesoustředila, byla u mě kamarádka, tak jsem s ní v pololeže povídala, ale už si jdu lehnout a uvidíme. KAždopádně zítra zajedu ať vím.. Tak já se ozvu co a jak. Zatím se měj a díky za reakce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
19.6.11 18:40

Mifi: tak ať to dobře dopadne, já teď chovala synovce (3měsíce) a také jsem to nějak přehnala. Mě ale spíš trápí MS bolesti. Tak jdu také odpočívat:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2311
19.6.11 20:34

Tak pěkně odpočívej.. Já jak odpočívám tak musím počítat to tvrdnutí, tak jsem raději vylezla z pelechu. Ale chtěla jsem ti říct, že mi jedna dr. říkala, že to magnezko je vážně spíše takové placebo, ale pokud těhulka užívá magnezko a mimi se narodí dřív, tak jsou na tom prcci lépe co se týče nervové soustavy než ty děti maminek, které magnezko neužívaly, takže určitě je fejn ho užívat :palec:

A koukám na tvůj metřík a vy jste měli ve 32tt 2150g??? Já si říkala, že máme větší mimčo, byla jsem 32+1 a malý měl 2045g :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
19.6.11 20:49

JJ, ve 32+0 jsme odpovídali na 34+0, takže docela macík:-) Jinak na to magnézko bacha, ve 36tt se musí vysadit, uklidňuje děložní akci a tím ztěžuje porod, a také oddaluje… abychom tu nestrašily ještě v září, já mám termín 5.8. , ale do konce července ho hodlám vypudit:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2311
19.6.11 22:19

Miso - tak to máme termín podobně, já jsem měla poslední MS 29.10. tak to ty asi teky ne? :-D Já mám terním o 2 dny posunutý, ale je to jedno, jsme skoro stejně :palec: A s tím magnezkem to vím, tak snad mi ho vysadí, někde jsem četla že se vysazuje od 34tt ale to pochybuju a kamarádka co měla podobné potíže jako já tak stejně přenášela, čert aby se v tom vyznal… Tak dobrou a zítra se ozvu pokud si mě tam nenechají :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí