Bylinky v těhotenství

2263
17.10.05 18:38

Bylinky v těhotenství

Ahojte všechny!

Chtěla jsem Vás poprosit o radu. Četla jsem, že by se bylinky neměly používat do 5.měsíce těhotenství. Když jsem si byla koupit čaj pro těhotné, tak ten je složen jen ze samých bylinek. Je tam psáno, že je to vhodný doplněk stravy v těhotenství. Nemáte některá zkušenosti s bylinkami v těhotenství? Moc díky Kati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2114
17.10.05 20:51

Ahoj, ja taky v tehu uzivala bylinky-na ledviny. Proste urcite bylinky se v tehu muzou jine ne, ja jsem se poradila ohledne caje na ty ledviny s Dr. a rekl mi ktere byliny na ledviny v tehu muzu protoze ty caje co se prodavaji napr. v lekarne (urologicke) tak ty zrovna vhodne nejsou, ale pokud mas tehu caj tak urco je slozeny z toho co je v tehu vhodne. O tom ze by se do 5mes.t. byliny uzivat nemely sem nic neslysela. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4921
18.10.05 08:04

Bylinky všeobecně více prokrvují dělohu, proto se zpočátku nedoporučují vůbec, později v rozumném množství. Hlavní prokrvující bylinkou je kontryhel, maliník, který se doporučuje pít až ke konci těhotenství cca od 35.týdne. Já ten čaj pro těhotné mám taky, nepopíjím ho každý den, ale dám si jeden větší hrneček tak 2× do týdne od 2.trimestru-tedy někdy od 13.týdne. Myslím, že právě tohle rozumné množství spíš prospěje a neuškodí. V tom návodu píší, že 2 šálky denně, ale to je podle mého názoru moc. Pokud máš těhu tak bezproblémové jako já, nikdy jsi nekrvácela, nebo nešpinila, nemáš se určitě čeho bát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2263
18.10.05 15:27

Holky,
moc díky za odpověď! Taky mi připadá 2 šálky denně hodně, ještě s tím počkám, protože jsem v 6 tt a špinění jsem měla. Jsem na rizikovém těhotenství po umělém oplodnění. Asi bude lepší když se poradím s lékařem!
I tak moc díky, asi bych měla počkat do 2 trimestru!
Maminám přeji ať jim děti rostou a těhulkám, ať jde vše jak po másle!
Vám taky díky za přání :lol: Kati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
19.9.17 13:00

Ahoj, ozivuji diskuzi… Zajimaly by me vase zkusenosti s konzumaci klasickych kuchynskych bylinek (bazalka, libecek, tymian, rozmaryn,…) v tehotenstvi, zejmena 1. trimestr. Doma se snazim je z vareni vyjmout, ale posledni dobou na ne mam stesti v restauracich. Snazim se stravovat kvuli miminku na kvalitnich mistech (jedna se zejmena o obedy behem prace), ale temer denne se nyni laduji bylinkovou vsechuti… - davaji je do vseho…cerstve a nesetri s nimi… Je tady nekdo, komu bylinky ublizily nebo Se nemusim obavat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.17 13:22

Podle me v normalnim mnozstvi jednou denne neuskodi. Zalezi take na Tve citlivosti. Ja mam vyzkouseno, ze bylinky u me nevyvolavaji stahy delohy. Snazila jsem se jim stejne vyhybat, ale pokud snis trochu bylinek k obedu v restauraci, pochybuji, ze kvuli tomu potratis. V druhem tehotenstvi se tim zabyvam jeste mene, skoro vubec tomu nevenuju pozornost. Nedoporucenych je jen par a i ty bys asi musela jist ve velkem mnozstvi a i tak by se nejspis nic nestalo, muj nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
19.9.17 17:04

V běžném množství nevadí žádné. To, že jsou některé bylinky nevhodné v těhotenství je myšleno ve větším množství, jako třeba 2litry mátového čaje není úplně nej, ale hrnek denně ničemu nevadí. Navíc, pokud si na ně byla zvyklá předem. Já jsem teď v 9.měsíci a bylinky používám denně na vaření i na čaj. A těhotenství mám zcela bez komplikací a moc si ho užívám. Spíš jsem se zaměřila na ty, které mohou být prospěšné, ale žádné nevynechávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
6.4.22 08:43

Chrpa v tehotenstvi

Chrpa se v těhotenství tedy může nebo nebo ne? Našla jsem velmi málo informaci o tom. Koupila jsem si včera fakt dobrý (ještě vyprodejový vánoční :D ) černý čaj, kde je kůra pomeranče a květ chrpy. Vím, ze černý čaj není dobrý pít každý den; také ho denně nepiju jen občas :) teď mám jen trochu obavy z te chrpy.. co myslíte? Uškodilo by to miminu, když si dam šálek jednou za par dni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí