Čas na miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14313
9.1.22 09:01

@Kelsey Že píšeš o 23lete slečně že není nejmladší :palec: to jako myslíš opravdu vážně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007
9.1.22 09:03
@Annabela11 píše:
@Kelsey Že píšeš o 23lete slečně že není nejmladší :palec: to jako myslíš opravdu vážně?

si přečti pořádně celej ten příspěvek Kelsey a pak ti to možná doteče, jak to bylo myšleno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
9.1.22 09:07

@Lekninka91 Děkuju za radu je na miste :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
9.1.22 09:11

Je mi 29, cekam prvni miminko. V zivote jsem nechovala dite mladsi pul roku, v okoli zadne deti nemam a o peci o miminko nevim prakticky skoro nic. :-) Nejdulezitejsi je, jestli miminko s partnerem opravdu ted chcete. Urcite si neporizujte miminko jen pro to, ze to lekar „doporucil“. Radeji si najdete jineho gynekologa. Znam holky se stejnou diagnozou a rozhodne se hned nevrhly na tehotenstvi.
Kazdopadne obavy a strach z neznama budete mit ve 20 stejne jako ve 30. A v dnesni dobe internetu, ruznych kurzu a podpurnych skupin je k dispozici hodne informaci i pro takove vyjukane prvorodicky a matky jako jsem ja. :-) No a taky verim na materske instinkty, ze to proste prijde samo. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
9.1.22 09:12

@Labužník mirabelka02 Něco podrobného řádila mě sestře gynekoložka :roll: ať má dítě hned že pak to nepůjde. Sestre bylo tou dobou 21let. A byla bez chlapa.Dnes má děti 3a poslední v 36letech :lol: Moji ex švagrové řekl doktor že už děti mít nemůže…ve 40 porodila holčičku. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
9.1.22 09:13

@Lukaluna Rozumný názor, souhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
9.1.22 09:14

Změň lékaře, je nesmysl, že to nelze řešit. Jde to. Příbuzná má těžkou endometriózu, byla na tom podobně. Odvlekla jsem ji ke své lékařce, co nezamrzla sto let za opicema a ta jí pomohla. Není nutný mít děti s někým o kom pochybuješ.

• Citovat
  • Upravit
18657
9.1.22 09:19
@Devatenáctka píše:
@Elea9 mám obavy s manipulací s miminkem, bude brečet a já nebudu vědět co chce a z kojení mám taky docela obavy 😌

Nevěřila jsem tomu ze to dítě se mnou má šanci vůbec doma přežít. Najednou je mu 3,5 a cekame druhé. Už se nebojím. Ohledně pece to proste ženský mají v sobě. Cizi mimina brát neumím, ale svoje jsem chytla a umyla automaticky. Taky je zajímavé, ze byt mas stejný uchop tak děti reagují jinak. Jsou naučené jak na ne sahnes tak reagují. Když jsem zvedala svoje, tak dle něho dotyku automaticky reagoval aby se nechal vzít, kamosky ditko bylo pri tom grifu jak kus sutru :mrgreen: Pece se neboj, to zvládneš. Jestli jste finančně Ok a chcete dítě oba tak proč ne. Nějaký rok pracujes tak bez praxe nejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
9.1.22 09:26

Mam endo od 20, taky mi bylo řečeno hned tehotnet. Změnila jsem lékaře a dítě měla až když jsem si byla jistá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
9.1.22 09:35

Ve 23 bych do dítěte nešla. A nuceně už vůbec ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
9.1.22 09:38
@Labužník mirabelka02 Co je š
@Labužník mirabelka02 píše:
Mš tedy nepřestává fascinovat ty rady těch gynekologů, jak radí zcela cizím ženským kdy mají otěhotnět…to je tady taky jeden z „folklórů“. Pan doktor mi to řekl, no tak jo…
Já bych ti radila, aby sis našla jiného doktora, který nestrká rypáček tam, kam mu to nepřísluší, ale jen „tam“, kam na to študoval. Přeci se nebudeš rozhodovat, kdo ti to nakuká.

Co je špatného na to, že gynekolog řekne ženě s endometriózou, že je nebezpečné odkládat mateřství? Byla jsem na IVF a se mnou tam ležela ženská, které endometrióza „zežrala“ jeden vaječník (museli jí ho odstranit). Sama říkala, že s věkem je to jen horší. Rozhodnout se musí sama, ale gynekolog je i od toho, aby ženy informoval, pokud hrozí problém s plodností. Kdyby mi někdo řekl, jaké budu mít problémy já, taky bych si o pár let pospíšíla a mohla jsem mít o dítě víc.

EDIT: samozřejmě doktor neví, v jakém žije žena svazku. On hodnotí jen zdravotní stav. Takže pokud partner není na dítě ten pravý, tak se do těhotenství hrnout nemá cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
9.1.22 09:50
@terien píše:
Ve 23 bych do dítěte nešla. A nuceně už vůbec ne

A to ja bych do nej klidne sla, lepsi mlada matka nez stara :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
9.1.22 09:54
@Labužník mirabelka02 píše:
Mš tedy nepřestává fascinovat ty rady těch gynekologů, jak radí zcela cizím ženským kdy mají otěhotnět…to je tady taky jeden z „folklórů“. Pan doktor mi to řekl, no tak jo…
Já bych ti radila, aby sis našla jiného doktora, který nestrká rypáček tam, kam mu to nepřísluší, ale jen „tam“, kam na to študoval. Přeci se nebudeš rozhodovat, kdo ti to nakuká.

Přesně, celkem by mě zajímalo, kolik z těchto rád je skutečně zdravotně podložených, a kolik jen odráží názory ctihodných pánů doktorů o tom, jak mají ženy žít. Nedělám si iluze, zvlášť v ČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
9.1.22 09:55

@Ananas123456 To není o věku ale o tom jaka ta žena je…hloupost je tvrdit že raději mladá než stará…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
9.1.22 09:56

Jestli dítě chcete, tak do toho jdi. Ono není žádný správný věk. Nějaký strach budeš mít jak ve dvaceti, tak ve 40. Spousta věcí kolem péče o dítě přichází pudově po porodu, člověk to prostě dělá automaticky. Spocitej si, jestli vyjdete finančně, kolik bere partner a jestli utáhne většinu nákladů, ty pak budeš mít nejspíš jen rodicak, což je celkem prd. Já v tvém věku měla už dvouletého syna, tak ten strach ze začátku trochu chápu, taky jsem si říkala jak to proboha zvládnu, kamarádky ještě lítaly po diskotékách, některé studovaly a já s pupkem :D ale bylo to fajn být mladá máma, aspoň sem měla na vše dost energie :) teď sem těhotná po 7 letech znovu a už to snáším nějak hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí