Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
potřebuji poradit aktuálně jak dál postupovat? máme hrozný problém se spaním ve dne v noci
v 10.40 jsem malýho nakojila a dala do postýlky, přikryla dala dudel, ještě nespí, pase koně a vykládá si
chodím za ním, vracím na záda, dám dudel a odejdu
jak by jste postupovali vy? mám ho vyndat a konec nespí, nebo tam chodit a otáčet na záda, nebo tam nechodit a počkat až začne řvat a pak ho otočit,...... další nápady? chci samozdřejmě docílit toho aby v tý posýlce usnul sám
za pár dnů má půl roku, vztával v 6.15 pak spal v 8.40-9.10
Já bych počkala až začne vřískat, neotáčela bych ho, třeba usne na bříšku.
Ahoj Goldenko ![]()
A zkusila jsi ho zavinout? Třeba by to pomohlo
Já malou od malička dávám do spacího pytle a do závinky. Většinou mi usne hned. ![]()
jéééé kdepak zavinout, on tak se plazit, zavinovačku by mě rozcupoval, to už nedám, má sílu jako hrom
Taky bych ho nechala pokud nepláče,vzteky nemodrá není duvod za nim chodit.
já mám totiž pocit, že to dělám od narození blbě a tak to chci dělat jinak takže jsem založila tady tu instruktážní diskuzi a doufám, že mě dovedete ke spícímu dítěti-to by jsem si šla vyfotit on ještě nikdy sám neusnul ![]()
Tak já jsem si to myslela taky, že ji rozdělá a bude se otáčet, ale ona v ní leží a spí na zádech. Ale je pravda, že se spaním a uspáváním nikdy problémy neměla. Teď má vlastně 14m a ještě pořád ji tou zavinovačkou stahuju.
Co si k němu sednou a hladit ho nebo držet za ručičku,ale nevytahovat.Nebo ho nechat poknourávat,ale hlavní aby tě hned neviděl že tam za ním jdeš.Jak se ti podaří jednou,nebo dvakrát nad tím vyzrát budeš vědět jak na to.Ale nesmíš ho nechat vyhrát a vytáhnout
Já mám o měsíc staršího chlapečka a sám usínat začal teprve před dvěma týdny a sám od sebe
. Tak třeba to taky ještě přijde…předtím jsem uspávala na sobě a jakmile jsem ho položila, tak bylo zle
. Večer to bylo o něco lepší, ale taky žádná sláva.
já u něj vždy ležela a čekala až usne a on řval a řval, dneska jsem ho dala do postýlky aby mě nespad, z postele a momentálně pořád pase koníky, nebo jestli jsem ho dala spát brzo? jako za dopoledne má naspaných 30minut to snad není moc ne
nakukuji škvírkou u dveří, má zaplýho usínáčka
tak u nas to bylo tak prvni mesic spal pouze na me v zavinovacce pak spal sam v postylce az do.9 m a od te doby musim pockat u postylky nez usne.
tobe doporucuji hlavne duslednost a vytrvalost tu ja nemam tak uspavam.
Ahoj, a chce se mu už spinkat? Jestli se vzbudil v 9.10, tak v 10.40 ještě třeba není unavený
Máme stejně staré děti a dcera dřív než po 2 hoďkách neusne. Ale já uspávám u kojení, pokud neusne do 5ti minut, odnáším ji zpět do obýváku a zkouším to zas až za půl hodiny. Mně nevadí, že neusíná sama. Ono pak stačí očkování, nemoc nebo zuby a se samostatným usínáním je konec (zkušenost se starší
)
no to bude na dlouho, pořád pase a kope jako kůň do postýlky, ale nevytáhnu ho a nevytáhnu kdyby měli třísky lítat, už je tam skoro hodinu
ale začíná pobrekávat tak až rafne hysterák tak co??? mám tam pak asi jít a dát mu ten dudel?momentálně ho hodil na zem
maxak po hodině a půl už začíná být protivný a chodí tak běžně spát, usíná vždy u prsa, ale to chci právě odbourat
a už říve tak co teď