kondenzované mléko pro batole?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
kondenzované mléko pro batole?
Včera mě napadla myšlenka. Kondenzované mléko se dává např. koťatům, protože neobsahuje laktozu, kterou kočky nesnášejí a reagují průjmem.....tedy taková náhradní výživa…
Je-li to tedy nejšetrnější forma kravského mléka, může se dát ročnímu batoleti?
Pořád kojím, ale ráda bych prckovi dala i něco jiného, aby se naučil pít. Má rád slabou meltu a nechci ji sladit, takže ochucení troškou jiného mlíčka než toho mýho.....váhám.
Protože se mi nechce kupovat miliony batolecích mlék, jelikož tady vidím, jak těch neúspěšných pokusů může být stejně jako druhů mlék na trhu ![]()
Co vy a kondenzované mléko? Myslím to neslazené…slazené vymlsávám já ![]()
NiKi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Myslím,že to asi to nebude to nejvhodnější,kravské mléko obsahuje hlavně bílkoviny a ty neumí děti zpracovat v takové míře a zatěžuje to ledviny.
V kravském mléku je 3× víc bílkovin,než v mléku mateřském.
Asi bych ti spíš radila opravdu koupit mléko pro batolata,kondenzovaný bych já 100% nedávala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mateřské mléko obsahuje taky laktózu, takže tady problém nebude..pokud ti malý pije MM tak nesnášenlivost laktózy nemá. Jak psala Kavi - problém je v mléčných bílkovinách - alergen, navíc hůř stravitelné, zatěžují ledviny a v kondenzovaném mléku jsou tím víc koncentrované, taky bude příliš tučné..
Batolecí mléka jsou tzv. adaptovaná - poměr bílkovin je upravený a tak dítěti většinou nedělá problém. Jestli opravdu nechceš kupovat suš.mléka tak malému dávej do té melty malé množství čerstvého (pasteriz.) polotuč. mléka (raději převař), pokud bys ho dala samotné na pití tak ředit. Ale dnes se doporučuje počkat s obyč.mlékem u dítek až do 3let a do té doby používat sušená.
Klaris
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zrovna nedávno jsme se bavila na stejné téma s naší dr.- a ta mi kondenzované mléko důrazně zakázala-právě kvůli tomu, co už holky napsaly přede mnou. V kravském mléce je mnohem více bílkovin než v MM, navíc v opačným poměru (kasein:syrovátka), takže se nadměrně zatěžují ledviny a trávící trakt, zvyšuje se riziko možného vzniku alergie na bílkovinu kravského mléka.
V kojeneckých mlékách je obsah bílkovin snížený a je upravený poměr kaseinu a syrovátky stejně, jako je v mateřském mléce a podle současných doporučení by se měly dávat dětem až do tří let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za rady.
I když si nemyslím, že by čisté kravské mléko bylo zas takové zlo oproti „dětským krémům“ „jovo výživa od nestlé- sladkej hnus“ a „pribinákům“.......jenom menší zlo ![]()
Ostatně co jogurt? tam je bílkovina částečně naštěpená,že?
Niki
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak nevím mě a sestře mamka dávala opraženou pol.mouku rozředila trochou vody a osladila kond.mlékem,byla to taková náhrada za kaši,prý se nám po tom dělali boule za ušima,no a synovec to taky pil,všichni jsme ok,dneska máš ale spousty různých um.mlíček,tak zkus nějaké a uvidíš pá J.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak nevím mě a sestře mamka dávala opraženou pol.mouku rozředila trochou vody a osladila kond.mlékem,byla to taková náhrada za kaši,prý se nám po tom dělali boule za ušima,no a synovec to taky pil,všichni jsme ok,dneska máš ale spousty různých um.mlíček,tak zkus nějaké a uvidíš pá J.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sorry, povodne som myslela, ze mas 2m dieta…
(opravujem prispevok..)
Takze, kondenzovane mlieko nie, do melty mozes pridat MM alebo Sunar, ved ho tam zas tolko nejde…
Gabika
- Citovat
- Upravit