Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat, zda máte zkušenost s preparátem Cannabiox-E na atopický ekzém u dětí. V příbalovém letáku je sice psáno, že je určen i pro děti, ale pro jak staré, zda i pro kojence to už tam není. Prý by měl být něco jako „přírodní kortikoid“. Sestřenice, zkušená ekzematička, všemi mastmi mazaná si ho nemůže vynachválit. Ale přeci jen pro malé miminko…no nevím. Jsme objednáni na kožní, tak se zeptám, ale kdyby měl někdo z vás zkušenosti s účinností, prosím podělte se.
Ahoj,
tak my ho používáme, malýmu je teda už sedm měsíců, máme ho cca měsíc. Je mnohem lepší než Cannaderm Robátko, které jsme taky zkoušeli. Dala nám ho naše dětská doktorka. Nevím, jak máš staré miminko, ale podle mě se používat může i na malé mimi. Já ho dávám hlavně na obličej a má ho úplně čistej.
@Nikolacek
Synovi jsou čtyři měsíce. Kolem krku má ekzém, někde až rozedřený a mokvající (od švů a lemů). Nic moc nepomáhá, kortikoidy nechci, nejsou řešení. A vy máte AE? Za jak dlouho zabral? A jak často mažete?
@luthienka píše:
@Pé a kojíš nebo je na UM?
Kojím. A teď už držím tři dny bezmléčnou dietu, tak jsem zvědavá zda to pomůže.
@Pé tak přidej ještě vejce, sóju, ryby, ořechy a z pšenice nejlépe jen špaldu. Mastičky problém neřeší…
Je od nejmensich je skvely nemuzu si ho vynachvalit.syn uz nemel ekzem ani nepamatuju
Určitě bych ho použila, ale na mokvající místa bych ho asi nedávala. Pokud nechceš dát kortikoidy (taky jsem proti, ale někdy není zbytí), tak na mokvající místa mám dobrou zkušenost s mastí Vitela Ictamo, vysuší to a pak bych potírala Cannabioxem. AE máme už asi 4 měsíce, ze začátku to bylo peklo, teď už to máme docela pod kontrolou - nejdůležitější je mazat a mazat, třeba i pětkrát denně a vydržet, výsledky se dostaví. Teď teda dávám Cannabiox jen na onličejík, má ho krásně vyhlazenej a na tělo je pro nás nejlepší Exomega od A-dermy.
@Pé píše:
@Nikolacek
Synovi jsou čtyři měsíce. Kolem krku má ekzém, někde až rozedřený a mokvající (od švů a lemů). Nic moc nepomáhá, kortikoidy nechci, nejsou řešení. A vy máte AE? Za jak dlouho zabral? A jak často mažete?
Dobry den chtěla jsem se vas zeptat malej ma atopak jenom na obličeji takové červené pupinky to mam mazat tim cannabiox akrivnim kremem a kolikrat denně. děkuji za odpověd jsem cela zmatena
Asi je to na krabiččce napsáno, ale já malýho mazala třikrát denně.
Cannabiox - to je už stará záležitost. Nyní je hitem Betuldiol, který používá ve svých výrobcích Epiderma. Výborně to klidní ekzémy a lupénku. Mně pomohl na akné. Podívejte se a doporučuji.
Lucka
@luci369 no,asi to stará záležitost bude,když odpovídáš na pět let starou diskuzi. ![]()
Ahoj Aduš, já sem nelezu každý den
![]()
Jenom vím, že je Epiderma s CBD účinnější, než Cannabiox-E, který již opravdu patří do starého železa! Epiderma mi pomohla a když se používá tak, jak píšou, potom snížíš kortikoidy na minimum, pokud je budeš vůbec potřebovat.Já měla akné děsné. A kortikoidy mi dělaly dobře, než pan doktor mi doporučil Epidermu.Cannabiox znám proto, že moje sestra má ekzém a používala ho. A nic. Doporučila jsem ji značku Epidermu a pomohůlo to. Tak co ? Nechci tady vyvolávat spory a proto raději končím. Snad zaze za půl roku ![]()