Těhotenství a astma

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10
21.9.04 16:21

Těhotenství a astma

Holky,
nedávno mi bylo zdiagnostikováno středně těžké astma. Nemám moc závažné problémy, jen celkem dost a často kašlu. Bohužel v poslední době jsem si začala uvědomovat, že se mi těžko dýchá i v klidu.
Vzhledem k tomu, že se řadím mezi snažilky, mám docela strach, jestli zvládnu astma v těhotenství tak, aby to miminku neublížilo. Je fakt, že kdybych se někdy rozkašlala tak, jak to umím, asi by se v tom bříšku velice divilo! :roll: Co teprve, kdyby se mu nedostávalo kyslíku!!!!
Máte s tím některá zkušenosti? Dají se při těhotenství užívat kortikoidy? Plicní mi tvrdí, že ano, ale na „dýchátku“ je napsáno, že těhotenství je kontraindikací.
Moc děkuji,
Prodigy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
14.10.04 17:12

Astma

Mně byly předepsány kortikoidy, které se v prvním trimestru nesmí. Vzhledem k tomu, že jsem snažilka, odmítla jsem je užívat a léčím se alternativně. Věřím, že to s miminkem udýcháme!
Janinkaa

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
15.10.04 00:14

Ahojky,
léků na astma se v těhotenství neboj, víc může ublížit miminku právě nedostatek kyslíku. Jí sama jsem relativně těžká astmatička a celé těhotenství dost používala Ventolin a Pulmicort a všechno je v pořádku. Elence je skoro půl roku a je naprosto zdravá. Mimo jiné porod jsem taky udýchala v pohodě…
Alfinka

• Citovat
  • Upravit
202
27.10.04 09:03

Ahoj,

já když jsem doktorovi řekla, že jsem Snažilka, tak mi Ventolin vzal, prý pro jistotu a dal mi Bricanyl. Ten prý nemá žádné zjištěné vedlejší účinky.
A taky mi řekl, že miminku mnohem víc uškodí, když maminka nebude moct dýchat, jak z hlediska nedostatku kyslíku, tak kvůli kašli a stahům plic, než jakýkoli sprej. Takže nebrat léky, nebo dýchadla nemá smysl, tím bychom to jen zhoršily.

Pravda je, že se porodu taky dost z tohoto hlediska bojím. Snad to ale bude vše dobré a v pohodě to udýcháme.

Držím nám palce

Komka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí