Co jíst při kojení a jakých potravin se vyvarovat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ja piju mliko jiz od prvniho dne v porodnici a myslim, ze mu to vubec nevadi.
Kdyz jsem tak prozkoumala, co jsem jedla pred tim bolenim briska, tak jsem dosla k zaveru, ze se boleni objevi asi po tak 8 hodinach. A u mne to melo zrejme pricinu cerstveho svestkoveho kolace. Ale kdo ma odolat a nejist ho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi to nebude zcela k tématu, ale neshání některá z Vás sběrače mléka do podprsenky? Mám totiž doma troje (nákupní šílenství v šestinedělce). Nabízím jedny od Medely - zcela nové, nepoužívané, v neporušeném obalu, původní cena 293,–kč, dala bych za 200,– + poštovné a jedny od Aventu - minimálně používané (ještě jsem ani malého neodkojila), původní cena 356,–kč, dala bych za poloviční cenu, tedy za 180,– kč + poštovné. Oboje v originálním balení vč. papírů. Sběrače dle mých zkušeností maj tyto výhody - pro mě nepostradatelné především po porodu než se množství mléka ustálí, kdy jsou velké přebytky vytékajícího mléka, poté mohou suplovat prsní tampóny (těch spotřebuji při užívání sběračů minimum), bradavky při sběračích nejsou zarudlé, přecitlivělé jako při tampónech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S tím mlíkem jste mě nepotěšily - já myslela, že právě musím mlíko, abych ho sama měla
. Prdíkujeme ale otřesně (nebo právě spíš ne, máme ty větry zaražené
). Začínám mít dojem, že potraviny se dělí do dvou skupin. Na ty, po kterých má dítě prdy, a na ty, po kterých se osype
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
tak přesně řeším stejný problém. Právě jsem se vrátila s malou z porodnice,kde byla ještě celkem v pohodě,ale doma už to začalo. Na prdíky používáme rekt. rourku,ale nechci aby se moc trápila.¨
S prvním dítětem jsme si prdy taky užili a přišlo mě, že to je jak píše Lentilka - buď jsou po tom prdy nebo kopřivka ![]()
U Jíři mě vadilo snad všechno pečivo,knedlíky, cokoliv kořeněnýho apod. Plus samozřejmě klasický nadýmavý věci - čočka, hrách, zelí, fazole, hroznový víno,…
Měla jsem pocit,že snad umřu hlady a hlavně jsem nevěděla, co mám vařit,aby se manžel najedl.
Teď to bude ještě horší - uvařit pro Jířu -aby to jedl, manžela - ten jí naštěstí skoro všechno a pro sebe
Vůbec nevím co budem jíst.
Jo, teď jsem si vzpoměla, že piju fenyklový čaj, prý to zmírňuje nadýmání a přechází do mlíčka, u Jíři to účinkovalo jak kdy, pila jsem snad 1 litr fenykl. čaje denně, u Andrejky uvidíme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Verďa
Ahojky,já kojim už přes 2 měsíce na kravskym mlíku jsem závislá a když svoje mlíko odstříkám,mám ho stále přebytek,tak ho pije i můj mladčí syn,kterej nebyl moc dlouho kojenej,tak mam krásnou smetánku ,ovšek mdyž jsem na 4 dny mlíko nepila,tak se mi ta smetánka nedělala a malá stejně prděla,takže děti nadýmá fakt všechno,větčinou když se něco sní jde to do 2 hodin do tvého mlíka.A pak hdned dětátku,takže já jim jahody,všechno ovoce, a malá jen prdí,což řeším pupíkem,báječnej krém na bříško,tak jí ho namasíruju a jak se s tim popere.Takže jez to na co si tělo řejne a uvidíš beztak ty děti nadýmá fakt všechno,taklže by jsem ve finále nejedli nic.A navíc teď mam dole i kila,co mě zlstali po synovi a kojenim mě šlo za 6 týdnů dolů 7 kilo
Takže hlavu vzhůru a budeme to muset nějak zvládnout. ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj, nám vařila ted tchýně, nemám moc času
Takže smažený řízek s bramborem, kynuté knedlíky, zelí, zeleninové polévky
než mi došlo co všechno nesmím, tak si ta naše chuděrka malá něco užila.Dneska sem rezignovala a na obědy kašlu, budu jíst to co sama chci a nasadila jsem si kefírovou a jogurtovou dietu.Snad to pomuže.Emička měla jeden den tak příšerné prdíky, že jsem musela k doktorce aby mi poradila, prý dokonce vadí i čerstvé pečivo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě dr. řekl že mlíko ju ale tak dva hrnky deně víc ne.. studený nám vadí ohřátý ne.. jinak vlastně piju jen kefír, jim jogurty, sýr, brambory, těstoviny a starý pečivo, i pečený sladký ale odleželý..nejvědší problém nám dělá rýže a mrkev.. každej prcek je hold jinej..
- Citovat
- Upravit
Já jsem například nemohla jíst cibuli, pórek ani žádný listový salát, malá se z ledového salátu osypala. Nemohla jsem ani špenát, rajčata, jahody, papriky, celer, čokoládu, česnek, soju a sojové mléko, a spoustu dálších potravin, protože s manželem máme oba ekzem a dcera má tím pádem 80% riziko vzniku alergie tak jsem si dávala hodně velký pozor na to co jím.
A protože jsem byla závislá na kafi tak jsem ho vyměnila za bezkofeinové nebo jsem si dala Caro, meltu nebo Inku, jsou to cereální nápoje a piju je doteď a to už měsíc nekojím docela jsem sina ně zvykla.
A ze špatné potraviny se mi osypala asi tak hodinu po jídle, a vydrželo ji to den, dva, po pórku byla osypaná na celým tělíčku a nejvíc v obličeji skoro týden
- Citovat
- Upravit
Maminky a myslite, že můžu kecup??? ja ho totiž miluju a bojim se aby se mi maly neosypal… jinak mu skoro nic nevadi ani kava sice si davam slabou ale spi pekne:) a dokonce mužu cerstve pečivo za což jsem vděčná:DDD
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BarboraDvaVjednom no tak jedině zkusit. Jinak to nezjistíš. A snad ho nesníš půl kila ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne půl kila ne, ale mám strach at mu to neco neudela… ale zkusim to a uvidím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BarboraDvaVjednom maximálně se osype. Vyber si nějaký kvalitní. Já bych zkusila napřed třeba samotné rajče.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit