Bylinky a koření v těhu

12009
11.7.09 17:07

BYLINKY A KOŘENÍ V TĚHU

Ahoj mamuny, prosim o radu, jake koreni se nesmi v tehu? Kamaradka mi tvrdi, ze b se nemel mak, skoricve, oregano…a to ja zrovna miluju. Jak je to tedy? dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24837
11.7.09 17:32

Ahoj, mrkni sem http://www.babyonline.cz/…tenstvi.html Ahoj, M. a přeju pohodové těhotenství.
Ještě přidám postřeh, nemyslím, že by občas trocha koření až tak moc vadila. Já třeba dělám právě pečené kuře s oreganem (dobromyslí) a řekla bych, že ta trocha při vaření nemůže mít moc velký vliv :wink: Teda, já jsem se mu nevyhýbala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
11.7.09 18:07

Ahoj, na netu najdeš pořád to samé, jednou to někdo napsal a pak už to všichni jen opakují. Já to taky hledala, v těhotenství s dcerou jsem to neřešila a nic se nestalo. V druhém těhotenství jsem to sledovala až tak v druhé půlce a měla strach, přitom platí, že nic se nemá přehánět a když kořeníš s mírou, nic se nestane. Mák určitě můžeš, skořici a zelené koření bys musela jíst celé záhony, aby se něco dělo - tak mi to nakonec vysvětlil můj gynekolog :lol: Něco jiného jsou léčivé bylinky, tam je u některých opatrnost na místě - tedy týká se to bylinkových čajů a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.7.09 22:19

Myslím, že se nemá jíst moc majoránky. Snad se nepletu, kdysi to psal Koucký v poradně, že nějaká paní jedla hodně guláše a porodila předčasně, chtěla jsem sem dát odkaz, ale nemůžu to najít, tak doufám, že to koření nepletu. Kdyžtak tam pošli dotaz nebo ta třeba najdeš, ale on ten vyhledávač nevyhledává ve všech dotazech, od té doby, co změnili strukturu stránek. .

Bylinky se nemají používat žádné, snad nějaký urologický čaj při potížích (ale jsou rozdílná doporučení, co se týče značky, někdo tuším zakazuje Megafyt) a určitě se smí šípkový čaj.

• Citovat
  • Upravit
15674
12.7.09 22:31

Re: BYLINKY A KOŘENÍ V TĚHU

stika píše:
Ahoj mamuny, prosim o radu, jake koreni se nesmi v tehu? Kamaradka mi tvrdi, ze b se nemel mak, skoricve, oregano…a to ja zrovna miluju. Jak je to tedy? dekuju

Ahoj :wink:

Je to jak psaly holky. Všeho s mírou. Já teda vím, že by se neměl (ve velkém ) zázvor, petrželka, oregano, bazalka, mateřídouška a jí příbuzné bylinky a je jich určitě víc. Jediný „bylinkový“ čaj, který se může v těhu i při kojení na litry, je prý šípkový. Ten já teď ale nemůžu (stejně jako skoro nic krom černého čaje, kterého nechci zase pít moc). Moje kamarádka, když byla těhotná, tak si pamatuju, že dvakrát jela do porodnice kvůli kontrakcím a nevím to jistě, jakou to mělo souvislost, ale v obou případech předtím snědla větší množství bazalky (s rajčaty, prostě pořádně okořeněné). Od té doby si na ni vždycky vzpomenu a nějak se bazalky bojím (ona u mě tenkrát se svým manželem bydlela, takže i vím, kolik toho snědla). Ale netvrdím, že to bylo jen kvůli tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
13.7.09 07:12

Já jsem před porodem pila čaj ze zázvoru, skořice a hřebíčku a hodně to pomohlo - rodila jsem 10 dnů před TP. Taky by se neměla máta. Ale v rozumné míře podle mě nic neškodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.12.13 09:05

Kari v těhotenství

Ahoj holky,
myslíte, že se může v těhotenství jíst kari? Dívala jsem se, že ve složení je i muškátový květ.
 Díky

• Citovat
  • Upravit
3400
5.12.13 09:23
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
myslíte, že se může v těhotenství jíst kari? Dívala jsem se, že ve složení je i muškátový květ.
Díky

Já ho jedla normálně. Když to nepřeženeš s množstvím, nic se nestane ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.12.13 11:17

Dík, já si právě taky už dala, ale mám chuť zase, tak se raději informuju, jestli je to ok :)

• Citovat
  • Upravit
115
1
8.1.14 00:57

Oregano

Ahoj, prosím holky. Jak je to s oreganem? Před chvilkou jsem totiž snědla polévku, kterou jsem dostala. A nevěděla jsem, že ho obsahuje. Docela prudce se mi nárazově zamotala hlava, pálí mě žáha, bolí žaludek a malý se hodně kopal. Všude se píše, že oregano je na,,černé listině" potravy těhotných. Ale nikde nemůžu najít, proč? Nevíte, jde jen o nárazovou nevolnost ze strany matky nebo může přímo plodu ublížit. Jsem 23tt. Díky moc za odpověd!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
8.1.14 01:25

@115 teoreticky nevim, prakticky ho jim v bezne mire cele tehotenstvi, nikdy mi nic nebylo, kdyz nepocitam stav do cca 5 mesice kdy slo ven vse ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2812
8.1.14 06:57

Myslím, že oregano neškodí. Taky ho jím v těhu. Ne teda samozřejmě ve velkém množství. Mrkni tady https://www.emimino.cz/…tehotenstvi/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22886
9.11.16 19:28

Ahoj, můžu se zeptat, zda můžu v těhotenství kopr? :think: Zrovna jsem udělala zelný salát s koprem, mňam :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
10.11.16 09:19

Pokud nesníš nějakou prudce jedovatou bylinu, tak není v lidských silách sníst běžných bylin a koření takové množství, aby to napáchalo škodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22886
10.11.16 10:37

@Františka85 jé,tak díky moc, :hug: takže je to v pohodě, tak se už na ten salát moc těším :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí