Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, vzhled jsem vyšetřila pernamentnimi řasami- řasa na řasu, žádná mrknaci panenka, jen kratší varianta. A ještě si jednou za měsíc odpočinu u kosmetičky, vypnu. Pak ať člověk letí někam rovnou z postele, vypadá dobře. Třeba by ti to trochu zvedlo náladu. Ostatní „problémy“ řeším v duchu každý den, a to mám jen dvě. Roční a tříleté. Teď je ale ten tříletý s manželem na horách a mě se po tom kolotoči tak stýská ! S jedním je to pěkná nuda. Buď ráda, že máš doma tolik lásky. I roční se za chvíli naučí mluvit a vyjádřit co chce nejen řvaním, naučí se chodit tak nebude chtít být jen na ruce, bude spát celou noc a zase bude krásně ! ![]()
Ty usměvavé, nalíčené a dokonalé maminky větších rodin mají za sebou armádu hlídačů - aspoň v mém okolí to tak je.
Bude to už jen lepší, neboj.
Já třeba chodím ráda upravená a nalíčená, usměvavá teda vždy nejsem
, děti mám 2 a protože nemáme žádné hlídače, u 2 i zůstane. I když původně jsme přemýšleli nad třetím. Hodně sil, to dáš. ![]()
Ahoj a ty máš druhé dvě děti pořád nějak hodně malé, že tě třetí tak vysálo? Osobně si myslím, že v tomhle stavu bys měla kašlat na jakékoliv případné kecy okolí a najmout si chůvu, podle finančních možností, ale pokud peníze máš, klidně na každé dopoledne. A sebe objednej ke kadeřnici, vyraz bez dětí na kafe… V tomhle stavu, kdy si už i výjimečně čistíš zuby a nečešeš se, je opravdu lepší využít profi pomoc, než dětem dopřát mámu, co je jednou nohou v blázinci.
@GabinkaCh co kdybys nezvladla ani prve? to neni o poctu deti.. dve starsi jsou v podstate samostatne.. takze starost minimalni. spis pomuzou…
Je mi to moc lito, vsechny vase pocity chapu
ano, nektere deti jsou narocnejsi a o to vic je tezke, pozorovat okoli… Jak jinym maminkam deti spi, hraji si… Verte, ze jsem zazivala to same, od miminka. Co mi hrozne pomohlo byli dalsi tehotenstvi(tin urcite nechci rict, abyste poctvrte otehotnela, to snad chapete
), ale nejak me to donutilo jinak premyslet a prijmout situaci tajovou jaka je. Urcitym zpusobem to brat hako vyzvu. Je tezke v sobe najit tu silu, ale zkuste se s tim prestat prat… Ono se to lehce rekne,ja vim… Ale od te doby, je situace u nas opravdu lepsi i dite klidnejsi. Mate zdrave dite, to je nejdůležitější. Nic vic na svete neni
nesnazte se byt dokonala a misto snahy o myti vanicky si bezte lehnout nebo delat co vas bavi. Promluvte si s manzelem, ze potrevujete jeden den vypadnout… Micbych vam prala najit vetsi vnitrni klid a zanest klid do domacnosti… Nemyslete, stale se mi otvira nuz v kapse, kdyz ni nekdo rekne, ze mu dite spi po obede tri hidiny
ale pak nad tim mavnu rukou, protoze stejne nic jinyhi nezbyde ![]()
@cverunka píše:
Ty usměvavé, nalíčené a dokonalé maminky větších rodin mají za sebou armádu hlídačů - aspoň v mém okolí to tak je.Bude to už jen lepší, neboj.
Já třeba chodím ráda upravená a nalíčená, usměvavá teda vždy nejsem
, děti mám 2 a protože nemáme žádné hlídače, u 2 i zůstane. I když původně jsme přemýšleli nad třetím. Hodně sil, to dáš.
Přesně tak. Každá si potřebuje občas odpočinout.
@Lalelale praveze nejsou male… ale to jedno male mi prijde jak za trest ![]()
@Anonymní píše:
@Lalelale praveze nejsou male… ale to jedno male mi prijde jak za trest
A peníze na hlídání máš? Pokud nejsou příbuzní nebo jsou tak vytížení, že nemohou, vůbec bych se rozpakovala si najmout výpomoc. Podle mě pokud dříve čistotný člověk začne rapidně zanedbávat svůj zevnějšek (to čistění zubů, nečesání se atd), tak to signalizuje, že situace začala být velice kritická.
Chuvu. Radim to často, sama nemám hlídání žádné, manžel stále pryč. Klidně i jen na hodinu dvě tydne - a ty si zajdi třeba na nehty, do cukrarny, plavat - co ti děla radost
@Anonymní píše:
@mikes89 bohuzel… ani zdrave neni
Něco vážného? ![]()
Stydim se… ale cim dal casteji mam pocit, ze ano.
Ma rok a ja jsem strhana, znicena zenska.
Neustale knourani, buzeni, porad zakazy to nesmis to nesmis, hlidat vsude vsechno… nejak to nedavam.
Snazili jsme se event. nebezpeci eliminovat.. ale je to malo snad.
Kdyz ji nemuzeme jist my, protoze okamzite prestava, bojim se ho polozit na zem, protoze by se nosil. Bojim se jit na wc, vzdalit se od neho… nepamatuji si to se starsimi, jestli to bylo stejne.
jsem uz hodne unavena, cpu se sladkym abych mela energii a tak pak i vypadam. Mam vic nez jsem mela pred porodem.
rikam si, ackoliv syna miluji, ze to nebyl dobry napad.. nedavam to proste.
jsem pak nervozni.
Zavidim zenam, co rocnimu diteti neco vysvetli.. muj zopakuje nene a nezajem.
Nic mu nevysvetlim, nechape moc co chci krom zakladu, ( jdeme jist, jdeme pa pa..).. nevim prave, jestli nemam velke naroky. nebo opravdu mam tak narocne dite.
nic neudelam… varim kazdy druhy den, dnes jsem mu umyla vanicku.. uspech. jinak makam kdyz prijde manzel,,venuji se starsim detem atd
na sebe cas nemam.
kde se berou ty vysmate, krasne nalicene zeny s vysmatym ditetem v kocarku?
ja nez se vychystame ven na sebe hodim svetr a zatupkam korektorem pigm. tecky a jdu.
rano si zuby umyju vyjimecne, necesu se, az vecer. akorat se prevlecu a dam si rexonu..
jsem asi nestastna.
vsichni se zapojuji, ale chodi do skoly, prace. nemuzu mit asistenta non stop.
kdyz maly usne pres den, musim byt u neho, ale houpat nebo nosit. zadny odpocinek.
ani v noci, ani pres den.
jenom knourani nebo breceni nespokojeneho ditete