Call centra - zaměstnání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8935
15.11.12 14:48
@Saintpaulia píše:
Ahoj. Můžu se zeptat, jak se k takový práci člověk dostane? Mě to docela láká :lol:
Musíš mít na to školu? Jako myslím např obor záchranář nebo něco s psychologií?
Děkuji :)

Určitě musíš mít zdravotnické vzdělání a praxi. Protože je potřeba zachovat chladnou hlavu,poradit.Jde tu vždy o život. U nás je to tak, že se sestry na záchrance střídají-sedí na call centru a potom naoplátku jezdí s lékařem na RZP.To aby věděli, o čem ten terén je, jaká bývá situace a uměly lépe poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
863
15.11.12 15:11
@lasička1 píše:
Určitě musíš mít zdravotnické vzdělání a praxi. Protože je potřeba zachovat chladnou hlavu,poradit.Jde tu vždy o život. U nás je to tak, že se sestry na záchrance střídají-sedí na call centru a potom naoplátku jezdí s lékařem na RZP.To aby věděli, o čem ten terén je, jaká bývá situace a uměly lépe poradit.

Teda tak to koukám, že jezdí i do terénu. A já jsem si myslela, že jsou jen na ústředně (u tel.)
Jinak tuto práci obdivuji, myslím si, že to musí být opravdu velká zodpovědnost.
Takže :potlesk: všem, kteří tuto práci děláte :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
15.11.12 15:21

Díky všem za odpovědi já to mám právě taky jako poslední možnost, ale je pravda že když jsou peníze potřeba tak člověk půjde dělat cokoli i když pro mě by bylo tak jedině ty pasivní linky, protože poslouchat u aktivní linky každou chvili někdo posíla někde..to není nic pro mě..jinak na té zachrance by to bylo taky pěkne určo je tam slušné chování pěkný plat ale boužel nemám zdravotnickou školu takže bych měla strach že místo toho než někomu dobře poradim 1pomoc tak ji ještě zdrbu ale určo musí být pěkný pocit když každý den pomahate někomu kdo se snaží zachránit život a taky ho i díky vám zachrani :potlesk: :palec:

• Citovat
  • Upravit
4923
15.11.12 16:51

@Saintpaulia jj zdravotnická škola praxe min 5 let na intenzivním pracovišti, nejlíp praxe i z výjezdu, vzdělání ARO JIP - intenzivní medicína a pak děláš hafo psychotestů -blok trval 8 hodiny (pozornost, reakce, rozhodování, znalost mapy, vypáchnutí toho důležitého, nepřekrucovat)…no nedostane se jen tak někdo nevím jak v jiných krajích u nás jsou krietéria a výběrko přísné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
863
15.11.12 17:10

@Soira
Teeda máš fakt můj obdiv :potlesk: :palec:
Já jsem to ale nemyslela tak, že bych to chtěla dělat to ne, jen že mě zajímají ty věci kolem (výběř lidí, stres, zkoušky, co to obnáší atp) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
15.11.12 18:15
@Soira

hodně přísne podmínky 8o i když zas chápu že tam nemohou pustit kohokoliv a že musí brát lidí co ví co a jak :) přeci jen jde o lidské životy :andel:

• Citovat
  • Upravit
4923
15.11.12 22:09

No co si budem nalhávat je třeba potřebuješ z lidí dostat to podstatné, ne tu omáčku…a někdy se nedá s nima pracovat
pak píšou stížnosti a žaloby a jánevím co… je to na budku…
ale to co není naše vina a jsou prkotiny, tím nás nezatěžujou, jen když je průser tak se pustí hovor, rozebere a tak…ale to je asi všude tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4923
15.11.12 22:12

http://www.youtube.com/watch?…

kdybyste chtěly nakouknout jak je to u nás…a moje maličkost asi furt v záběru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4923
15.11.12 22:20

A jedno delší o pracoví a technické nápni
http://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
22.11.12 13:25

Omlouvam se, ze nemam moc co rict k tematu, ale neda mi to, abych aspon neco nenapsala.
Absolovala jsem zdravotnicky kurz pro deti (respektive, jak poskytnout detem prvni pomoc).A pousteli nam hovor ze zachranky, kdyz volala maminka, ze jeji 3mesicni dcera nedycha.
Muzu Vam rict, ze mi z toho bylo na zvraceni. Chudak operatorka se maminku snazila navest maminku k resiscutaci holcicky.Ale maminka panikarila jen brecela a kricela o pomoc.Byt tou operatorkou, tak si to jdu hodit :(.Byla to hruza. Nicmene operatorka byla neskutecne profesionalni a snazila se sec mohla. Nakonec se ji podarilo aspon premluvit maminku, at jde otevrit doktoru za dverma…
Smekam pred timto zamestnanim, museji to delat jen skutecne silne osobnosti. Klanim se Vam :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4923
22.11.12 13:28

@sara1000 ano je to tak náročné psychika a dostat do 2 min všechny info je obtížné..ale od toho tady jsme abychom pomáhaly, i když se tyto smutné události stávají. takovéto hovory neskutečně vyčerpávají s pocitem bezmoci, bohužel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
22.11.12 13:34
@Soira píše:
@sara1000 ano je to tak náročné psychika a dostat do 2 min všechny info je obtížné..ale od toho tady jsme abychom pomáhaly, i když se tyto smutné události stávají. takovéto hovory neskutečně vyčerpávají s pocitem bezmoci, bohužel

Jako, ze to neni legrace jsem si myslela, ale po tomto telefonatu jsem byla uplne vyrizena, opravdu jsem nedokazala nekolik dni myslet na nic jineho. Jedine me stesti bylo, ze nam na kurzu rekli, ze holcicka nastesti prezila, diky doktorum, kteří byli okamzite na miste…
Jen se modlim, az budu nekdy v „ouzkych“,ze muj zachránce bude mit na telefonu take tak profesionalni, empatickou a zkusenou operatorku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
23.11.12 09:40
@sara1000 píše:
Omlouvam se, ze nemam moc co rict k tematu, ale neda mi to, abych aspon neco nenapsala.
Absolovala jsem zdravotnicky kurz pro deti (respektive, jak poskytnout detem prvni pomoc).A pousteli nam hovor ze zachranky, kdyz volala maminka, ze jeji 3mesicni dcera nedycha.
Muzu Vam rict, ze mi z toho bylo na zvraceni. Chudak operatorka se maminku snazila navest maminku k resiscutaci holcicky.Ale maminka panikarila jen brecela a kricela o pomoc.Byt tou operatorkou, tak si to jdu hodit :(.Byla to hruza. Nicmene operatorka byla neskutecne profesionalni a snazila se sec mohla. Nakonec se ji podarilo aspon premluvit maminku, at jde otevrit doktoru za dverma…
Smekam pred timto zamestnanim, museji to delat jen skutecne silne osobnosti. Klanim se Vam :hug:

Saro, to jsme byly asi na stejném kurzu. Tento telefonát nám tam pouštěli taky, klepala jsem se z toho ještě dva dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
23.11.12 13:25
@Princess píše:
Saro, to jsme byly asi na stejném kurzu. Tento telefonát nám tam pouštěli taky, klepala jsem se z toho ještě dva dny.

Byl to kurz ZDRSEM a byla jsem na nem v Modranech. Respektive komoranech :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
23.11.12 13:29
@sara1000 píše:
Byl to kurz ZDRSEM a byla jsem na nem v Modranech. Respektive komoranech :)

Jojo Zdrsem, to je ono. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat