Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj Misoule ![]()
Tak se hlásím z domu, ráno jsem volala své dr. ta mě seřvala, že ježiši kriste okamžitě jeďte do nemocnice a naštvala se, tak jsem si sbalila tašku a jeli jsme do nemocnice kde bych chtěla potom rodit (tam co pracuju) no a byl tam ten nejstarší doktor co tam pracuje takže paráda!! Byl hodný, ale úplně mimo, skoro mě neposlouchal. řekla jsem mu, že mě moje dr. hystericky poslala do nemocnice, protože mi to břicho tvrdne v pravidelných intervalech co cca 6min celý víkend ale bez dalších obtíží jako bolest, jen tlak, ale to neřeším. No, vyšetřil mě na koze (čípek mám prý 2 až 2,5cm) a jak mě vyšeřoval tak jsem měla břicho zrovna měkké, pak mi dělal UZ přes břicho a že je vše ok, že porodní cesty jsou zavřené, nikde nic neporušeno a že jestli chci tak že tam můžu zůstat a jestli chci tak můžu jet domů a mám ležet doma. Tož copak jsem doktor abych rozhodovala??? Samo že budu raději ležet doma, ale já jen jestli to neva miminku a on že ne, že zažije ještě mnohem horší a bolestivější stahy, že mu to neva. Tak jsme zase jeli domů Trochu se divím, že mi ani CTG nedělali, je to divné. Už vidím jak ve středu běžím ke své dr. co bude brblat.. Ale napsal mi tam, že doporučuje domácí klid na lůžku tak jsem z obliga, kdyby mi dr. vyčítala, jaktože jsem doma… Takže tak.
Jo a máš moc hezkou profilovku ![]()
Ahojky,
tak to dopadlo dobře, hlavně, že můžeš ležet doma. Já byla takhle v porodce s tvrdnutím v 19tt a to si mě tam chtěli nechat, z toho jsem se vymluvila a zůstala doma na nemocenský. No a pak se mi to stalo znovu teď nedávno, do porodky jsem radši nejela a řešila to se svou dr. Ta mě nechala týden doma v absolutním klídku a od té doby manžel obstarává vše v naší domácnosti (pere, luxuje, vytírá, žehlí:-) já jen vařim). Jinak mám CS3 a celkem už s tím zase funguju. Takže si dej fakt chvilku voraz a ono se to zlepší
Mudru kdyžtak pošli do háje, splnila jsi pokyn nejstaršího lékaře:-)
Miso - jj, to je dobře, že to máš doma pohodové. U nás mě taky všichni „obskakují“ a jsou na mě moc hodní. Nemusím vážně skoro nic. Ale moc mě nebaví ležet, i když se teda snažím… Tak snad to bude ok a porodíme hezky tak alespoň o týden dříve ať nejsou moc velcí ![]()
Mifi: no do konce července bych ho ráda měla u sebe…ale už vidím, jak po tom magnézku přenáším… byla jsem na něm 5 měsíců:-( Teď mám furt o malýho strach, aby byl ok, aby se mu nic nestalo (omotaná pupeční šňůra, atd.)… Takže do 38tt vydržet a pak klíďo ven:-)
A ty ho pořád užíváš? Já totiž jo a asi ještě budu, nevím někdo říká, že se má vysazovat ve 34tt a někdo že ve 36tt tak já nevím, určitě to nechám na dr. A ty myslíš, že by to mělo mír vliv, že jsi ho užívala dlouho? Já ho beru od 16tt to mi břicho tvrdlo tak 20× denně, ted je to víc a stejně nic i když ho beru. KAmarádka to tak měla taky, užívala nějaký salbutamol a jak ho vysadila ve 38tt tak prej měla toho tvrdnutí fakt moc a stejně ještě 2dny přenášela. Ale 2 dny je v podhodě, ale taky kdybych si mohla vybrat tak konec nebo druhá půlka července by byla ideální ![]()
Já už ho radši pravidelně neberu.Mám teď do 29.6. předepsáno 2×1, ale vezmu si ho, jen když mám MS bolesti nebo když mi tvrdne. Takže tak jednou za 2 dny. A od 36tt hodlám pít maliníkový čaj.
Jo? To já taky
mám doma 2 balíky, co jsem dostala od kamarádek, ale stejně asi půjdu do těch malinových lístků co nám rostou na zahradě, to bude asi lepší ne? A masáž hráze?
Já to v plánu mám, tak jestli to stihnem, tak mám připravený olej a jdu do toho
A pokud dr. neřekne jinak tak to magnezko po tom 36tt max 37tt vysazuju!
Na hráz už máme olejíček a manžel má nastudovanou techniku, na oboje se vrhneme úderem 36tt. A ještě mám čaj na usnadnění porodu - ten se pije od 39tt. No a teď jsem se dočetla o lneném semínku, tak možná zkusím i to, aby to pak šlo jak po másle:-)Někde jsem četla, že by se měly zbírat listy v době květu, chvilku nechat na sluníčku a pak usušit…maliník nemáme, takže musím k bylinkářce ![]()
aha, tak to jsem nevěděla, já myslím, že i když je spařím jak je utrhnu, tak to taky bude ok.. No uvidíme. Já si stejně myslím jestli se mu nebude chtít tak stejně nic neuděláme
Jinak olejíček mám od weledy či jak se to jmenuje,takže taky počkám na 36tt Ale letí to.. Za chvíli je tady máme, snad se už nic hrozného nepřihodí ![]()
Já si takhle spařením listů dělala mátový čaj, takže proč ne
Když tomu budeme věřit, tak to vyjde…někdo říká, že to jsou babské povídačky, ale čemu jsem v životě opravdu věřila, to většinou vyšlo… takže rychlý porod bez nástřihu ![]()
Tak jo
Já se na porod strašně těším, tak snad to zvládnu… Už se na něj tak těším!!! A víte pohlaví?
JJ, pohlaví víme už cca od 16tt, prcek se dobře nastavil. Čekáme klučinu - Vašíka (po tátovi) - v tom jsem prohrála svůj životní boj, kdy jsem se s manžou 5 let hádala, že NIKDY se dítě nebude jmenovat po něm…a vlivem těhu hormonu jsem v 5. měsíci ustoupila ![]()
Náhodou to je pěkné jméno, já bych taky dala jméno po tátovi, ale Tomík nechtěl, že v tom bude chaoz, tak to bude David, já bych tohle jméno taky nikdy nevybrala, ale jiné prostě neprošlo. Já jsem měla vybranou Sofii pro holčičku, ta byla jasná, ale klučíčí jsme nevěděli, tak jsme pořád polemizovali až jsem nakonec souhlasila, né že by se mi nelíbilo, ale některá jména se mi líbila víc
Takže to bude Davidek
A víme to taky dávno, kamarádka mi udelala UZ v 17tt a pak mi to potvrdilo ještě 6 doktorů nezávisle na sobě, takže myslím že je to na 100% ![]()
JJ, nám to řekli asi čtyři lékaři a sama jsem toho obr pinďulu viděla
Vašík je hezké jméno, ale kdyby to nebylo děděno už 100let.. takže máme dědu, tátu a malého Václava… Vadilo mi to, že když budou u sebe, tak to bude Vašek, Vašulka a Vašík… a hlavně mi stačí vidět tchána velice posporu, takže jsem nechtěla jméno po něm… manža s ním měl také celý život rozepře, ale utvrdil mě, že je to pro něj velmi důležité… jsem měkká, ale druhý bude Adámek nebo Eliška:-)
Tak to se nedá nic dělat, chápu to s tím tchánem, ale na druhou stranu Vašík je fakt pěkné jméno
A Adámka už doma taky máme (Tomíkův syn s dřívějšího manželství) a další dětičky už neplánujeme, tak si musím tohle doslova užít na 200% ![]()