Bylinné čaje
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Bylinné čaje
Ahoj,
mám ročního klučinu a chtěla jsem se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s vařením čajů z čerstvých nebo sušených bylinek pro mrňata. Zatím pokud jde o čaje, pijeme čaje od Lerosu. Jelikož ale na zahrádce máme spoustu bylinek nebo je i sbíráme jinde, zajímalo by mě, zda a případně odkdy někdo vaříte vlastní vyrobené čaje. Jaké bylinky máte osvědčené?
Díky za rady!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, u nás je zatím vyzkoušený pouze meduňkový a mátový (z čerstvých), moc velký úspěch neslavil, ze sušených naší malé malé chutnají víc
Pak mám na zahradě ještě šalvěj, ale tu jsem zatím nezkoušela, nevím, jestli je vhodná.
sanynka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sanynko díky, meduňku i mátu máme, jen jsem měla obavy, jestli nejsou moc aromatické. Jestli někde objevím heřmánek, určitě nasuším, ten máme vyzkoušený a chutnal. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Kozulee:)
mám doma knížku od MUDr. Hofhanzlové Polévky a kašičky pro nejmenší. Ona tam píše, že k přípravě čajů pro děti by se měly užívat byliny, které nemají specifické účinky, anebo jsou ve svých účincích slabé. Takže: list jahodníku (jahodník lesní), maliníku, mladé lístky kopřivy, květy černého bezu a šípky.
Na jeden hrnek vody (2,5 deci): - 5 šípků čerstvých či sušených
- 1 květ černého bezu
- 1 čajová lžička sušeného maliníku či jahodníku
Krista
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Super, díky moc. Bezinky máme už nasušené, tak vyzkouším, ostatní snad časem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit