Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zdravíčko, ženy.
Dnes jsem již poněkolikáté zkusila zálivku na svůj oblíbený Caesar salát..tentokrát podle Pohlreicha. Jenže opět mi zdaleka nechutnala jako ta, kterou dělají v Potrefených Husách. Tam je Sízr prostě top a každá jiná mě nebere..Nemáte někdo recept na ten dresink z Husy?
@Tapeta já dělala ve Sportovce ( taky franchise od Staropramenu ) a dělala se tam takhle:
2 žloutky
150–200 ml olivového oleje šťávu z 1 citronu
2 filátka sardelek v oleji (ančoviček)
2–3 lžičky dijonské hořčice
1 lžičku strouhaného parmazánu
a mě tam ještě chutná troška worcesterské omáčky
Tak zkus ![]()
Já ho taky zbožňuju ![]()
@lyrica Tak to je ten totožný od Pohlreicha a není to on..přišlo mi to moc kyselo hořké..ten husovskej je takovej pěkně mazlavej, hutnější, nekyselej, nehořkej..
@Tapeta Takže já dělám takto a je jak píšeš takovej mazlavej a jemnej..
Majoneza,,capary, sardinky, sul, pepř, dijonská hořčice hrubozrná, citronová šťáva..nejvíc tam mám tý majonézy..:-D
@Tapeta Jinak parmezán dávám až navrch na hotový salát spolu s masem a opečenou bagetkou..
Já dělám často podobný salát, akorát zálivku mám jinou a chutná mi víc, než kterýkoliv „originál“… zkus, možná ti taky zachutná ![]()
dělám jak s krevetami, krutony, nebo kuřecím a ke všemu je to moc dobré ![]()
Jako u všech majonézových věcí nejvíce záleží na kvalitě oleje. Nahořklé to může být po pokrutinách v olivovém oleji. Chce to co nejlepší olej, stačí třeba jen 1/4 skvělého olivového a 3/4 normálního slunečnicového nebo řepkového (ne sójového).
Jinak většina konzumentů u nás dává přednost plastové chuti syntetických „majonéz“ bez vajec a doslazování, takže je autentická chuť dresinku na Caesar salát zaskočí.
@BaraF což o to, já kvalitní olivový olej mám…ale pokud v té Huse dávají tu majonézu, tak je to možná to, co mi tam chybí ![]()
@neila když mě tam tam chut ančoviček právě chutná ![]()
@Leniczka23 potřebovala bych přesný poměr ![]()
@Tapeta píše:
@BaraF což o to, já kvalitní olivový olej mám…ale pokud v té Huse dávají tu majonézu, tak je to možná to, co mi tam chybí
Tak ho dej opravdu jen trochu na závěr po vyšlehání majonézy z jiného rostlinného oleje (některé za studena lisované nefiltrované opravdu při emulgaci hořknou) nebo si pořiď jiný než Extra Virgin, nějaký světlejší.
@bellezza no tak to ani náhodou
Ten nemá s Caesarem nic společného.
@BaraF Zajímavé info, nejen k sízrovi..díky ![]()
Byli jsme na welness vikendu v Budapesti. Ve 4* hotelu vypadal caesar asi takto: ledovy salat, syr ve stylu zlata praha, zalivka byla smichana majoneza s horcici, krutony nahradila opecena bageta mimo talir a jako bonus byl salat ozdoben ctvrtkama rajcat a palmou vyrezanou z porku ![]()
Obsluha velmi drza…
takze opravdu zklamani, caesar je muj oblibenej..
@Camosh No to mě dokáže uplně vytočit doběla, když si to nazvou Caesarem a je to nějakej prostě salát, od kterýho ale já očekávám, že to bude Caesar. To bych jim snad hodila na hlavu, kdybych si to objednala.
Origo a taky nej recept:
2 žloutky
Olivový olej
2-3 ančovičk Šťáva z 1/2 citronu Šťáva z 1/4 limety
2 lžičky dijonske hořčice
1 lžička tmavého balsamica
1 menší stroužek česneku
2 lžičky strouhanho parmezánu
Sůl a pepř
Jak už bylo řečeno, moc záleží na kvalitě surovin, jak oleje tak sýru, balsamica i hořčice (btw nej je Maille..).
Tak za mě tak