Co jíst při kojení a jakých potravin se vyvarovat?

307
6.6.06 11:57

Co jíst při kojení?

Ahoj holky,
měla bych jeden dotázek na Vás, které již kojíte nebo o tom něco víte? Chtěla bych se zeptat, co je dobré jíst a naopak čeho se vyvarovat (jakých potravin), když člověk kojí.
Děkuji moc za všechny reakce. Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14079
6.6.06 12:37

Ahoj Tulipanku,

je to hrozně individuální. Spousta dětí něco nesnese a jiným to zas nevadí. Asi budeš muset opatrně zkoušet.
Naše dětská Dr. mi dala seznam „nebezpečných“ potravin. Známé jsou citrusy, jahody, čokoláda, kedlubny, cibule, pórek, celer (to mě překvapilo) atd. Já třeba špatně snáším čerstvé meruňky (kompot ani marmeláda mi nevadí), tak se jim vyhnu.
Jinak bych obecně řekla, že je dobré od každého trochu a nic nepřehánět.

Milli + Matýsek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
6.6.06 12:43

Ahojky,

chce to vyzkoušet. Ale nejíst nadýmavé potraviny + to co dělá tobě potíže při trávení ale i to co ti vadí. Málo kořeněná jídlo, lépe vůbec nekořenit a s bylinkami opatrně. Mě vadí např. kakao, ale to by se stejně nemělo. Potom mi (teda malýmu) hodně vadí veškerá čerstvá zelenina (papriky,rajčata,okurky) a pečivo (i staré). Smažené také se nedoporučuje (stejně to nejím), smetanové omáčky (typu svíčková), kořenová zelenina a oříšky (kvůli alergiím).

No a co jíst? Hodně zakysaných mléčných výrobků a čerstvých sýrů (pokud tě nenadýmají jako mě 8O). Mléko také NE!!! Způsobuje také prdíky, někomu třeba nevadí, já to ale neriskuju.

Atd, atd, atd… no a když to všechno vyloučíš, zjistíš, že vlastně není co jíst :lol: :lol: :lol:

Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
6.6.06 12:59

Sendy, tak co tedy jíš 8O ? Já bych bez čokolády umřela. Jím to, na co mám chuť a zatím bez problémů. Dokonce jsem neodolala smaženému květáku a Matýsek byl v pohodě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
6.6.06 13:04

Ha ha co jím…mám co hubnout, (měla jsem přes 20 kg navíc :roll:) takže čokoládu jsem si zakázala…naposledy včera :lol: …Ne, vážně ji nemůžu, mám hned vyrážku. Kousek si dát samo OBČAS můžu, ale tak 1 kostičku a nesmí mít moc kakaa…a já ho tak miluju… :( Jsem totiž závislák.

Pečivo nejím, jím ty hnusný křupavý chleby a piju zakysaný a jogurtový nápoje …BLE, už mi to leze krkem a to musim vydržet ještě 3,5 měsíce, ALE ZA TU POHODU CO TEĎ S PRCKEM MÁM MI TO STOJÍ.

Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
6.6.06 13:04

PS: U prvního jsem to ještě neměla vychytaný a chudáček měl pořád prdíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
6.6.06 13:07

Magdal,

jek píšeš, chce to vyzkoušet, Někdo má prostě štěstí, že může všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
6.6.06 13:20

Já mám naprosto nezvladatelný chutě na sladký. Mohla bych jíst jen sušenky a čokoládu :oops: . občas mám vůči Matýskovi výčitky svědomí, že jsem nezodpovědná matka :cry: , ale ty chutě se fakticky nedají zvládnout. Kila z těhu jsou naštěstí dole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
6.6.06 13:59

já nejím,vše co mě nadýmá,čočka,hrách,zelí,jablka,guláš,nepiju perlivé vody,jen obyč,nebo neperl., musíš to vyzkoušet,malému třeba nevadí když jím pomeranče,ale citróny to nejím i když je mám ráda,musela jsem hodně ustoupit,protože miluji jablíčka,jahody třešně,ale před nedávnem měl kopřivku tak 4 dny,vůbec nevím z čeho,dostal kapky a je to pryč,možná to byla hořčice,takže opatrně páček J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
6.6.06 15:44

Ahojky

Tak s tím co jíst při kojení, jsem taky bojovala. To, že se nesmí jíst nadýmavé věci, to jsem věděla, ale dokud se Matýskovi neobjevil náběh na atopica, tak jsem jedla silné alergeny jako např. čokoláda, opříšky, pažitka, celer, kečup, hořčice… Jedla jsem nakonec jen tmavé pečivo, šunky, sýry, pom. másla a kila šla pomalu dolu. Jen co jsem přestala kojit, tak krásně jsem to jídlo doháněla, že se mi vrátili zpátky dvě kilča :wink:

Pokud, ale nebudete mít problém, můžeš si pomalu odzkoušet, co mu vadí a co ne. Některým dětem nevadí vůbec nic a jiným všechno :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
6.6.06 15:55

Také já se trápím, co jíst a co ne, když kojím.
Díky za tipy, čeho se vyvarovat.

Vlastinka+Anička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
8.6.06 11:14

Holky děkuji všem, vše jsem pozorně přečetla a uvidím, co naší berušce bude vadit a co ne. Určitě to chce vyzkoušet. Zatím páček Lenča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
21.6.06 21:55

Ahoj, tak já mám štěstí už přes 8. měsíců kojíme a můžeme opravdu skoro všechno, až na kyselé zelí. Opravdu to chce po trošce zkoušet, a těmi kg neblázněte, já přibrala 20kg a do 6-ti měsíců byla dole a teď se musím hlídat ať moc nehubnu a nevypadám jak mumie :-)).M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
15.8.06 12:03

Jsou tu dobre rady, ale jeste mam jeden dotaz: Za jak dlouho se u miminka projevi prdikama a bolenim briska reakce na to, co jsem snedla. Tuhle noc mel poprve vetsi problemy (asi tak od 1 v noci) a tak by me zajimalo, jestli to bylo veceri ze dne predtim, snidani ci obedem ci dokonce z te posledni vecere pred noci??

Dekuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
15.8.06 16:56

Jejda, to vadí i mlíko? To já piju hodně… a prdíkama trpíme dost. :evil:

Taky by mě zajímalo, za jak dlouho se „něco“ projeví v mlíce. Slyšela jsem, že by se nemělo kafe, protože se kofein dostane do mlíka a dítě nebude spát. Na kafi jsem závislá, aspoň jedno denně si dám, ale Tadík mi spí přes den a pak se mu nechce v noci, tak bych zkusila to kafe - třeba ráno? Aby byl odpo vzhůru?
HELP, poraďte jak to je!
Díky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí