Čas na miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
9.1.22 10:07

@Devatenáctka rodina je podružná, ať si myslí, co chtějí.. ty chceš mít dítě, tak nedávej na názor jiných lidí :think: pokud jste s přítelem ok, zvládnete všechno, co chcete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
9.1.22 10:10
@Annabela11 píše:
@Ananas123456 To není o věku ale o tom jaka ta žena je…hloupost je tvrdit že raději mladá než stará…

No podle me ne. A fyziologicky taky ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
9.1.22 10:16
@Annabela11 píše:
@Kelsey Holka není úplně nejmladší?? 8o :lol:

Taky čumím, asi si začnu nahánět rakev :think:

• Citovat
  • Upravit
14313
9.1.22 10:18

@Ananas123456 Já bych řekla že nejlepší je mít dítě když to oba chtějí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
9.1.22 10:18
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
9.1.22 10:23

Ahoj, nenechala bych se do ničeho tlačit a opravdu to řešila pouze s partnerem :hug: Když sem čekala první dítě, taky to bylo trošku spojené s obavou, jak to zmákneme. Ale tak nějak nám holkám to příroda krásně nastavila. Ničeho se neboj, když budete mít miminko, tak poradí v porodnici, maminka, kamarádka co už třebas mimčo má. Důležité je hlavně si pak nastudovat zásady bezpečné manipulace s miminkem ( podpírání hlavičky, zvedání… ) a kojení mi šlo tak nějak samo. Teď máme dítě druhé, no a su furt vyplašená víc, jak u prvního 😂

• Citovat
  • Upravit
413
9.1.22 10:26
@Annabela11 píše:
@Ananas123456 Já bych řekla že nejlepší je mít dítě když to oba chtějí…

A to pise, ze chteji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
9.1.22 10:36

@Ananas123456 No možná proto že ji doktor děsí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
9.1.22 10:48

@Lily-of-the-valley co 30 tek i 40 tek :lol: Čekám 3 a obavy mám také, to je vcelku normální přirozený jev :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
9.1.22 12:43

Mela jsem to dost podobne. Az na to, ze antikoncepci jsem brat mohla, ale nechtela. Jsem totiz presvedcena, ze prave antikoncepce mi tu endometriozu zpusobila. Zacali jsme se snazit v mych 24 letech, v prubehu let nepomohl ani umele vyvolany prechod, ani 4 laparoskopie ani ruzne hormonalni leky (po vysazeni antikoncepce jsem tedy mela i jine potize). Nakonec jsem tedy otehotnela v 29 letech (cca pul roku po 4. laparoskopii a diky Utrogestanu) a rodila tesne po 30. narozeninach. Ale verim, ze miminko bychom zvladli i o tech 5 let drive.

Take nemam dobre vztahy s rodinou. Resp. se sourozenci ano, ale s rodici bohuzel ne. Moje mama byla z vnoucete nadsena, ale ze by nekdy hlidala, to ne. Ted uz mame 4 deti (10 mesicu, 4, 5 a 7 let) a mama nejstarsi videla tak 10×, treti 2×, naposledy v jejich 8 mesicich, nejmladsi nikdy. Tchyne ma holky rada, ale poprve je hlidala pred rokem a pul, predtim ani na 5 minut. Nejmladsi tedy zatim nehlida vubec, ale to chapu. Na prvni 2 holky jsem byla absolutne sama, manzel byl pracovne pryc od 6 do 22 hodin, se 3 uz mi obcas pomahal, ted se 4 jeste vic, je to tim, ze diky covidu je na homeoffice. No a zvladala jsem to uplne v pohode. Jen bylo narocne, ze jsme s manzelem nemeli vubec cas pro sebe. Poprve jsme si zaridili hlidani, kdyz nejstarsi bylo pres 5 let - to prijela moje sestra a pohlidala holky pres noc a my mohli na party :)

Byt tebou, tak se vubec nebojim, ze bych mimco nezvladla. A vazne to nemusi jit hned. Kdyz pujde, tak super, je lepsi byt mlada mama :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
9.1.22 12:52
@Devatenáctka píše:
Ahojky, je mi 23 let a gynekolog mi diagnostikoval endometriózu. Každou menstruaci trpím v slzách skrz bolesti… Bohužel endometriozu nemohu léčit HA jelikož jsem prodělala plicní embolii. Gynekolog mi doporučil otěhotnět. S přítelem jsme 4 roky, máme byt v pronájmu a stálou práci. Rozhodli jsme se tedy na miminku zapracovat, oba ho moc chceme a vzhledem k mým zdr. problemum radši dřív než vůbec. Ale mě stále trápí pochybnosti jestli to s miminkem zvládneme.. a taky nemá moc dobrý vztah s rodinou, tak jak by tohle vzali :(

Mít obavy před prvním dítětem je úplně, ale úplně normální. Spis by bylo divny je nemít :D
Ja měla prvni ve 21, do te doby mě děti / mimina absolutně nebraly, v okolí mých kamarádů samozřejmě ještě nikdo děti neměl, zkusenosti nebylo moc od koho čerpat a s knihami o výchově jsem taky nevysedávala… Ženská to zvládne ;)

A za mě, lepší dřív než později :lol:
Rodit můžeš klidně až ti bude 24,25 … to je za mě úplně ideální věk. Navíc pises ze dítě oba chcete, mate zázemí i práci …
Ovšem zas na druhou stranu, nenechala bych se k tomu přímo,,nutit”. Možná bych zkusila vyhledat i jinýho doktora a nechat si poradit s tvým konkrétním případem, není od věci mít více názorů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
9.1.22 12:56
@Ananas123456 píše:
A to ja bych do nej klidne sla, lepsi mlada matka nez stara :)

Vždyť můžeš, nic ti nebrání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2276
9.1.22 13:24

@Kelsey neni nejmladsi? Je ji 23 a ne 33 :zed: jooo a po umelem beha stale vice mladsich paru a ne jen zeny po tricitce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
9.1.22 13:25
@terien píše:
Vždyť můžeš, nic ti nebrání

Ja uz jsem prave spis ta “stara”. Bohuzel ve 20 me muj chlap tak na vazno nechtel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
9.1.22 13:28
@Ananas123456 píše:
Ja uz jsem prave spis ta “stara”. Bohuzel ve 20 me muj chlap tak na vazno nechtel

To se mu vůbec nedivím. Na druhou stranu kdybys to dítě chtěla za každou cenu, tak ho máš. Sama na sobě vidíš, jak je důležité mít kromě věku i ostatní atributy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí