pribinacek, od kdy???
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
pribinacek, od kdy???
Ahoj holky, zajimalo by me, od kdy myslite, ze se prckum muze davat pribinacek?? kamaradka ma totiz pul rocniho chlapecka, a ten ji tak min. dva denne. je teda dost velikej a tlusouckej, ale stejne jsem myslim slysela, ze by je mely jist az pozdeji. Co myslite??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Malý má skoro 16m a Pribiňáčka zatím neměl.Myslím že zatím si vystačíme s jogurtama a sem tam nějaký tvarohový dezert nebo zakysaná mňamka…
Pribiňáček je dost tučný a šlehaný dusíkem,navíc těch éček…
Gabka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Viki, už tu byla diskuse… osobně bych poribináčka nedala ani ted, určitě počkám, naprosto stačí bílý jogurt např. ochucený ovocem. V pribináčku je dost přídavků, bez kterých se dítko obejde. Ale ozvou se ti určitě holky, co ho dávají tak brzy, jako tvoje kámoška. Podle mě je to blbost, ale nikomu to nevnucuji:)
K.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jukni do starších diskusí, je tu na to minimálně jedna, spíš víc…
jinak čím později, tím lépe pro vysoký obsah bílkovin? Kamarádka je holce dávala před rokem, ale míchala to s jogurtem a rozhodně to nedalo asi ani jeden denně. Já dala rpvní až někdy po prvním roce a to občas, spíš to má dovolený dát jako mlsek moje máti. A dáváme pouze Lipánka a jen vanilku - na kakaovej mi prdí:)
No a pokud je tlusťoučkej a velikej, tak bych mu to já osobně nedala, ale - to je věc tvé kamarádky, její dítě, její svědomí…já bych to brala jako zadělávání do budoucna na obezitu, ale věc každýho…
G
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
taky nejsem zastáncem těchto „dobrůtek“, Hanička má 16,5 měsíců a zatím nic takového neochutnala. Má strašně ráda bílou ACTIVII a tak nevymýšlím nic jiného a denně zvládne minimálně jeden kelímek. A v mém okolí je taky spousta maminek, které dětem dávají Pribiňáčky a jiné podobné laskominy, ale já si myslím, že to není nezbytné a věřím, že absence Pribiňáčka na Haničce nezanechá žádné následky, možná právě naopak… ![]()
Ahoj
Hanka a Hanička 16,5 měsíce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malá začla jíst jogurty od 7m a občas taky dostala Pribiňáčka, ale 2/d pro 6m mimi mi příjde přehnané a nezdravé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojda,
dávám vanilkového pribiňáka asi od necelého roka, ne pravidelně, spíš tak 1× týdně. Můj názor je, že nic se nemá přehánět, ale je fakt, že půlročnímu dítěti bych to necpala.
Toto mi napsal výrobce:
//prostřednictvím internetového formuláře nám byl zaslán Váš dotaz, dne 23.3.2006, děkujeme za Váš zájem o naše produkty a níže uvádíme odpověď.
Pribináček je našlehán dusíkem potravinářské kvality, žádné konzervační látky neobsahuje a barviva, které užíváme v ovocných pastách jsou přírodního charakteru . Vámi zmiňovaná „éčka“ předpokládáme, že myslíte škodlivé látky, konzervanty a umělá barviva, ty v Pribináčku nejsou v žádném případě užívány. Ve výrobku je obsažen škrob a kyselina citrónová, čili „éčka“ přírodní a tudíž neškodná.
Pribináček je ostatně takto také vhodný pro děti již od 10. měsíce.
V případě jakéhokoli dalšího dotazu nás neváhejte kontaktovat,
s přáním všeho dobrého,
Marta Horníková
Pribina spol. s r.o.
tel.: 810 800 028//
Nemám důvod jim nedůvěřovat. Tak ať dětem chutná. Katka
- Citovat
- Upravit
A pridam aktualny stav, pribinaka ani lipanka a pod. maly este nejedol, ked som mu skusala dat jahodovy tvaroh od danone (zda sa mi lepsi) tak si dal jednu lyzicku a stacilo, takze tak ![]()
Zato miluje jogurty lucinu.
A minule som si dala figo (v detskom kutiku nic ine nemali!!!) a skoro som sa potom vecer povracala, normalne mi z toho bolo hrozne zle. Precitala som si zlozenie a tam asi 5 stabilizatorov a asi 4 konzervanty, a samozrejme farbiva.
No mala som dost, to mu nikdy vedome pit nedam
. Viem, ze to sem nepatri a aj som vedela, ze je to svinstvo, ale ze az take, ze na moj na E-cka nezvyknuty organizmus to takto zaposobi, tak to teda nie.
Musela som sa o tuto skusenost podelit, fakt som z toho mala dost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Katka nechcem provokovat, ale ja teda vyrobcom neverim, ved im ide o to predat to!!
Si myslis, zeby ti napisali, ze "ano davame tam skodlive E-cka, tak to detom radsej nedavajte?? "
A dusik potravinarskej kvality??? Co to je??
Asi bezne uzivany dusik (nie specialne detsky)
Ja poznam holku, ktorej pediater tvrdil, ze od 6m moze davat E-cka do cisla 400!!! Ono nieco ine su normy, ktore su povolene (ono vsetky E-cka su povolene, inak by sa nepouzivali) a nieco ine je to, co je zdrave.
Predsa ked ten pribinak ma urcitu trvanlivost, tak tam nieco, co to konzervuje musi podla mna byt.
Ale je to kazdeho vec a od roka, obcasne, to asi az taka tragedia nie je.
Z pribinaku mi nikdy zle nebolo, narozdiel od toho figa ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gothic tak se nečerti ![]()
já myslím že tentokrát ohledně toho pribiňáka výrobce nekecá(pokud jde o značku jménem Pribiňák, o jiných to netvrdím), já jsem na éčka „odborník“ a tam fakt nic špatného není..(co se týče xanthanu který tam je tak je to něco na způsob škrobu - tedy polysacharid a je to zahušťovadlo, neškodné, používá se i ve výrobcích zdravé výživy) A že je to šlehané dusíkem - tak to nevím, ale dusík normálně dýcháš
tak to nebude tak zlé
(vzduch obsahuje přes 70% dusíku
)
Proto občas dovolím našim nebo tchýni ať ho B. dají - mají z toho děsnou radost
, doma dávám jen bílou Holandii, je to zbytečné ji tím cpát furt - sladké, tučné a tak, s tím souhlasím..
Klaris
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ještě ohledně čísel éček - no tak to mě tedy ten pediatr nadzvedl !
nejhnusnější éčka jsou barviva - s číslem 102 a výš (ne všechny ale většina) a taky konzervanty 200 a výš..no comment
a Figo??? máš pravdu to dětem do pusiny vůbec nepatří - to je koncentrát těch největších sajrajtů, takže reklamu na něj by měli leda tak zakázat, to stejné se týká Jupíka (v pořádku je akorát Kubík, ale ten je zas přeslazený)
Klaris
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já právě nedávno někde četla, že kys. citronová je také alergizující… ale myslím, že po roce a občas se určo nic nestane. Jen mi prostě připadá zbytečné dtko na tu sladkou chuť vůbec učit. Vítkovi občas doslazuji glukopurem a to je tak všechno. Vščeho s mírou, ale taky zkoumat, co a jak jíme! ![]()
K.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak já jsem zakladetelka diskuze, kterou odkazovala Gothic… Napíšu ti aktuální stav - do roka neměla malá ani jednoho Pribiňáka, zato přibližně od 13 m má jednoho denně. Střídám Lipánka a Pribiňáček - asi to není ideální, ale já už jsem podlehla těm nadšeným očičkám, které prostě tyto laskominky milujou…
Myslím si, že už to tolik neuškodí. Kromě toho sní naše malá hromady bílé Hollandie, takže tak. Domácí šlehaný tvaroh nechce. Je hubená, takže si tím hlavu nelámu. Ziza.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit