Byly to pohyby?

5889
24.3.11 12:34

Byly to pohyby?

Ahoj holky.
Jako nove prichozi bych nejdrive chtela podekovat za cele forum na emiminu, protože ackoli sem nakukuji uz delsi dobu, zatim jsem se tu nemusela na nic ptat, na vsechno jsem vzdycky hned nasla odpoved :)
Jednou to ale prijit muselo, takze ted bych se rada na neco zeptala :)

Jsem ted 20+3 a ze zacatku unora jsem zacala mit takove divne „pocity“ v brise. Nevim jak to nejlepe popsat, bylo to něco mezi „pulzovanim“ delohy a takovym tim když se vam vari bricho třeba po cocce :)
Pritelova mamka hned tenkrat prohlasila ze jsou to pohyby, ze ona je pry citila uz nekdy od 3. mesice, protoze pritel byl velke mimco :)
Pritel si zase myslel, jestli to nejsou vazne jen vetry, ale pro jistotu jsme jeli k doktorovi, kde mi rekli ze je vse v poradku, akorat mam drazdivou delohu, napsali mi magnesium a nad moji otazkou, jestli to nemuzou opravdu byt pohyby se usmivali ze to je vazne jeste brzo.
Nicmene zhruba po dvou tydnech jsem presne tyhle pocity zacala mit celkem pravidelne, vzdycky vecer kdyz uz jsem lezela před spanim a nekdy i odpoledne v praci. Muj doktor mi rikal, ze když je to takhle pravidelne, je mozne, ze uz to opravdu jsou ty pohyby.
Zkraje brezna ale tyhle pocity uplne prestaly, namisto toho se jednou nad ranem objevila rezava bolest v podbrisku, takze jsme uhaneli do Podoli, kde mi udelali ultrazvuk, vysetrili me a nabrali krev (meli podezreni na podrazdeni slepeho streva) a nakonec rekli, ze je vsechno v poradku.
Od te doby jsem doma na neschopence, obehala jsem si urologii a chirurgii – gynekolog me tam poslal jen pro jistotu, jestli to nemuze byt zanet mocaku nebo to slepe strevo, vsechno dopadlo dobře a bolesti mezitim take ustaly.

Co me ale znepokojuje je to, jak jsem rekla ty pocity uplne zmizely, mimco je porad „vitalni“ :) gynekolog mi rekl, ze je vsechno v naprostem poradku a jak ma byt, ale ja porad cekam, co tedy ty pohyby? Cetla jsem, ze okolo dvacateho tydne by je mela citit uz i prvorodicka (ja) a ja necitim nic a jen me znervoznuje, když se me mamka moje i mamka pritele porad vyptava, jestli se mimco hybe, ze si to musim hlidat…
Myslite ze ty moje pocity před tim tedy byly pohyby? Ze by jen tak najednou proste prestaly? Nebo se stresuju zbytecne a ty „opravdove“ pohyby teprve prijdou?

Omlouvam se, ze jsem vas hned takhle zahltila :) A dekuji moc vsem za odpoved :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9219
24.3.11 12:48

ahooooh :mavam: :mavam: jak to popisujes, tak jsem to mela to same ja bych rekla ze to pohyby jsou takove malinke ja citila take ve 20tt je to takove jako, ze se ti prevraci zaludek, ale je to dole uplne treba jen vecer pak treba tyden nic a ted kocku citim kazdy den aspon chvilku :dance: Muzes urcite mit pohyby i dele moje segra treba citila prvni pohyby ve 23tt :palec: a spoustu mych kamaradek take..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9219
24.3.11 12:50

Nekdo ma malinky pohyby i v sedmnactem tydnu takove jako motyli kridla :mrgreen: i prvorodicky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
24.3.11 13:02

jeee tak ted jsi me uklidnila :) ja uz jsem si rikala, ze jsem snad uz uplne blba :-D
hlavne vsichni okolo me porad hlidej si pohyby, hlidej si pohyby… mamka, kazdy rano nez jde do prace, tak ke mne vpadne, jestli se mimco hejbe…
je to mily, jak se vsichni staraji, ale me to spis uz zacalo nervovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9219
24.3.11 13:08
janiii;-) píše:
jeee tak ted jsi me uklidnila :) ja uz jsem si rikala, ze jsem snad uz uplne blba :-D
hlavne vsichni okolo me porad hlidej si pohyby, hlidej si pohyby… mamka, kazdy rano nez jde do prace, tak ke mne vpadne, jestli se mimco hejbe…
je to mily, jak se vsichni staraji, ale me to spis uz zacalo nervovat…

Ja jsem na to vubec nemyslela a kdyz se me doktorka v osmnactem tydnu zeptala jestli uz neco citim a ja ji rekla, ze ne tak rikala to se nebojte to mate casu jeste.. A jak rikam segra slaboucky ucitila az v tom 23tt a cely tehu zadny kopance veliky nemela.. Ja jsem dnes 22 plus 1 a citim take takove prevalovani mirne bouchnuti a to spise vecer a rano nebo kdyz sedim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
24.3.11 13:09

tak ja tam „neco“ citila uz od nejakeho 14tt… a regulerni kopnuti bylo az v 19tt na vanoce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9219
24.3.11 13:18
Monny89 píše:
tak ja tam „neco“ citila uz od nejakeho 14tt… a regulerni kopnuti bylo az v 19tt na vanoce :palec:
:lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
24.3.11 13:20
Sarisek1 píše:
Monny89 píše:
tak ja tam „neco“ citila uz od nejakeho 14tt… a regulerni kopnuti bylo az v 19tt na vanoce :palec:
:lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen: :palec:

a ted jsem rada za kazdou chvilku kdyz se nehejbe… jak to boli 8-o :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9219
24.3.11 13:22

jejda to verim, ze je to nekdy az neprijemny!! ale krasny :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
24.3.11 13:50

Doktor ti řekl, že ve 20+3 je na pohyby brzo? 8-o

V prvním těhu jsem cítila pohyby v 19tt, ve druhém dokonce už v 15tt. A opravdu to byly pohyby, i když se mi to taky nezdálo, zda je to vůbec možný (doktro mi řekl, že je to možný, že každá jsme citlivá jinak), ale placentu mám vzadu a tak je to břicho v předu citlivější, protože tam toho na izolování moc není (to mi taky říkal doktor, že proto to cítím víc a dřív).

Řezavá boles v podbřišku je divná, s tou ti neporadím. :think: Ale co se mých obou dítek týče, tak to byly neskuteční „norníci“. Jak ti mě dole ošahávali, to snad ani není možný. Nejvíc jsem je cítila, jak mi šahají na čípek, kopou do kyčlí, prostě pořád nejvíce ran dole (jako fakt až v ohanbí :oops: ). Během těhu jsem pak měla i klasické boule v boku apod, momentálně se dítko už otočilo definitivně hlavou dolů a opět „noruje“ (já ho podezřívám, že se chce prostě ven už prohrabat, i když je na to sakra brzo). Sice jsem ráda, že ho cítím a vím, že je živej, ale jsem i vděčná za každou chvilku, kdy je klid :roll: (obzvlášť večer, když chci spát a on se tam může pominout, jak se mu žádná moje poloha nelíbí - na břichu to nejde, na levém boku se mu to nelíbí, na pravém také ne, na zádech jakš takš, ale to se zase nelíbí mně, protože to není moje odpočinková/úlevová poloha, no prostě se vůbec nemůžeme dohodnout… :jazyk: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2785
24.3.11 15:44

Já jsem cítila první pohyby až hodně po 20 týdnu.
Ted jsem ve 32tt a cítím jen párkrát denně a rozhodně to nejsou žádné velké kopance :-)
Mam placentu ve předu,tak to tím je i hodně utlumené.
Spíš je to takové jakoby se tam malá převalovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5233
24.3.11 16:18

Já jsem první pohyby cítila v 19.tt možná i dřív,ale myslela jsem si,že to jsou větry nebo něco takovýho.Je to,ale krásný pocit cítit toho cvrčka v bříšku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
24.3.11 17:21

jo jsem ted v 22 tydnu a pohyby citim cca asi tyden, ale prvni dva dny jsem si myslela, ze jsou to streva s prdiky, ale kdyz ze me nic nevychazelo tak jsem usoudila, ze to bude mimis. Od vcera vim, ze mam placentu na predni strane tudis pohyby citim jakoby ve vnitr smerem do bricha a to vetsinou rano a vecer, ale je to jen takove mirne tukani a jeden jsem taky necitila za cely den nic zalezi asi na mimcu jak se tam mele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
24.3.11 17:43

Ahoj já čekám první mimko a pohyby jsem cítila už v 17. týdnu. Všichni říkali, že to ještě určitě není ono, že je brzy, ale teď zpětně vím (jsem v 35. týdnu), že to tedy pohyby určitě byly - už tenkrát se mi úplně zvedlo břicho :lol: Od té doby se už pořád hýbe.Teď už to občas vypadá, jak scéna z vetřelce, jak se mi tam převrací a nadzvedává břicho :lol:
Ale myslím, že se nemusíš, stresovat pokud ti řekli doktoři, že je všechno v pořádku, některý mimka jsou větší lenoši a nechce se jim hýbat :-D
Taky jsem myslím někde četla, že i třeba záleží na tom jak máš umístěnou dělohu, teď nevím jestli to píšu správně :think: , ale myslím že tam bylo psaný, že pokud ji máš nějak do předu, tak je mimko chráněno větším množství svalstva a ty pohyby nejdou, tak cítit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
24.3.11 18:57

dekuju vsem za odpovedi :)
byla jsem zmatena, protoze mi prislo divny, ze jsem pres dva tydny pohyby citila (nebo jsem si to alespon myslela :)) a celkem pravidelne a pak jednoho dne jako kdyz utne a ted zase necitim ani tuk.

Wiolla - asi jsem se spatne vyjadrila. ze je na pohyby brzo mi rekl doktor na pohotovosti, kam jsme splasene ujizdeli :oops: na zacatku unora, mezi 14-15tt.

IvaX - jedine co jsem pochytila s delohou bylo to, ze mi pred dvema tydny rekli, ze ji mam dost nizko (?) a pak ze mam placentu vepredu, ale abych pravdu rekla tak nevim presne, abych nemystifikovala :oops:

no, uz se nemuzu dockat, az zase neco ucitim, uz mi to celkem chybi. s pritelem jsme byli vzdycky celi stastni, ze nas miminko zdravi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí