Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky tak Nikmu už je 9 měsíců a začalo nám období,že večer vykoupeme a napapáme(s tím papáním jak kdy,protože nám rostou stoličky) a nakojím..Jenže mimčo nechce spát…poslední měsíc usíná až kolem 9..10…říkám si,že to je jen období,ale už to trvá nějak dlouho
ve dne spí jen tak 2 hodiny max a to přeháním!Nechápu kde bere tu energii-maminka je večer hotová!!máte někdo podobné zkušenosti? ![]()
jo, mám tu samou, malé bude za dva týdny rok a pár dní se nám to takhle přesně táhne, přes den dvě hodiny, večer je utahaná jak kotě, ale vříská a vříská a nepomáhá nic ![]()
Hele a není přetaženej?
Mně tohle malej dělal (a dělá do teď) do určité doby je unavenej a pak to najednou „přepne“ a začne bejt šíleně aktivní ,dělat hrozný kraviny…
Dlouho jsem prcka nechávala usínat v 9, v 10… až nedávno jsem se zasekla s tím, že prostě bude chodit spát v 8 a ono to fakt funguje…
(i když malej je teda už starší… ale i u mladšího to funguje tak, že má čas, kdy v pohodě usne a jak se to přetáhne, ne a ne zabrat, působí na jednu stranu hrozně aktivně, ale je to z toho přetažení…)
Nevím nevím..pořád to zkouším v různých časech a nějak se mi nedaří..Dneska mi usnul až teprve ted-asi před pár minutama..takže sem hotová..Ted jsme ale nemocní takže spíš nemůže spát,protože má plný nos
Konečně mám trochu klid a jdu spát,protože sem tady makala celý den na zítřek..jinak přeju krásné Vánoce ![]()