Bylinné čaje

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10
29.6.06 13:14

Bylinné čaje

Ahoj,
mám ročního klučinu a chtěla jsem se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s vařením čajů z čerstvých nebo sušených bylinek pro mrňata. Zatím pokud jde o čaje, pijeme čaje od Lerosu. Jelikož ale na zahrádce máme spoustu bylinek nebo je i sbíráme jinde, zajímalo by mě, zda a případně odkdy někdo vaříte vlastní vyrobené čaje. Jaké bylinky máte osvědčené?
Díky za rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
948
29.6.06 13:50

Ahoj, u nás je zatím vyzkoušený pouze meduňkový a mátový (z čerstvých), moc velký úspěch neslavil, ze sušených naší malé malé chutnají víc :wink: Pak mám na zahradě ještě šalvěj, ale tu jsem zatím nezkoušela, nevím, jestli je vhodná.

sanynka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
1.7.06 18:58

Sanynko díky, meduňku i mátu máme, jen jsem měla obavy, jestli nejsou moc aromatické. Jestli někde objevím heřmánek, určitě nasuším, ten máme vyzkoušený a chutnal. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
1.7.06 19:32

Ahoj Kozulee:)
mám doma knížku od MUDr. Hofhanzlové Polévky a kašičky pro nejmenší. Ona tam píše, že k přípravě čajů pro děti by se měly užívat byliny, které nemají specifické účinky, anebo jsou ve svých účincích slabé. Takže: list jahodníku (jahodník lesní), maliníku, mladé lístky kopřivy, květy černého bezu a šípky.
Na jeden hrnek vody (2,5 deci): - 5 šípků čerstvých či sušených

• 1 květ černého bezu
  • 1 čajová lžička sušeného maliníku či jahodníku
    Krista
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
2.7.06 19:39

Super, díky moc. Bezinky máme už nasušené, tak vyzkouším, ostatní snad časem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí