Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Začala jsem pít Caro, ale nevím, jestli tím nemůžu uškodit miminku, když to piji často. Nevíte někdo, kolik ho přes den můžu vypít? Vypiju klidně i 4 denně s vodou a trochou mléka.
V diskusích jsem četla, že dobrá je i Melta. Která je jednoduchá na přípravu a dobrá?
Melta je to samé jako Caro. Není v tom nic co by ubližovalo.. Žádnej kofein, tak si ho pij, jak chceš… Jenom Caro je jednoduší na přípravu a je chuťově lepší než melta
Melta porcovaná (jako čaj) je taky jednoduchá na přípravu. Chuť trošku jiná, nemyslím, že horší. Ono i to Caro se jednou přepije.. Je fájn to střídat. ![]()
Ono těhle výrobků je spousta. Stačí přečíst složení, většinou je podobné. Některé jsou ale i mixované s kávou. Caro i Melta jsou ale v klidu:-)
Izabella píše:
Melta porcovaná (jako čaj) je taky jednoduchá na přípravu. Chuť trošku jiná, nemyslím, že horší. Ono i to Caro se jednou přepije.. Je fájn to střídat.
Fuj, melta z pytlíku je pěkně hnusná.. Když meltu tak sypanou.
mně také chutná melta v pytlíku i caro, nikdy jsem nepřemýšlela o tom, že by to mohlo být škodlivé
Co jsem byla těhule a začala pít Caro už jsem u něho zůstala.
Je mnohem chutnější,než jakákoliv rozpustná káva. ![]()
Izabella píše:
Mi hnusna nepříjde
Mě jo, ale já jsem zmlsaná
.Jinak Caro mi chutná víc než kafe co jsem pila před těhu
![]()
já si taky časem musela zvyknout na Caro a Meltu. Z mých 5 káviček denně to byl šok. Ale pro prcka je to nejlepší a ještě se po těchto nápojích tvoří víc mlíčka. Aspoň u mě to tak funguje. ![]()
monikalysa píše:Izabella píše:Fuj, melta z pytlíku je pěkně hnusná.. Když meltu tak sypanou.
Melta porcovaná (jako čaj) je taky jednoduchá na přípravu. Chuť trošku jiná, nemyslím, že horší. Ono i to Caro se jednou přepije.. Je fájn to střídat.
taky mi pytlíková nejede ![]()
Piju oboje, Caro i Meltu (tu já radči) ![]()
tak já taky z kávy přešla v těhu na caro a káva už mi nechutná
jinak caro i melta je pro kojené mimi neškodné
Já mám ráda Meltu i Caro, teď si vařím Caro, je to pohodlnější.
Si pamatuju, když jsme si doma dělali „bílou kávu“ z Melty, jak mně to vždycky při vaření vykýpalo…
![]()
Ale taky jsem slyšela, že tyto nápoje podporují kojení (ne že bych to tehdy potřebovala
), tak klidně pijte… ![]()
Také jsem v těhu pila hooodně caro a ted při kojení také a souhlasím s děvčaty výše-chutná mi více,než káva ![]()