Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lissima píše: Více
Nemyslím si ze je podstatne proc spolu neměli děti
@Lissima píše: Více
K čemu je to podstatné? Jestli ho má jít hlídat?
Po tom, co řekla, bych na její oslavu nešla. Ze slušnosti bych jí telefonicky popřála a nazdar. Neumím si představit tohle říct partnerce mého syna. Myslím, že by mi telefonicky popřáli oba a slavit bych mohla jedině s tou exkou.
Tohle se nedělá. Rodiče můžou mít oblíbence v bývalých partnerech svých dětí, ale mají akceptovat i ty nové partnery. Tak buď to oslavit nadvakrát, nebo se všemi, ale bez blbých poznámek.
@Cirrus fibratus píše: Více
Tohle je jediná správná reakce, ale tu má automaticky udělat on.
takto by to mělo být!!! Přítel by se tě měl zakladatelko a zastat a být na tvé straně.
@Anonymní píše: Více
Ne, nešla bych tam. Tchyně řekla atˇklidně nechodíš, tak je jasný jak to myslela. Asi jí bude trvat dlouho než jí dojde, že je syn rozvedený a má jinou ženu.
Ty máš ale spíš problém se žárlivostí. On se rozvedl, protože měl důvod, a ty se bojíš že ex na něj něco vybaí když tam nebudeš? A on snad nemá svůj rozum? Bojíš se že podlehne?
Ano, to by měl. Já chápu že jeho matka měla jeho ex asi ráda, ale jestli jí bude zvát na oslavy, tak to bude dělat zle v rodině.
Rok je krátká doba. U nás v rodině teď řešíme podobnou situaci a je to taky tak. Ona expartnerka je pozvaná a půjde na oslavu a nová partnerka je u rodiny v nelibosti. Rodiče pořád doufají, že rozvod zvrátí, přitom se v tom manželství děly strašné věci
Lidsky nepochopím, že se rodiče nepostaví za své dítě, ale jejich argument je, že je to rodič jejich vnoučat (vlastních, oproti vaší situaci mají společné děti). Nevím no. U nás je to tak, že nová partnerka nehodlá vstupovat do rodiny, dokud si to rodiče v sobě nevyřeší a mužskej zahlásil, že na oslavu s ex nejde a oslaví to teda s rodiči bokem. Vem si jenom, jak to bude pitvat rodina, když se tam zjevíš.
Ad moji rodiče jsou taky rozvedení, táta si našel novou manželku, se kterou má druhou rodinu a babička je vzala na milost až někdy, když už děti chodily do školky. Roky se přes ten rozvod nemohla přenést. Moje mamka pro ni bude vždycky ta první snacha a my ty první vnoučata, vím, že s nimi nikdy tak blízké vztahy mít nebude.
Nešla bych tam a upřímně bych čekala, že partner zaujme jasný postoj, ve kterém se vůči tomuhle chování své matky vymezí.
Ještě dodatek, moje máma se s tátovou druhou ženou normálně baví a jejich děti jsou normálně tety a strýci našich dětí, v pohodě jsme to nějak slepili a vztahy jsou dobré, ale v babičce ta hořkost zůstala asi navěky.
Pobavila bych se o tom s partnerem, je to jeho matka a jeho bývalá.
Nešla bych tam ani náhodou.. podstupovat takový divadlo s tchýní a ex
.. vůbec bych se s nimi nestýkala, dokud budou mít takový postoj a nesrovnají se s tím, že věci se teď mají už jinak..to si musí tvůj partner tam udělat pořádek.. já bych se na ně zvysoka vykvajzla s takovým jejich přístupem ke mě..ani by mě nehlo se s nimi stýkat, když se vůči mě hodlají chovat takto..
![]()
Kdybych já byla zvaná na oslavu a mému příteli řekli „ty radši nechoď“, nešli bychom tam oba. Taky máme v rodině rozvod, nikdo z nás ho ještě nerozdýchal, ale nikdy by nás ani na vteřinu nenapadlo říct novému partnerovi „ty ne“. Naopak, potykali jsme si a snažíme se s tím smířit a co nejvíc se s ním poznat. Reakce "tchyně "je urážlivá, bez ohledu na to, jak krátce spolu jste. Proberte to s přítelem, jak to vidí on.